Hauge - Påkostet herskapelig villa med meget attraktiv beliggenhet - bør oppleves for rett inntrykk!

Visning: 23.04.2019 16:30-17:15

Informasjon

Fakta om tomten

Tomteareal
850 m²
Type
Eiet tomt

Innhold

Boligen er innholdsrikt innredet over 2 plan i tillegg til grovkjeller og loft.

Hovedplan består av P-rom: stue, kjøkken, 1 dobbelt soverom, gjestetoalett og hall.

2. etasje inneholder 4 doble soverom, 2 bad, kontor og gang.

Grovkjeller med god lagringsplass.

Standard

Villaen er betydelig modernisert i løpet av de siste årene hvor spesiselt hovedplan fremstår som svært påkostet og stilfullt innredet. Hovedplan og deler av 2. etasje er mer eller mindre bygget opp på nytt med bla. kostbare 6-rams vinduer med gjennomgående sprosser, påkostet elektrisk (hovedplan), flere limtredragere som er skiftet, m.m. Flere av de innvendige dørene, er i massiv sort eik med demping fra Swedoors Unique-serie.
Boligen er innredet i en vellykket miks av klassisk eleganse og et mer moderne uttrykk. Det er ekstra takhøyde med ca. 2.90m takhøyde på hovedplan og ca. 2.70m i 2. etasje. Det er lagt stor vekt på detaljer og finish og bør besiktiges for å få rett inntrykk av boligen.

Rommelig stue med peis som er keramisk rehabilitert og foret på nytt i 2016. Peisen er massiv og er støpt på plassen. Synlige bjelker i taket med innfelt belysning mellom bjelkene. Stuen har god plass til sittegruppe i forbindelse med peisen og spisebord i spisestuen ved kjøkkenet. Det er stavparkett i fiskebensmøster i røkt eik på gulvet.

Kjøkkenet er innredet i samme mørke klassiske stilen som i stuen med flott Schmidt kjøkkeninnredning og ekstra brede kjøkkenskuffer på 120cm. Eksklusiv Silestone benkeplate. Kjøkkenet er velutstyrt med Neff integrerte hvitevarer som dampovn, kombinert mikro, induksjon platetopp og oppvaskemaskin. Mellom spisestuen og kjøkkenet er det barløsning med kjekk spiseplass. Gulvet er lagt med Høganes fliser (svensk design) og har varmekabler.

Stor og rommelig hall med delvis adskilt garderobe. I hallen er det også et gjestetoalett med servant og vegghengt wc. Det er lagt kvalitetsfliser fra Høganes i deler av hallen som går over i samme fiskebeinsparkett inn mot stuen. Det er dobbel dør fra hallen og inn til stuen.

I 2. etasje er det store og gode soverom sammen med 2 bad og kontor. Det ene badet er nylig renovert og er i tilknytning hovedsoverommet. Badet fremstår som svært innbydende og elegant med italienske Porcelanato-fliser og utstrakts bruk av mosaikkfliser i dusjsonen Det er plassbygd innredning i moderne utførelse med hylle og skuff under servant. Vegghengt wc. Det er laget en stor dusjnisje med egen «velvære avdeling» i dusjen med plassbygd sitteplass. Badeværelset har også egen vaskeromsdel med skyvedør i glass fra Schmidt.

Det andre badeværelset har nylig opppusset overflater og dusjkabinett, baderomsinnredning og opplegg for vaskemaskin. Separat toalett.

Oppvarming

Vedovn i stuen ellers elektrisk oppvarming.

Fra 2020 er det forbud mot fyring med fossil olje i husholdninger. I enkelte kommuner skal all oljefyring fases ut innen 2020. Kommunen kan gi pålegg om at det oljefyrte oppvarmingssystemet må fjernes, også oljetanken. Tanker som tas ut av bruk, skal tømmes, graves opp og destrueres.

Adkomst

Beliggende i øvre del av sentrumskjernen, helt nord i Øvregaten og er gjennomgående i kvartalet med fasade til både Øvregaten og Flotmyrgaten. Attraktiv beliggenhet i godt etablert villa-område med kort gangavstand til sentrum. Innkjørsel til eiendommen fra Flotmyrgaten. Eiendommen har sol fra tidlig morgen til sen kveld.

Parkering

God plass til parkering i garasje og egen gårdsplass.

Overtagelse

Avklares i forbindelse med budgivning.

Reguleringsplan

Her gjelder sentrumsplanen – hensynssone nr. 2 Sentrum øst. Alt arbeid på fasader og takflater skal avklares med byantikvar.
Det er observert at det er satt inn en terrassedør (og eventuelt noen vinduer) for ikke så lenge siden. Det må sendes inn søknad på dette tiltaket.

Omkostninger

4 900 000,- (Prisantydning)

Omkostninger
122 500,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 4 900 000,-))
11 100,- (Boligkjøperforsikring HELP (valgfritt))
525,- (Tingl.gebyr pantedokument)
525,- (Tingl.gebyr skjøte)
--------------------------------------------------------
134 650,- (Omkostninger totalt)
--------------------------------------------------------
5 034 650,- (Totalpris inkl. omkostninger)

NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses en låneobligasjon og at eiendommen selges til prisantydning.

Finansiering

Vi samarbeider med Handelsbanken, som gir tilbud på både bolig og næringsfinansiering. For tilbud på boliglån, kontakt Paul Eggen – paeg01@handelsbanken.no tlf 52 73 91 12, eller Ass. banksjef Svein Ove, sven01@handelsbanken.no, telefon 52 73 91 02for næringslån.

Nøkkelinformasjon

Prisantydning
4 900 000,-
Adresse
Øvregata 231
5525 Haugesund
Primærrom
221 m²
Bruksrom
372 m²
Boligtype
Enebolig
Eierform
Selveier
Byggeår
1917
Soverom
5
Bestill salgsoppgave og hold deg oppdatert om bud på eiendommen

Kontakt

Linker