Blogg

ANALYZE THAT

Fredagens blogginnlegg var en supersuksess – med tusener på tusener av lesere. Vanlige folk elsker at eksperter som meg gir innsidetips fra boligmarkedet. Dessuten melder yr sol hele denne uken, noe som garantert vil gi økte boligpriser.

Jeg var tilbake på toppbloggertronen – der jeg hører hjemme.

Men i går ringte plutselig konserndirektøren. Han hadde selvfølgelig også lest bloggen, og han hadde merket seg at jeg hadde sagt til Egil at «milliardkontrakter for næringslivet ikke påvirket boligmarkedet.»

Det var visstnok noe av det dummeste jeg noen gang hadde lirt ut av meg.

«Tja. Jeg er ikke så sikker på det», svarte jeg.

«Det finnes litt av hvert på Champisbloggen – hvis du leser mellom linjene.»

Bjørn var ikke veldig interessert i å høre på mine forslag til tidenes dummeste blogginnlegg. Han hevdet at han hadde viktigere ting å bruke tiden sin på. Men han inviterte meg likevel ned på verftet på et uformelt møte.

«Ok, så lenge du ikke kjører full pakke med marsipankake og Champis.», svarte jeg.

«Jeg klarer ikke disse marsipankakene. Det klistrer seg liksom fast i halsen – i tillegg til at det smaker hevd.»

Bjørn forsikret meg om at de hadde spist opp alle marsipankakene for lenge siden.

«Glimrende, er der nede om 15», sa jeg.

Allerede i resepsjonen ble jeg møtt av en av hans personlige assistenter som ledet meg inn til et digert møterom – der Bjørn hadde samlet noe han kalte for «ledergruppen». Det var mye dresser og slips, men Bjørn påstod at alle møter med mindre enn 10 deltakere er uformelle i oljebransjen.

Jeg konstaterte at jeg burde ha valgt et annet antrekk, men det var for sent å være etterpåklok.

Hvis jeg ikke hadde fått vite at dette var et uformelt møte – hadde nok mitt beste tips vært at jeg var invitert som dommer i en skrytekonkurranse for toppledere. Alle ledergutta hadde hver sin presentasjon om disse «milliardkontraktene» som jeg for lengst hadde lest alt om i avisene.

Det var tydelig at de prøvde å overbevise meg om at disse kontraktene deres ville få stor betydning for boligmarkedet. Jeg nikket og smilte, mens jeg prøvde å se ut som om jeg fulgte med på power-point presentasjonene deres.

Offshorekontrakter er trauste greier.

Besøket ble avsluttet med en guidet tur rundt på verftet. Bjørn utstyrte meg med kjeledress og hjelm, mens han pekte til høyre og venstre som en svensk reiseleder i Syden. Han hadde åpenbart tatt denne turen før – siden han visste hva som skjedde i alle hallene.

«This is were the magic happens», sa Bjørn når vi gikk gjennom Nordsjøhallen.

«What!? Jeg sier akkurat det samme når jeg viser frem soverommene!», sa jeg.

Oljebransjen har kanskje noe til felles med brukthussalg likevel?

Idioter hele gjengen…

Truls Lea - Meglerhuset Lea

Truls Lea

Stilling
Daglig og faglig leder / Advokat MNA / Megler
Telefon
Ring Truls Lea på 901 28 086
E-post
Send e-post til Rolf Henry Pedersen på truls@meglerlea.no
Truls Lea er daglig leder, advokat og megler i Meglerhuset Lea & Partnere. I sin livsstilsblogg tar han deg med bak kulissene i sitt glamorøse liv som Champagnemegler. Det er sannheten som svir...

GAMMAL ALKIS

Tidlig i morges ringte min aldrende far rett fra frokostbordet. Han hadde visstnok satt kaffen i halsen da han så et bilde av meg i papiravisen. Jeg holder ikke papiravisen – og jeg visste derfor ikke hva han bablet om. Fyren har muligens blitt litt småsenil i det siste. «Du ser ut som en gammal […]

Les mer

FULLMEKTIGEN

Da tiden var inne for å utvide meglerstaben var jeg krystallklar på hva jeg var ute etter: En kjekkas med glimt i øyet på ca. 35 år. For ordens skyld tok jeg inn litt av hvert på intervju – for å ha litt å velge mellom. Etter noen runder med knallharde kryssforhør, endte jeg opp […]

Les mer

EVENTMANAGER?

I helgen gjorde jeg enda en eventjobb – denne gang på Sandve, Karmøys ukjente perle. Konseptet mitt består av 50% sludder og 50% tant og fjas. Siden det funker 110% kjører jeg alltid det samme opplegget hver gang. Veni – vidi – vici. Bortsett fra promillen – både min egen og gjestenes – er det […]

Les mer
Gå til bloggarkivet