Blogg

KLASSEREISEN

I går troppet Bjelleskogene plutselig opp på kontoret mitt. De hadde pyntet seg og smilte fra øre til øre. Det var åpenbart at noe stort var på gang.

«Ute og lufter konfirmasjonsdressene igjen ser jeg», sa jeg.

«Dere ser nesten normale ut når dere pynter dere.»

Begge satte seg ned på kontoret mitt og begynte å skryte av hvor godt de gjorde det for tiden. Alle prosjektene solgte langt over forventning – og i tillegg rant byggetillatelsene inn på samlebånd. Snart solgte de boligene raskere enn de rakk å bygge dem!

Det nye leilighetsprosjektet i Ulvøygata 7 var visstnok allerede ute på internettet.

Ingen slår Bjelleskogene i selvskryt – det er noe alle vet.

«Så hyggelig at det går bra», sa jeg.

«Så nå har me fonne ut at me ikkje e snekrar lengre», sa Helge. «Fra nå av e me investorar.»

Begge smilte enda bredere, mens de dro hverandre i slipset.

I følge Kjetil hadde de derfor bestemt seg for å kaste kjeledressen og begynne å gå på jobb i dress. Denne første måneden ville de øve seg med en dag i dress og en dag i kjeledress – før de gikk 100% over på dress etter ferien.

Problemet med å gå i dress midt i uken var at de ble så øltørste siden hjernene deres alltid trodde at de var på veg til fest.

«Jeg vet akkurat hvordan dere har det», sa jeg.

«Når jeg begynte å gå på jobb i dress følte jeg at alle som kjørte forbi trodde at jeg var på veg hjem fra nachspiel.»

Begge bekreftet at de også hadde kjent på den vonde walk of shame følelsen.

Jeg forklarte dem at det alltid er vanskelig å tilpasse seg en ny sosial status.

«Men jeg er helt enig i planen deres. Ingen seriøse investorer går rundt i kjeledress – det ser bare patetisk ut.»

Jeg foreslo at de burde spre denne gladnyheten så snart som mulig, slik at ingen kunder misforstod og trodde at de hadde havnet på fylla.

«Kossen gjørr me d da?», sa Helge.

«Alle store nyheter bør slippes på en kjendisfest – der en god konferansier kan ta dere opp på scenen og presentere de nye titlene.»

Jeg anbefalte naturligvis meg selv til jobben, med onkel Erik som side-kick, siden vi er på fornavn med alt som kan krype og gå i den lokale sosieteten.

«Koffer må me ha to konfranserarar da, blir’kje det dobbelt så dyrt?», sa Helge.

«Nei, nei, nei», sa jeg.

«Onkel Erik sliter med å få det til å gå rundt – og gir nå gode rabatter på slike profileringsoppdrag.»

«Men det er cash oppgjør rett i foret, altså», sa jeg.

«Sjølvsagt», sa Bjelleskogene i kor.

«Me e’kje heilt idiotar hellår!»

Truls Lea - Meglerhuset Lea

Truls Lea

Stilling
Daglig og faglig leder / Advokat MNA / Megler
Telefon
Ring Truls Lea på 901 28 086
E-post
Send e-post til Rolf Henry Pedersen på truls@meglerlea.no
Truls Lea er daglig leder, advokat og megler i Meglerhuset Lea & Partnere. I sin livsstilsblogg tar han deg med bak kulissene i sitt glamorøse liv som Champagnemegler. Det er sannheten som svir...

GAMMAL ALKIS

Tidlig i morges ringte min aldrende far rett fra frokostbordet. Han hadde visstnok satt kaffen i halsen da han så et bilde av meg i papiravisen. Jeg holder ikke papiravisen – og jeg visste derfor ikke hva han bablet om. Fyren har muligens blitt litt småsenil i det siste. «Du ser ut som en gammal […]

Les mer

FULLMEKTIGEN

Da tiden var inne for å utvide meglerstaben var jeg krystallklar på hva jeg var ute etter: En kjekkas med glimt i øyet på ca. 35 år. For ordens skyld tok jeg inn litt av hvert på intervju – for å ha litt å velge mellom. Etter noen runder med knallharde kryssforhør, endte jeg opp […]

Les mer

EVENTMANAGER?

I helgen gjorde jeg enda en eventjobb – denne gang på Sandve, Karmøys ukjente perle. Konseptet mitt består av 50% sludder og 50% tant og fjas. Siden det funker 110% kjører jeg alltid det samme opplegget hver gang. Veni – vidi – vici. Bortsett fra promillen – både min egen og gjestenes – er det […]

Les mer
Gå til bloggarkivet