Blogg

PORTRETTET

Noe av det ekleste jeg vet er disse såkalte portrettintervjuene av kjente personer. Hvorfor stiller folk egentlig opp på slike saker? Vanlige journalister klarer knapt å formidle nyheter – personlige intervjuer er langt utenfor deres kompetanse.

Det er noe alle vet.

Derfor svarer jeg aldri på personlige spørsmål når jeg møter pressen. Hvis street kreden min skal trekkes ned i dritten foretrekker jeg å gjøre det selv – da vet jeg i det minste at det blir utført på en profesjonell måte.

Men for et par uker siden ringte telefonen.

«Hallo Truls, det er Sigmund Hansen som ringer», sa Sigmund.

«Kødder du, eller?», sa jeg. «Er det selveste Sigmund Hansen – Haugesunds beste journalist gjennom tidene?!»

Og det var det. Sigmund bare «måtte» ringe for å fortelle at han er blodfan av Champisbloggen. Han påstod at bloggen min er noe av det mest intelligente på hele internettet. Han kjørte på og nevnte vel også at «komposisjonene mine hadde elementer av høy litterær kvalitet».

«Rolig nå, Sigmund»

«You had me at Hallo», sa jeg.

Jeg fulgte opp med å skryte hemningsløst av hans faglige integritet og kompetanse som journalist og redaktør. Det ble rett og slett en hyggelig samtale mellom to dyktige fagfolk. Etter en stund gled samtalen over til at vi burde gjøre et prosjekt sammen.

Før jeg visste ordet av det hadde Sigmund overtalt meg til å stille opp på en serie portrettintervjuer som han mente muligens kunne utvikle seg videre til en biografi.

Min egen biografi? For en genial idé!

Han insisterte på at alle intervjuene måtte foregå i naturlige omgivelser der vi kunne samtale fritt mens vi spaserte i naturen. Jeg hadde ingen motforestillinger til dette – selv om det virket litt sært.

Vi avtalte det første møtet på en parkeringsplass i Ølen.

Det var en stund siden jeg hadde sett Sigmund og jeg hadde store problemer med å kjenne han igjen. Fyren gikk kledd som en lasaron! Heldigvis hadde han et kamera hengende på brystet og en notisblokk i hånden. Kunne han ha begynt å drikke på sine eldre dager?

«Takk for sist», sa jeg.

«Trenger du å låne en dressjakke før intervjuet starter? Jeg har alltid ekstra antrekk liggende i bilen.»

Sigmund takket høflig nei til tilbudet mitt om å skifte til anstendige klær – og han virket heldigvis helt edru. I følge Sigmund var dette jakt & fiske antrekket noe han alltid brukte når han jobbet utenfor tettbygde strøk. Han likte å gli inn blant lokalbefolkningen – slik at ingen kjente han igjen.

«Jeg vet akkurat hva du mener», sa jeg.

«Det verste jeg vet er når vanlige folk kjenner meg igjen.»

Idioter hele gjengen…

Truls Lea - Meglerhuset Lea

Truls Lea

Stilling
Daglig og faglig leder / Advokat MNA / Megler
Telefon
Ring Truls Lea på 901 28 086
E-post
Send e-post til Rolf Henry Pedersen på truls@meglerlea.no
Truls Lea er daglig leder, advokat og megler i Meglerhuset Lea & Partnere. I sin livsstilsblogg tar han deg med bak kulissene i sitt glamorøse liv som Champagnemegler. Det er sannheten som svir...

SLEIPE TRIX

Det nye Åkrakontoret ble skikkelig sexy – om jeg skal si det selv. Hengedass, møterom og tidsriktige fargevalg. Kontoret ser nesten ut som et ekte meglerkontor. Hva mer kan en Champismegler ønske seg? For å være helt ærlig ville jeg helst hatt en slik nymotens dass som spyler og føner, men da hadde det sikkert […]

Les mer

KARMØY – DO YOU READ ME?

Nå er det temmelig nøyaktig 3 år siden jeg åpnet dørene her i Meglerhuset Lea & partnere. Samtidig bestemte jeg meg for å bli Norges første – og beste – Champagnemeglerbloggadvokat. Satan for en god idé! Jeg har på en måte alltid visst at jeg hadde et geni i magen – og endelig kom bekreftelsen […]

Les mer

KJÆRE EINAR THO

Jeg har googlet litt og funnet ut at du er såkalt «ansvarlig redaktør» i Haugesunds avis. I denne forbindelse er du profesjonelt engasjert i mitt private prosjekt om å eksponere meg selv i alle tilgjengelige kanaler. Jeg tenkte derfor at det var på sin plass å sende deg et sammendrag av medieåret 2018. Jeg starter […]

Les mer
Gå til bloggarkivet