Blogg

«BILLIG» – LIKSOM…

I et svakt øyeblikk takket jeg ja til å selge enda en av onkel Eriks eiendommer. Fyren eier hus over alt. Det var i realiteten umulig å si nei siden vi er nære slektninger. Dessuten gir han seg aldri – og jeg var ikke i humør til å krangle i timevis.

«Stjerneadvokat selger billig praktvilla på Solvang», sa onkel mens han gestikulerte med armene.

Onkel mente seriøst at dette ville bli tidenes beste overskrift i en boligannonse på finn. Og i tillegg ville han svært gjerne være med på bildene i annonsen. Han så for seg et bilde der han nøt en drink foran peisen, ett der han røket i salongen og ett der han luftet hunden i hagen – iført fritidsantrekk.

Jeg burde ha sett det komme.

Fyren er faktisk enda mer oppmerksomhetssyk enn meg. Etter å ha tenkt meg om et par sekunder var jeg for så vidt enig i at det var en god idé å ta han med på bildene.

Alle vet at kjentfolk er clickbait på nettet.

«Men billig?», sa jeg.

«Skal vi bløffe folk allerede i overskriften? Det er vel bare advokater og eiendomsmeglere som synes en håndfull millioner er billig.»

Jeg minnet han om at det finnes andre lover enn straffeloven – som for eksempel markedsføringslovens § 7 som forbyr meg «å gi uriktige opplysninger som er egnet til å villede forbrukerne».

«Hehe. Slapp av, bare kødda – helt serr!», sa onkel.

Det viste seg at det viktigste for onkel tross alt var at han fikk en garanti fra meg om at han kunne bli med på bildene – siden det ville gi huset den rette stemningen.

«Greit», sa jeg.

«Men da vil jeg også være med på ett av bildene. Helst det foran peisen med en drink.»

Da fyrte han seg selvfølgelig opp – i kjent stil.

Onkel var faen ikke interessert i at jeg skulle komme inn og ødelegge noen av bildene – og dessuten var det visstnok jækla useriøst av en megler å la seg avbilde i sine egne salgsobjekter.

Jeg visste selvfølgelig at han ikke ville ha meg med på bildene og jeg foreslo derfor straks en minnelig løsning der han fikk være alene på bildene mot at jeg fikk lage all tekst til annonsen + at han ble med på minst en blogg før huset legges på nett.

«Du vet at Champisbloggen er Norges beste toppblogg og blir lest av tusener på tusener av potensielle boligkjøpere?», sa jeg.

«Dessuten kan jeg garanterer deg både et tøft portrettbilde og hederlig omtale som Haugesunds beste kjendisadvokat.»

Onkel ble plutselig interessert og ville vite om det fortsatt er lov å røke på bloggen.

«Seff. På Champisbloggen er det jeg som lager reglene.», sa jeg.

Idioter hele gjengen…

Truls Lea - Meglerhuset Lea

Truls Lea

Stilling
Daglig og faglig leder / Advokat MNA / Megler
Telefon
Ring Truls Lea på 901 28 086
E-post
Send e-post til Rolf Henry Pedersen på truls@meglerlea.no
Truls Lea er daglig leder, advokat og megler i Meglerhuset Lea & Partnere. I sin livsstilsblogg tar han deg med bak kulissene i sitt glamorøse liv som Champagnemegler. Det er sannheten som svir...

DIRTY DANCING

Det er ingen tvil om at jeg er humorkongen på kontoret. Det er selvfølgelig ikke bare på Champisbloggen jeg er hysterisk morsom. Hver eneste arbeidsdag er full av mine treffende kommentarer og vittige spydigheter om de ansatte. Å le av andre gir arbeidsdagen det lille ekstra. Favoritten min er å kommentere antrekk eller frisyre – […]

Les mer

MIDTLIVSKRISE – LIKSOM..

Jeg har alltid vært strålende fornøyd med mitt eget utseende. Høy, mørk og topptrent – what´s not to like? Det at jeg er litt tynn i luggen har aldri plaget meg. Dessuten har jeg spart en liten formue på frisør, shampo og hårgele. Penger spart er penger tjent. Av en eller annen grunn ble utseende […]

Les mer

«BILLIG» – LIKSOM…

I et svakt øyeblikk takket jeg ja til å selge enda en av onkel Eriks eiendommer. Fyren eier hus over alt. Det var i realiteten umulig å si nei siden vi er nære slektninger. Dessuten gir han seg aldri – og jeg var ikke i humør til å krangle i timevis. «Stjerneadvokat selger billig praktvilla […]

Les mer
Gå til bloggarkivet