Blogg

LØNNSADELEN

Noen vil kanskje huske at sleipingene i Haugesunds avis presset onkel Erik til å stå frem som lavtlønnet advokat. Det var en skikkelig ufin reportasje der journalistene først hadde snoket i skattelistene og deretter presset han til å stå frem i et tårevått intervju.

Denne uken prøvde de det samme opplegget på meg.

Som om jeg ikke så det komme? De må tro at jeg er helt løk!

I går satt jeg og chillet på kontoret med noen viktige kontrakter da denne Marius Haugen ringte fra avisen.

«Hola! Marius», sa jeg. «Har dere noen spennende nyheter på gang for tiden?»

Det hadde de selvfølgelig ikke – og jeg spurte bare av ren høflighet. Denne Mariusfyren erkjente med en gang at han hadde brukt dagen til å snoke i skattelistene mine.

«Så hyggelig», svarte jeg.

Journalisten lurte først på om det manglet et siffer i tallene han fant, eller om jeg kanskje hadde stukket unna noe penger i et skatteparadis? Han lurte også på om jeg, siden jeg er advokat, hadde funnet noen smutthull i skatteloven?

Det eneste han ikke spurte om var om jeg tok kontant betaling – og det gjør jeg jo.

Journalister er frekke som flatlus.

Jeg måtte avbryte han og spørre om dette var et intervju – og det var det naturligvis. Han hadde sammenliknet meg med andre advokater, eiendomsmeglere og influencere – men han ble bare mer og mer forvirret.

I følge hans research er jeg byens beste advokat, Norges beste eiendomsmegler og Norges smarteste toppblogger. Jeg bekreftet informasjonen og gratulerte han med god research – selv om jeg skjønte at han hadde hentet det meste direkte fra Champisbloggen.

I følge unge Marius gruset alle de andre inn bøttevis med cash, mens jeg knapt hadde til salt i såret?!

Derfor hadde han konkludert med at det enten var ugler i mosen – eller at jeg kunne noen triks ingen av de andre kunne.

«Dessverre, Marius, sa jeg.»

«Man får lønn som fortjent. Hvis sjefen min har bestemt seg for at jeg ikke har gjort meg fortjent til mer lønn, så må jeg forholde meg til det.»

Jeg fortsatte med å forklare inngående hvordan lønnsforhandlingene foregår hos Meglerhuset Lea & partnere – og at jeg satset på å imponere ledelsen nok til at lønnen skulle øke til neste år.

«Å faen», sa Marius.

«Det høres ut som sjefen din er en gnier.»

«Ja, han er en skikkelig kødd», svarte jeg.

«Det er noe alle vet.»

Idioter hele gjengen!!

Truls Lea - Meglerhuset Lea

Truls Lea

Stilling
Daglig og faglig leder / Advokat MNA / Megler
Telefon
Ring Truls Lea på 901 28 086
E-post
Send e-post til Rolf Henry Pedersen på truls@meglerlea.no
Truls Lea er daglig leder, advokat og megler i Meglerhuset Lea & Partnere. I sin livsstilsblogg tar han deg med bak kulissene i sitt glamorøse liv som Champagnemegler. Det er sannheten som svir...

DIRTY DANCING

Det er ingen tvil om at jeg er humorkongen på kontoret. Det er selvfølgelig ikke bare på Champisbloggen jeg er hysterisk morsom. Hver eneste arbeidsdag er full av mine treffende kommentarer og vittige spydigheter om de ansatte. Å le av andre gir arbeidsdagen det lille ekstra. Favoritten min er å kommentere antrekk eller frisyre – […]

Les mer

MIDTLIVSKRISE – LIKSOM..

Jeg har alltid vært strålende fornøyd med mitt eget utseende. Høy, mørk og topptrent – what´s not to like? Det at jeg er litt tynn i luggen har aldri plaget meg. Dessuten har jeg spart en liten formue på frisør, shampo og hårgele. Penger spart er penger tjent. Av en eller annen grunn ble utseende […]

Les mer

«BILLIG» – LIKSOM…

I et svakt øyeblikk takket jeg ja til å selge enda en av onkel Eriks eiendommer. Fyren eier hus over alt. Det var i realiteten umulig å si nei siden vi er nære slektninger. Dessuten gir han seg aldri – og jeg var ikke i humør til å krangle i timevis. «Stjerneadvokat selger billig praktvilla […]

Les mer
Gå til bloggarkivet