Blogg

RETT I FORET

Mine ansatte er en broket forsamling middelmådigheter, dessverre. Det var ikke til å unngå, siden alle de dyktige meglerne for lengst hadde sikret seg skikkelige jobber da jeg bestemte meg for å bli bedriftsleder.

Jobbintervjuene var en sørgelig forestilling.

Til slutt endte jeg opp med å ansette alle som klarte å føre en normal samtale – og kunne skryte på seg en eller annen form for utdannelse. Jeg måtte forsikre meg om at de kunne lese og skrive – derfor var jeg knallhard på kravet om minst 10 års skolegang.

Og til å begynne med trodde jeg faktisk at jeg hadde hatt flaks med noen av dem.

Så feil kan man ta.

I etterpåklokskapens lys ser jeg at flere av dem må ha bløffet på seg meglerskolen. Og det var for så vidt både smart og kreativt – for uten utdannelse hadde jeg sikkert ikke ansatt dem.

Nok om det.

Det eneste alle er virkelig gode på er sosiale medier. Engasjementet er på topp – og de kan kaste bort halve arbeidsdagen på å sende hverandre intetsigende bilder. Jeg synes det er godt å se litt engasjement, selv om jeg personlig ikke liker å kaste bort tiden min på å se på kjedelige bilder av vanlige folk.

Og når en av hønsehjernene plutselig ville legge meg til på snap – gikk jeg rett i fella.

«Tourless», sa jeg.

«Snapnavnet mitt er Tourless. Det samme navnet som holdingselskapet mitt.»

Allerede etter noen få timer hadde jeg mottatt flere bilder og filmer av de ansatte enn jeg trenger for et helt liv. Og snapjævelskapet fungerer slik at de ser om jeg ikke åpner dem!!

Jizezz – for en generaltabbe …

Før jeg visste ordet av det hadde de startet en snapgruppe der alle kunne sende inn sine gode forslag til ledelsen – det vil si meg. Alle forslagene bekreftet mine mistanker om at den kognitive funksjonen deres er betydelig lavere enn det jeg ønsket meg.

Strategien min ble å åpne alle snapene – uten å kaste bort tid på å lese dem.

Plutselig stod jeg der og gliste på en photoshoot midt i tjukkeste skauen. Snapgruppen hadde visstnok bestemt at vi skulle ta bilder til en ny reklamekampanje – en slags «Høstfest» der jeg skulle ha akseptert å gi bort gratis markedspakker til alle nye kunder!!

Alt avtalt via snap sent mandag kveld, naturligvis….

«Har dere sniffet lim?», sa jeg.

«Alle vet at mandag er fast rødvinskveld hjemme hos oss. Hvis jeg hadde vært edru hadde jeg aldri akseptert å gi bort hundrevis av tusen – som jeg ellers ville ha puttet rett i foret?!»

Men selvforskyldt rus gir dessverre ingen strafferabatt.

Det var bare å jatte med og få det overstått.

Trøsten var at jeg tok meg meget godt ut på bildene! Både Aud og Karen nevnte at det var urettferdig at jeg alltid er så fotogen.

«Jeg er ikke fotogen – bare naturlig pen», sa jeg.

Høstbilde: Terningkast 6

 

Truls Lea - Meglerhuset Lea

Truls Lea

Stilling
Daglig og faglig leder / Advokat MNA / Megler
Telefon
Ring Truls Lea på 901 28 086
E-post
Send e-post til Rolf Henry Pedersen på truls@meglerlea.no
Truls Lea er daglig leder, advokat og megler i Meglerhuset Lea & Partnere. I sin livsstilsblogg tar han deg med bak kulissene i sitt glamorøse liv som Champagnemegler. Det er sannheten som svir...

SLEIPE TRIX

Det nye Åkrakontoret ble skikkelig sexy – om jeg skal si det selv. Hengedass, møterom og tidsriktige fargevalg. Kontoret ser nesten ut som et ekte meglerkontor. Hva mer kan en Champismegler ønske seg? For å være helt ærlig ville jeg helst hatt en slik nymotens dass som spyler og føner, men da hadde det sikkert […]

Les mer

KARMØY – DO YOU READ ME?

Nå er det temmelig nøyaktig 3 år siden jeg åpnet dørene her i Meglerhuset Lea & partnere. Samtidig bestemte jeg meg for å bli Norges første – og beste – Champagnemeglerbloggadvokat. Satan for en god idé! Jeg har på en måte alltid visst at jeg hadde et geni i magen – og endelig kom bekreftelsen […]

Les mer

KJÆRE EINAR THO

Jeg har googlet litt og funnet ut at du er såkalt «ansvarlig redaktør» i Haugesunds avis. I denne forbindelse er du profesjonelt engasjert i mitt private prosjekt om å eksponere meg selv i alle tilgjengelige kanaler. Jeg tenkte derfor at det var på sin plass å sende deg et sammendrag av medieåret 2018. Jeg starter […]

Les mer
Gå til bloggarkivet