Blogg

JENTENAVN?

Av en eller annen grunn har fulle folk behov for å fortelle meg at jeg er «så jævlig høy på meg selv» – som om jeg har prøvd å holde det hemmelig, liksom? Men jeg spiller selvfølgelig fornærmet – for å kunne avslutte samtalen på en elegant måte.

Vanlige folk er ille nok når de er edru.

Det er ekstra irriterende når de forsøker å sammenlikne meg med andre selvbevisste kjentfolk. I slike sammenhenger dukker ofte navnet Sigurd Aase opp. Sigurd Aase – det må vel være denne skjeggebusten som jobber i barnehage?

Han kan umulig være på mitt nivå.

Jeg har faktisk truffet han noen ganger – og om han i det hele tatt gidder litt small talk så er det aldri om noe spennende. Mitt inntrykk er at han både er beskjeden og reservert – helt motsatt av meg som er fremoverlent og oppmerksomhetssyk.

Men så dukket denne Aase fyren plutselig opp på kontoret mitt.

«Hei, hei», sa Aase.

«Hei, hei – Aase», svarte jeg.

«Er ikke Aase egentlig et jentenavn?»

Aase ba meg roe meg helt ned siden Lea også er et jentenavn. Det hadde jeg faktisk ikke tenkt på før! Kom han innom bare for å disse meg?

Sigurd var blid som en lerke – og han satte seg uoppfordret ned og bablet i veg om at «Draken» hans akkurat hadde vært gjennom en tropisk storm – før han fortsatte med et eventyr om «alle oljefeltene» sine i USA. Bla, bla, bla…

«Unnskyld at jeg avbryter deg, men hvem er denne «Draken», egentlig?», spurte jeg.

«Det er vikingskipet mitt. Verdens største.», gliste Aasen.

«Så spennende», sa jeg.

Omsider kom han frem til poenget.

Han hadde merket seg at stadig flere sosietetsprofiler har blitt avbildet på Champisbloggen. Og nå hadde han valgt å møte opp personlig for å bli tatt bilde av – gjerne i forbindelse med et intervju.

Han hadde misforstått hele konseptet, stakkars!

«Dette er ikke en alminnelig avisspalte», sa jeg.

«Hvis du på død og liv vil bli intervjuet må du ringe avisen.»

Jeg forklarte at det eneste jeg er opptatt av er å bygge opp imaget mitt – slik at dette passer bedre til mitt eget selvbilde. Og på denne bakgrunn har jeg valgt å gi omtale til en del betydningsfulle personer for å fremheve meg selv.

«Ok – hvor mange av disse såkalte «betydningsfulle personene» har eget vikingskip?»

Selv om det var et retorisk spørsmål, måtte jeg innrømme at han hadde et poeng.

Vi valgte å ta bildene på møterommet, siden Aase ifølge seg selv er en international businessman.

Akkurat da fotografen kom inn døren dro Aasen opp noen solbriller fra innerlommen.

«Skal du ha på deg solbriller – her inne på møterommet?!»

«Seff», svarte Aasen.

«Jack Nicholson har alltid på seg solbriller inne.»

I rest my case…

Idioter hele gjengen!

Truls Lea - Meglerhuset Lea

Truls Lea

Stilling
Daglig og faglig leder / Advokat MNA / Megler
Telefon
Ring Truls Lea på 901 28 086
E-post
Send e-post til Rolf Henry Pedersen på truls@meglerlea.no
Truls Lea er daglig leder, advokat og megler i Meglerhuset Lea & Partnere. I sin livsstilsblogg tar han deg med bak kulissene i sitt glamorøse liv som Champagnemegler. Det er sannheten som svir...

DIRTY DANCING

Det er ingen tvil om at jeg er humorkongen på kontoret. Det er selvfølgelig ikke bare på Champisbloggen jeg er hysterisk morsom. Hver eneste arbeidsdag er full av mine treffende kommentarer og vittige spydigheter om de ansatte. Å le av andre gir arbeidsdagen det lille ekstra. Favoritten min er å kommentere antrekk eller frisyre – […]

Les mer

MIDTLIVSKRISE – LIKSOM..

Jeg har alltid vært strålende fornøyd med mitt eget utseende. Høy, mørk og topptrent – what´s not to like? Det at jeg er litt tynn i luggen har aldri plaget meg. Dessuten har jeg spart en liten formue på frisør, shampo og hårgele. Penger spart er penger tjent. Av en eller annen grunn ble utseende […]

Les mer

«BILLIG» – LIKSOM…

I et svakt øyeblikk takket jeg ja til å selge enda en av onkel Eriks eiendommer. Fyren eier hus over alt. Det var i realiteten umulig å si nei siden vi er nære slektninger. Dessuten gir han seg aldri – og jeg var ikke i humør til å krangle i timevis. «Stjerneadvokat selger billig praktvilla […]

Les mer
Gå til bloggarkivet