Blogg

SOSIAL DUMPING

Jeg fikk tårer i øynene da jeg leste det siste nyhetsoppslaget om onkel Erik. Avisen burde holde seg for god til å fråtse i personlige tragedier! Her hadde sleipingene sikkert sjekket likningen hans og truet han til å stille opp for den lavtlønnede advokatstanden. Pressen nå til dags eier ikke skam.

Stakkars jævel…

Hvordan har han forresten klart seg på den luselønnen? Det holder knapt til salt i såret. Hvis jeg bare hadde fått vite dette tidligere så kunne jeg kanskje ha forhindret at han havnet i avisen med full lønn og bilde. Men jeg skjønner for så vidt at han har ønsket å holde sannheten skjult for sine nærmeste.

Jeg småløp bort til kontoret hans for å tilby min bistand.

Onkel var skikkelig deppa der han satt med beina på bordet og røykte. Han slet fortsatt med å skjønne at han ikke hadde nok cash til å kjøpe seg ny Porsche – en slik som alle vennene mine har.

Hvem skulle tro at advokater kunne havne på minstelønn, liksom?

Jeg tilbød han derfor straks ny jobb som eiendomsmegler i Meglerhuset Lea – med lønnsgaranti – slik at han kunne komme opp på en anstendig levestandard.

Eldre mennesker skal ikke måtte leve slik i verdens rikeste land.

Onkel takket for tilbudet, men han kunne beklageligvis ingenting om eiendomsmegling.

«Slapp helt av», sa jeg.

«Det kan ikke jeg heller, men likevel gruser jeg inn.»

Fordelen med megleryrket er at man ikke trenger å kunne en dritt om noe som helst for å gjøre det aldeles strålende. Jeg forklarte hvordan takstmennene sjekker huset, stylistene rydder, fotografene tar bilder og sekretærene lager prospektet.

Til slutt tar visningsassistentene visningene.

«Jeg sitter stort sett på kontoret og røyker – og snakker litt i telefonen», sa jeg.

«Og dette tjener du altså skikkelig med penger på?», sa onkel.

«Ja, jøss», sa jeg. «Det fosser inn!»

Utrolig nok måtte svimlingen ta betenkningstid på jobbtilbudet!

«Greit», sa jeg.

«Tilbudet står til i morgen kl 12.»

Idioter hele gjengen!

 

Truls Lea - Meglerhuset Lea

Truls Lea

Stilling
Daglig og faglig leder / Advokat MNA / Megler
Telefon
Ring Truls Lea på 901 28 086
E-post
Send e-post til Rolf Henry Pedersen på truls@meglerlea.no
Truls Lea er daglig leder, advokat og megler i Meglerhuset Lea & Partnere. I sin livsstilsblogg tar han deg med bak kulissene i sitt glamorøse liv som Champagnemegler. Det er sannheten som svir...

GAMMAL ALKIS

Tidlig i morges ringte min aldrende far rett fra frokostbordet. Han hadde visstnok satt kaffen i halsen da han så et bilde av meg i papiravisen. Jeg holder ikke papiravisen – og jeg visste derfor ikke hva han bablet om. Fyren har muligens blitt litt småsenil i det siste. «Du ser ut som en gammal […]

Les mer

FULLMEKTIGEN

Da tiden var inne for å utvide meglerstaben var jeg krystallklar på hva jeg var ute etter: En kjekkas med glimt i øyet på ca. 35 år. For ordens skyld tok jeg inn litt av hvert på intervju – for å ha litt å velge mellom. Etter noen runder med knallharde kryssforhør, endte jeg opp […]

Les mer

EVENTMANAGER?

I helgen gjorde jeg enda en eventjobb – denne gang på Sandve, Karmøys ukjente perle. Konseptet mitt består av 50% sludder og 50% tant og fjas. Siden det funker 110% kjører jeg alltid det samme opplegget hver gang. Veni – vidi – vici. Bortsett fra promillen – både min egen og gjestenes – er det […]

Les mer
Gå til bloggarkivet