Blogg

SOSIAL DUMPING

Jeg fikk tårer i øynene da jeg leste det siste nyhetsoppslaget om onkel Erik. Avisen burde holde seg for god til å fråtse i personlige tragedier! Her hadde sleipingene sikkert sjekket likningen hans og truet han til å stille opp for den lavtlønnede advokatstanden. Pressen nå til dags eier ikke skam.

Stakkars jævel…

Hvordan har han forresten klart seg på den luselønnen? Det holder knapt til salt i såret. Hvis jeg bare hadde fått vite dette tidligere så kunne jeg kanskje ha forhindret at han havnet i avisen med full lønn og bilde. Men jeg skjønner for så vidt at han har ønsket å holde sannheten skjult for sine nærmeste.

Jeg småløp bort til kontoret hans for å tilby min bistand.

Onkel var skikkelig deppa der han satt med beina på bordet og røykte. Han slet fortsatt med å skjønne at han ikke hadde nok cash til å kjøpe seg ny Porsche – en slik som alle vennene mine har.

Hvem skulle tro at advokater kunne havne på minstelønn, liksom?

Jeg tilbød han derfor straks ny jobb som eiendomsmegler i Meglerhuset Lea – med lønnsgaranti – slik at han kunne komme opp på en anstendig levestandard.

Eldre mennesker skal ikke måtte leve slik i verdens rikeste land.

Onkel takket for tilbudet, men han kunne beklageligvis ingenting om eiendomsmegling.

«Slapp helt av», sa jeg.

«Det kan ikke jeg heller, men likevel gruser jeg inn.»

Fordelen med megleryrket er at man ikke trenger å kunne en dritt om noe som helst for å gjøre det aldeles strålende. Jeg forklarte hvordan takstmennene sjekker huset, stylistene rydder, fotografene tar bilder og sekretærene lager prospektet.

Til slutt tar visningsassistentene visningene.

«Jeg sitter stort sett på kontoret og røyker – og snakker litt i telefonen», sa jeg.

«Og dette tjener du altså skikkelig med penger på?», sa onkel.

«Ja, jøss», sa jeg. «Det fosser inn!»

Utrolig nok måtte svimlingen ta betenkningstid på jobbtilbudet!

«Greit», sa jeg.

«Tilbudet står til i morgen kl 12.»

Idioter hele gjengen!

 

Truls Lea - Meglerhuset Lea

Truls Lea

Stilling
Daglig og faglig leder / Advokat MNA / Megler
Telefon
Ring Truls Lea på 901 28 086
E-post
Send e-post til Rolf Henry Pedersen på truls@meglerlea.no
Truls Lea er daglig leder, advokat og megler i Meglerhuset Lea & Partnere. I sin livsstilsblogg tar han deg med bak kulissene i sitt glamorøse liv som Champagnemegler. Det er sannheten som svir...

DIRTY DANCING

Det er ingen tvil om at jeg er humorkongen på kontoret. Det er selvfølgelig ikke bare på Champisbloggen jeg er hysterisk morsom. Hver eneste arbeidsdag er full av mine treffende kommentarer og vittige spydigheter om de ansatte. Å le av andre gir arbeidsdagen det lille ekstra. Favoritten min er å kommentere antrekk eller frisyre – […]

Les mer

MIDTLIVSKRISE – LIKSOM..

Jeg har alltid vært strålende fornøyd med mitt eget utseende. Høy, mørk og topptrent – what´s not to like? Det at jeg er litt tynn i luggen har aldri plaget meg. Dessuten har jeg spart en liten formue på frisør, shampo og hårgele. Penger spart er penger tjent. Av en eller annen grunn ble utseende […]

Les mer

«BILLIG» – LIKSOM…

I et svakt øyeblikk takket jeg ja til å selge enda en av onkel Eriks eiendommer. Fyren eier hus over alt. Det var i realiteten umulig å si nei siden vi er nære slektninger. Dessuten gir han seg aldri – og jeg var ikke i humør til å krangle i timevis. «Stjerneadvokat selger billig praktvilla […]

Les mer
Gå til bloggarkivet