Blogg

ANALYZE THIS

Jeg er prinsipiell motstander av gutteklubber og foreninger. Etter å ha testet ut et par stykker satt jeg alltid igjen med følelsen av at jeg hadde latt meg lure inn i en kvinnelig syklubb. På denne bakgrunn har jeg i mange år holdt slike foreninger på en armlengdes avstand.

Bortsett fra Næringsforeningen, naturligvis.

Alle toppledere med respekt for seg selv er med der.

Selv om Næringsforeningen aksepterer medlemskap fra begge kjønn har jeg ingenting å utsette på medlemsmassen. De fleste medlemmene klarer å sette sammen flere setninger etter hverandre til en slags samtale – og mer enn det vil jeg ikke forlange.

I den siste tiden har jeg – uten at jeg helt skjønner hvordan – klart å bli liksombestevenn med direktøren, denne Egil Severeide. Selv om han er direktør for alle de andre direktørene klarer han å spille både jovial og hyggelig.

Det er ikke mange av oss som bærer lederansvaret med slik letthet.

Nok om det.

Egil fungerer som hele regionens bedriftslege. Han sjekker blodtrykk, puls og senkning for alle medlemmene sine – og han skriver ut sykemeldinger ved behov. Etter at næringslivet har gått en periode på gradert sykemelding er Egil nå i ferd med å friskmelde de fleste av pasientene sine.

Derfor er han enda blidere enn vanlig.

Jeg kan ikke så mye om arbeidsmarked, renter og overskudd – men det jeg mangler der tar jeg igjen i mine sterke analyser av boligmarkedet. Egil har selvfølgelig plukket opp at jeg er distriktets beste boliganalytiker.

Boliganalyser er forresten ikke så vanskelig som det høres ut.

Boligmarkedet er fullt av vanlige folk som ikke skjønner en dritt av hva de holder på med. Analysens utgangspunkt er således at markedet styres av amatører med lav impulskontroll. De fleste såkalte boligeksperter sitter og roter det til for seg selv med økonomiske kalkyler og logiske betraktninger.

Jeg nøyer meg med å si at prisene stiger hvis det er sol og fint vær.

«Er det så enkelt altså?», sa Egil. «Hjelper det ingenting med høy oljepris og milliardkontrakter til næringslivet!?»

Jeg måtte presisere at analysen ikke på noen måte er enkel, siden langtidsvarselet fra yr blir usikkert allerede etter 3 dager. «Men på generelt grunnlag stiger også prisene med gjennomsnittstemperaturen – og jeg føler meg derfor trygg på stigende priser inn mot sommeren.», sa jeg.

«Men det kan ikke bli for varmt – for da stopper det helt opp.»

I følge Egil virket det totalt useriøst av meg å publisere markedsrapporter med referanser til værmeldingen.

«Seff», sa jeg.

«Det er derfor jeg kun gir muntlige analyser»

Jeg er ikke helt idiot heller!

Truls Lea - Meglerhuset Lea

Truls Lea

Stilling
Daglig og faglig leder / Advokat MNA / Megler
Telefon
Ring Truls Lea på 901 28 086
E-post
Send e-post til Rolf Henry Pedersen på truls@meglerlea.no
Truls Lea er daglig leder, advokat og megler i Meglerhuset Lea & Partnere. I sin livsstilsblogg tar han deg med bak kulissene i sitt glamorøse liv som Champagnemegler. Det er sannheten som svir...

DIRTY DANCING

Det er ingen tvil om at jeg er humorkongen på kontoret. Det er selvfølgelig ikke bare på Champisbloggen jeg er hysterisk morsom. Hver eneste arbeidsdag er full av mine treffende kommentarer og vittige spydigheter om de ansatte. Å le av andre gir arbeidsdagen det lille ekstra. Favoritten min er å kommentere antrekk eller frisyre – […]

Les mer

MIDTLIVSKRISE – LIKSOM..

Jeg har alltid vært strålende fornøyd med mitt eget utseende. Høy, mørk og topptrent – what´s not to like? Det at jeg er litt tynn i luggen har aldri plaget meg. Dessuten har jeg spart en liten formue på frisør, shampo og hårgele. Penger spart er penger tjent. Av en eller annen grunn ble utseende […]

Les mer

«BILLIG» – LIKSOM…

I et svakt øyeblikk takket jeg ja til å selge enda en av onkel Eriks eiendommer. Fyren eier hus over alt. Det var i realiteten umulig å si nei siden vi er nære slektninger. Dessuten gir han seg aldri – og jeg var ikke i humør til å krangle i timevis. «Stjerneadvokat selger billig praktvilla […]

Les mer
Gå til bloggarkivet