Blogg

ANALYZE THIS

Jeg er prinsipiell motstander av gutteklubber og foreninger. Etter å ha testet ut et par stykker satt jeg alltid igjen med følelsen av at jeg hadde latt meg lure inn i en kvinnelig syklubb. På denne bakgrunn har jeg i mange år holdt slike foreninger på en armlengdes avstand.

Bortsett fra Næringsforeningen, naturligvis.

Alle toppledere med respekt for seg selv er med der.

Selv om Næringsforeningen aksepterer medlemskap fra begge kjønn har jeg ingenting å utsette på medlemsmassen. De fleste medlemmene klarer å sette sammen flere setninger etter hverandre til en slags samtale – og mer enn det vil jeg ikke forlange.

I den siste tiden har jeg – uten at jeg helt skjønner hvordan – klart å bli liksombestevenn med direktøren, denne Egil Severeide. Selv om han er direktør for alle de andre direktørene klarer han å spille både jovial og hyggelig.

Det er ikke mange av oss som bærer lederansvaret med slik letthet.

Nok om det.

Egil fungerer som hele regionens bedriftslege. Han sjekker blodtrykk, puls og senkning for alle medlemmene sine – og han skriver ut sykemeldinger ved behov. Etter at næringslivet har gått en periode på gradert sykemelding er Egil nå i ferd med å friskmelde de fleste av pasientene sine.

Derfor er han enda blidere enn vanlig.

Jeg kan ikke så mye om arbeidsmarked, renter og overskudd – men det jeg mangler der tar jeg igjen i mine sterke analyser av boligmarkedet. Egil har selvfølgelig plukket opp at jeg er distriktets beste boliganalytiker.

Boliganalyser er forresten ikke så vanskelig som det høres ut.

Boligmarkedet er fullt av vanlige folk som ikke skjønner en dritt av hva de holder på med. Analysens utgangspunkt er således at markedet styres av amatører med lav impulskontroll. De fleste såkalte boligeksperter sitter og roter det til for seg selv med økonomiske kalkyler og logiske betraktninger.

Jeg nøyer meg med å si at prisene stiger hvis det er sol og fint vær.

«Er det så enkelt altså?», sa Egil. «Hjelper det ingenting med høy oljepris og milliardkontrakter til næringslivet!?»

Jeg måtte presisere at analysen ikke på noen måte er enkel, siden langtidsvarselet fra yr blir usikkert allerede etter 3 dager. «Men på generelt grunnlag stiger også prisene med gjennomsnittstemperaturen – og jeg føler meg derfor trygg på stigende priser inn mot sommeren.», sa jeg.

«Men det kan ikke bli for varmt – for da stopper det helt opp.»

I følge Egil virket det totalt useriøst av meg å publisere markedsrapporter med referanser til værmeldingen.

«Seff», sa jeg.

«Det er derfor jeg kun gir muntlige analyser»

Jeg er ikke helt idiot heller!

Truls Lea - Meglerhuset Lea

Truls Lea

Stilling
Daglig og faglig leder / Advokat MNA / Megler
Telefon
Ring Truls Lea på 901 28 086
E-post
Send e-post til Rolf Henry Pedersen på truls@meglerlea.no
Truls Lea er daglig leder, advokat og megler i Meglerhuset Lea & Partnere. I sin livsstilsblogg tar han deg med bak kulissene i sitt glamorøse liv som Champagnemegler. Det er sannheten som svir...

SLEIPE TRIX

Det nye Åkrakontoret ble skikkelig sexy – om jeg skal si det selv. Hengedass, møterom og tidsriktige fargevalg. Kontoret ser nesten ut som et ekte meglerkontor. Hva mer kan en Champismegler ønske seg? For å være helt ærlig ville jeg helst hatt en slik nymotens dass som spyler og føner, men da hadde det sikkert […]

Les mer

KARMØY – DO YOU READ ME?

Nå er det temmelig nøyaktig 3 år siden jeg åpnet dørene her i Meglerhuset Lea & partnere. Samtidig bestemte jeg meg for å bli Norges første – og beste – Champagnemeglerbloggadvokat. Satan for en god idé! Jeg har på en måte alltid visst at jeg hadde et geni i magen – og endelig kom bekreftelsen […]

Les mer

KJÆRE EINAR THO

Jeg har googlet litt og funnet ut at du er såkalt «ansvarlig redaktør» i Haugesunds avis. I denne forbindelse er du profesjonelt engasjert i mitt private prosjekt om å eksponere meg selv i alle tilgjengelige kanaler. Jeg tenkte derfor at det var på sin plass å sende deg et sammendrag av medieåret 2018. Jeg starter […]

Les mer
Gå til bloggarkivet