Blogg

LØNNSADELEN

Noen vil kanskje huske at sleipingene i Haugesunds avis presset onkel Erik til å stå frem som lavtlønnet advokat. Det var en skikkelig ufin reportasje der journalistene først hadde snoket i skattelistene og deretter presset han til å stå frem i et tårevått intervju.

Denne uken prøvde de det samme opplegget på meg.

Som om jeg ikke så det komme? De må tro at jeg er helt løk!

I går satt jeg og chillet på kontoret med noen viktige kontrakter da denne Marius Haugen ringte fra avisen.

«Hola! Marius», sa jeg. «Har dere noen spennende nyheter på gang for tiden?»

Det hadde de selvfølgelig ikke – og jeg spurte bare av ren høflighet. Denne Mariusfyren erkjente med en gang at han hadde brukt dagen til å snoke i skattelistene mine.

«Så hyggelig», svarte jeg.

Journalisten lurte først på om det manglet et siffer i tallene han fant, eller om jeg kanskje hadde stukket unna noe penger i et skatteparadis? Han lurte også på om jeg, siden jeg er advokat, hadde funnet noen smutthull i skatteloven?

Det eneste han ikke spurte om var om jeg tok kontant betaling – og det gjør jeg jo.

Journalister er frekke som flatlus.

Jeg måtte avbryte han og spørre om dette var et intervju – og det var det naturligvis. Han hadde sammenliknet meg med andre advokater, eiendomsmeglere og influencere – men han ble bare mer og mer forvirret.

I følge hans research er jeg byens beste advokat, Norges beste eiendomsmegler og Norges smarteste toppblogger. Jeg bekreftet informasjonen og gratulerte han med god research – selv om jeg skjønte at han hadde hentet det meste direkte fra Champisbloggen.

I følge unge Marius gruset alle de andre inn bøttevis med cash, mens jeg knapt hadde til salt i såret?!

Derfor hadde han konkludert med at det enten var ugler i mosen – eller at jeg kunne noen triks ingen av de andre kunne.

«Dessverre, Marius, sa jeg.»

«Man får lønn som fortjent. Hvis sjefen min har bestemt seg for at jeg ikke har gjort meg fortjent til mer lønn, så må jeg forholde meg til det.»

Jeg fortsatte med å forklare inngående hvordan lønnsforhandlingene foregår hos Meglerhuset Lea & partnere – og at jeg satset på å imponere ledelsen nok til at lønnen skulle øke til neste år.

«Å faen», sa Marius.

«Det høres ut som sjefen din er en gnier.»

«Ja, han er en skikkelig kødd», svarte jeg.

«Det er noe alle vet.»

Idioter hele gjengen!!

Truls Lea - Meglerhuset Lea

Truls Lea

Stilling
Daglig og faglig leder / Advokat MNA / Megler
Telefon
Ring Truls Lea på 901 28 086
E-post
Send e-post til Rolf Henry Pedersen på truls@meglerlea.no
Truls Lea er daglig leder, advokat og megler i Meglerhuset Lea & Partnere. I sin livsstilsblogg tar han deg med bak kulissene i sitt glamorøse liv som Champagnemegler. Det er sannheten som svir...

GAMMAL ALKIS

Tidlig i morges ringte min aldrende far rett fra frokostbordet. Han hadde visstnok satt kaffen i halsen da han så et bilde av meg i papiravisen. Jeg holder ikke papiravisen – og jeg visste derfor ikke hva han bablet om. Fyren har muligens blitt litt småsenil i det siste. «Du ser ut som en gammal […]

Les mer

FULLMEKTIGEN

Da tiden var inne for å utvide meglerstaben var jeg krystallklar på hva jeg var ute etter: En kjekkas med glimt i øyet på ca. 35 år. For ordens skyld tok jeg inn litt av hvert på intervju – for å ha litt å velge mellom. Etter noen runder med knallharde kryssforhør, endte jeg opp […]

Les mer

EVENTMANAGER?

I helgen gjorde jeg enda en eventjobb – denne gang på Sandve, Karmøys ukjente perle. Konseptet mitt består av 50% sludder og 50% tant og fjas. Siden det funker 110% kjører jeg alltid det samme opplegget hver gang. Veni – vidi – vici. Bortsett fra promillen – både min egen og gjestenes – er det […]

Les mer
Gå til bloggarkivet