Blogg

MISJONÆREN

I sommer innførte EU noen nye lover om såkalt «personvern» for de ansatte. Hvorfor må de alltid finne på noe nytt? De ansatte har jo klart seg helt fint uten personvern! Og jeg måtte naturligvis gå på enda et kurs, denne gang het kurset «GPP i et HR perspektiv».

Personvern er ikke spesielt spennende.

«Det er strengt forbudt å identifisere ansatte med navn eller bilde på internett, bla bla bla….»

Jeg trodde knapt mine egne ører. Hvordan skal kundene få tak i megleren hvis de verken finner navn eller bilde på nettet? Skal de møte personlig opp på kontoret: «Hei, hei – er det noen som selger hus her?»

Hvor mange idiotiske EU lover trenger vi egentlig?

Dessuten har de ansatte mer enn nok «rettigheter» i arbeidsmiljøloven – om de ikke skal få rett til å være anonyme på jobben i tillegg. Ingen av mine ansatte har gjort seg fortjent til immunitet.

For tiden sliter jeg mest med denne Øystein Vestre.

Fyren er et eventyr.

I begynnelsen virket han helt normal – litt sånn nevermind vibber– som alle arbeidsgivere elsker. Dessuten er han en jækla flink megler, og det er tross alt det jeg lever av.

Men plutselig begynte han å henvise til «rettighetene» sine i arbeidsmiljølovens § 1-1, bokstav c. Han påstod at han hadde krav på «tilpasninger i arbeidsforholdet knyttet til sine forutsetninger og livssituasjon».

Jeg skjønte med en gang at det han egentlig ville ha var mer ferie.

6 ukers sommerferie var selvfølgelig alt for lite!

I følge Øystein måtte jeg tilrettelegge arbeidsforholdet slik at han kunne reise på minimum 3 turer til Syden hvert år. Og med Syden mener han en spansk by som heter Sitges – som han besøker ved enhver anledning. Jeg skjønner ikke helt hva som er så spesielt med nettopp denne byen, men han påstår at han alltid har det «kjempekjekt» på disse turene.

Jeg mente at det måtte være enda mer «kjempekjekt» å reise til nye steder?

Neida, denne Sitges har visstnok alt han trenger for en perfekt ferie.

Han kakler i veg om både karneval og filmfestivaler – i tillegg til at de har middelhavets beste coctailbar.

Middelhavets beste coctailbar? Sitter han der nede og nipper til paraplydrinker? Jizezz…

Og nå har han begynt å forkynne budskapet om Sitges til de andre på kontoret. Han oppfører seg som en blanding av reiseleder og misjonær. Alle utenom meg er allerede frelst på tanken om en firmatur tur til Sitges – med Øystein som reiseleder.

«Og hvem skal ta visningene når alle ansatte er på ferie?», spurte jeg.

Nei, det hadde han selvfølgelig ikke tenkt på!

Kanskje personvern ikke er så dumt likevel?

Idioter hele gjengen…..

 

Truls Lea - Meglerhuset Lea

Truls Lea

Stilling
Daglig og faglig leder / Advokat MNA / Megler
Telefon
Ring Truls Lea på 901 28 086
E-post
Send e-post til Rolf Henry Pedersen på truls@meglerlea.no
Truls Lea er daglig leder, advokat og megler i Meglerhuset Lea & Partnere. I sin livsstilsblogg tar han deg med bak kulissene i sitt glamorøse liv som Champagnemegler. Det er sannheten som svir...

DIRTY DANCING

Det er ingen tvil om at jeg er humorkongen på kontoret. Det er selvfølgelig ikke bare på Champisbloggen jeg er hysterisk morsom. Hver eneste arbeidsdag er full av mine treffende kommentarer og vittige spydigheter om de ansatte. Å le av andre gir arbeidsdagen det lille ekstra. Favoritten min er å kommentere antrekk eller frisyre – […]

Les mer

MIDTLIVSKRISE – LIKSOM..

Jeg har alltid vært strålende fornøyd med mitt eget utseende. Høy, mørk og topptrent – what´s not to like? Det at jeg er litt tynn i luggen har aldri plaget meg. Dessuten har jeg spart en liten formue på frisør, shampo og hårgele. Penger spart er penger tjent. Av en eller annen grunn ble utseende […]

Les mer

«BILLIG» – LIKSOM…

I et svakt øyeblikk takket jeg ja til å selge enda en av onkel Eriks eiendommer. Fyren eier hus over alt. Det var i realiteten umulig å si nei siden vi er nære slektninger. Dessuten gir han seg aldri – og jeg var ikke i humør til å krangle i timevis. «Stjerneadvokat selger billig praktvilla […]

Les mer
Gå til bloggarkivet