Blogg

WHITE TRASH

Det er ikke alle som vet at Torunn er oppvokst som såkalt white trash på Karmøy. Folk i disse miljøene skjønner ikke selv hvor kjipt de har det – og det er sikkert like greit.

Hun kan ikke ha hatt det godt, stakkars.

Torunn vokste opp som en slags askepott – hvis man bytter ut de onde stesøstrene med en noldus av en lillebror. Han ser normal ut ved første øyekast, men man merker kjapt at det er noe som ikke stemmer. Det eneste man kan snakke med han om er tyske gloser og navnene på fotballspillere i 2. bundesliga.

Lyset er på, men ingen er hjemme.

Det var derfor lite som tydet på at hun skulle ende opp sammen med meg i Haugesunds ypperste sosietet – for å si det slik. For å være helt ærlig så hadde jeg nok tenkt meg om et par ganger til hvis jeg hadde visst hvor ille det var.

Men jeg bare red inn i ghettoen på min hvite hest og reddet henne ut – som en slags moderne prins. Uten min hjelp hadde hun nok endt opp som resten av familien. Det er jeg 110% sikker på.

Triste skjebner går i arv.

Det er noe alle vet.

Men nå virker det som hun helt har glemt hvor hun kommer fra.

Typisk kvinnfolk.

Hun kjører på med det ene Gatsby partyet etter det andre – selv om jeg protesterer vilt.

Til slutt måtte jeg ta et oppgjør med de eksklusive vanene hennes. De siste årene har hun for eksempel tvunget meg til å leie et utested på kaien og invitere 200 av mine nærmeste sosietetsvenner på mat, drikke og underholdning. Alt bare for å «ringe julen inn på en standsmessig måte».

Jeg mistenker at hun har dratt med seg noen mindreverdighetskomplekser fra barndommen.

Og i år ville hun absolutt toppe hele dritten med å leie Maritim hall – for å holde juleball for 500 gjester.

Da følte jeg meg tvunget til å gi henne en skikkelig reality check.

«Det er ikke flere enn max 200 igjen av borgerskapet i Haugesund, elskling», sa jeg.

«Med 500 gjester ender vi opp med 300 vanlige folk på ballet.»

«Kødder du eller? 300 vanlige folk!?», sa Torunn.

«Nei, ellers takk».

Dermed gikk jeg klar hele dette juletullet hennes – for første gang på 20 år.

Det var faen meg på tide!

Terningkast 6.

 

Truls Lea - Meglerhuset Lea

Truls Lea

Stilling
Daglig og faglig leder / Advokat MNA / Megler
Telefon
Ring Truls Lea på 901 28 086
E-post
Send e-post til Rolf Henry Pedersen på truls@meglerlea.no
Truls Lea er daglig leder, advokat og megler i Meglerhuset Lea & Partnere. I sin livsstilsblogg tar han deg med bak kulissene i sitt glamorøse liv som Champagnemegler. Det er sannheten som svir...

DIRTY DANCING

Det er ingen tvil om at jeg er humorkongen på kontoret. Det er selvfølgelig ikke bare på Champisbloggen jeg er hysterisk morsom. Hver eneste arbeidsdag er full av mine treffende kommentarer og vittige spydigheter om de ansatte. Å le av andre gir arbeidsdagen det lille ekstra. Favoritten min er å kommentere antrekk eller frisyre – […]

Les mer

MIDTLIVSKRISE – LIKSOM..

Jeg har alltid vært strålende fornøyd med mitt eget utseende. Høy, mørk og topptrent – what´s not to like? Det at jeg er litt tynn i luggen har aldri plaget meg. Dessuten har jeg spart en liten formue på frisør, shampo og hårgele. Penger spart er penger tjent. Av en eller annen grunn ble utseende […]

Les mer

«BILLIG» – LIKSOM…

I et svakt øyeblikk takket jeg ja til å selge enda en av onkel Eriks eiendommer. Fyren eier hus over alt. Det var i realiteten umulig å si nei siden vi er nære slektninger. Dessuten gir han seg aldri – og jeg var ikke i humør til å krangle i timevis. «Stjerneadvokat selger billig praktvilla […]

Les mer
Gå til bloggarkivet