Blogg

LÆREGUTTEN

De siste ukene har vært krevende for Øystein. Pressen har jaget han fra skanse til skanse etter at han la Misjonshuset i Spannavegen for salg. Journalister elsker spennende eiendomshistorier. Enden på visa ble at Hr. Vestre gav flere intervjuer til avisen – i tillegg til et flott nyhetsinnslag på TV Haugaland.

Masse gratis reklame – eller priceless – som jeg pleier å si.

Men uten min støtte i denne utfordrende perioden kunne alt ha gått rett i dass. I prinsippet er det alltid jeg som skal håndtere pressen – siden jeg er Kommunikasjonsdirektør i Meglerhuset Lea. Men denne gang lot jeg Øystein få prøve seg alene.

Det er typisk meg å gi de ansatte mulighet til å blomstre.

Øystein ble veldig usikker når pressen ringte han ned for å få avtaler om eksklusive intervjuer

«Slapp helt av», sa jeg. «Jeg forteller deg selvfølgelig hva du skal svare på spørsmålene.»

I perioden før intervjuene drillet jeg Øystein i generell mediehåndtering. Da kom det frem at hønsehjernen ikke en gang hadde lest manualen jeg har laget for slike prosesser. Jeg avbrøt straks opplæringen og sendte over manualen som jeg har døpt «Manipulating media in the community».

Øystein ble overrasket over at manualen er skrevet på perfekt engelsk.

«Selvfølgelig har jeg skrevet på engelsk! Alle seriøse firma bruker engelsk til kvalitetssikring», svarte jeg.

«Du vet vel at jeg har studert i USA?»

Han hadde ikke en gang fått med seg at jeg er tungt utdannet i en rekke ubrukelige fag fra prestisjetunge universiteter i Amerika.

Vel, vel.

Det viktigste med uttalelser til pressen er å gi inntrykk av at man er seriøs og faglig sterk.

Da vil vanlige folk innbille seg at man er smart og hardtarbeidende. Det aller smarteste er å si minst mulig – for å eliminere risikoen for å bli avslørt.

«Så lenge du kun refererer fakta, og ikke sier noe av det du tenker – så kommer du godt ut av alle intervjuer», sa jeg.

«Ingenting av det jeg tenker?», sa Øystein.

«Korrekt – ingenting er alltid smartest».

«Supert. Tommel opp!», sa Øystein.

Idioter hele gjengen!

 

 

Truls Lea - Meglerhuset Lea

Truls Lea

Stilling
Daglig og faglig leder / Advokat MNA / Megler
Telefon
Ring Truls Lea på 901 28 086
E-post
Send e-post til Rolf Henry Pedersen på truls@meglerlea.no
Truls Lea er daglig leder, advokat og megler i Meglerhuset Lea & Partnere. I sin livsstilsblogg tar han deg med bak kulissene i sitt glamorøse liv som Champagnemegler. Det er sannheten som svir...

DIRTY DANCING

Det er ingen tvil om at jeg er humorkongen på kontoret. Det er selvfølgelig ikke bare på Champisbloggen jeg er hysterisk morsom. Hver eneste arbeidsdag er full av mine treffende kommentarer og vittige spydigheter om de ansatte. Å le av andre gir arbeidsdagen det lille ekstra. Favoritten min er å kommentere antrekk eller frisyre – […]

Les mer

MIDTLIVSKRISE – LIKSOM..

Jeg har alltid vært strålende fornøyd med mitt eget utseende. Høy, mørk og topptrent – what´s not to like? Det at jeg er litt tynn i luggen har aldri plaget meg. Dessuten har jeg spart en liten formue på frisør, shampo og hårgele. Penger spart er penger tjent. Av en eller annen grunn ble utseende […]

Les mer

«BILLIG» – LIKSOM…

I et svakt øyeblikk takket jeg ja til å selge enda en av onkel Eriks eiendommer. Fyren eier hus over alt. Det var i realiteten umulig å si nei siden vi er nære slektninger. Dessuten gir han seg aldri – og jeg var ikke i humør til å krangle i timevis. «Stjerneadvokat selger billig praktvilla […]

Les mer
Gå til bloggarkivet