Blogg

FINANSFIFFEN

Det er ingen hemmelighet at jeg elsker å henge med fiffen. Og forrige uke fikk jeg endelig en ny mulighet. Høye Champagneglass ved ankomst, faglig påfyll – og deretter middag med 4 vinglass og 3 sett med kniver og gafler til hver.

Jeg kaller det ikke middag dersom det serveres mindre enn 2 hovedretter.

Jeg skannet kjapt gjennom lokalet for å få oversikt over gjestene. Vertskapet hadde vært fornuftig nok til kun å invitere sosieteten. Etter det jeg kunne se var lokalet kjemisk fritt for vanlige folk, heldigvis.

Vanlige folk er det verste jeg vet.

Hva kan man snakke med vanlige folk om, egentlig? Jeg sliter alltid med å finne andre tema enn meg selv – og det blir kjedelig i lengden – siden jeg kan alle historiene utenat. Da er det forfriskende å møte andre som også bare snakker om seg selv – med mindre man har møtt dem før – naturligvis.

Jeg konstaterte at festen var full av potensielle nye finansvenner.

Det var et perfekt utgangspunkt for en trivelig kveld – og jeg gjorde meg klar for å kjøre på med litt nettverksbygging.

Trikset på disse pene middagene er å drikke alt som blir skjenket i glassene, og velge kniv og gaffel fra ytterst til innerst. Men det er viktig å huske at det ikke er sosialt akseptabelt å fyre opp røyken før de andre er ferdige å spise.

Og siden jeg ikke spiser dessert – er jeg alltid ferdig først.

I ventetiden pleier jeg å fortelle noen vitser, mens jeg sikrer meg påfyll i glassene.

Jeg vokter meg vel for å overspise siden dette demper effekten av alkohol. Og uten alkohol ville hele sjarmen ha gått ut av slike arrangementer. Når jeg tenker meg om tror jeg faktisk aldri at jeg har vært på noen kjendisfester uten at det serveres drikke.

Derfor blir det ofte ekstra hyggelig ut over kvelden.

Dessverre ble det ikke hela i taket og tenna i tapetet denne gang.

Finansfolkene måtte tydeligvis tidlig opp neste dag – og de gikk hjem akkurat da jeg begynte å finne toppformen. Hva er poenget med å drikke på seg en snurr – og deretter gå hjem for å legge seg, liksom? Da kunne de like godt ha holdt seg hjemme og lagt seg etter Dagsrevyen.

Poenget med å møte opp på fest er vel fortsatt å ha det gøy? Eller kan det ha dukket opp en ny trend blant fiffen der det er kult å gå hjem etter vorspielet – uten at noen har sagt det til meg? Det virker ikke særlig sannsynlig, men man vet jo aldri.

Det er ikke alle disse finanskjendisene som er like smarte – det var tross alt denne gjengen som fant opp såkalt vasking av Champagne. Den moten tok jeg klar avstand fra, for å si det slik.

Jeg står fast på at alle som går hjem før lokalet stenger er nolduser.

Spesielt når det er gratis drikke!

Idioter hele gjengen….

Truls Lea - Meglerhuset Lea

Truls Lea

Stilling
Daglig og faglig leder / Advokat MNA / Megler
Telefon
Ring Truls Lea på 901 28 086
E-post
Send e-post til Rolf Henry Pedersen på truls@meglerlea.no
Truls Lea er daglig leder, advokat og megler i Meglerhuset Lea & Partnere. I sin livsstilsblogg tar han deg med bak kulissene i sitt glamorøse liv som Champagnemegler. Det er sannheten som svir...

WHITE TRASH

Det er ikke alle som vet at Torunn er oppvokst som såkalt white trash på Karmøy. Folk i disse miljøene skjønner ikke selv hvor kjipt de har det – og det er sikkert like greit. Hun kan ikke ha hatt det godt, stakkars. Torunn vokste opp som en slags askepott – hvis man bytter ut […]

Les mer

GAMMAL ALKIS

Tidlig i morges ringte min aldrende far rett fra frokostbordet. Han hadde visstnok satt kaffen i halsen da han så et bilde av meg i papiravisen. Jeg holder ikke papiravisen – og jeg visste derfor ikke hva han bablet om. Fyren har muligens blitt litt småsenil i det siste. «Du ser ut som en gammal […]

Les mer

FULLMEKTIGEN

Da tiden var inne for å utvide meglerstaben var jeg krystallklar på hva jeg var ute etter: En kjekkas med glimt i øyet på ca. 35 år. For ordens skyld tok jeg inn litt av hvert på intervju – for å ha litt å velge mellom. Etter noen runder med knallharde kryssforhør, endte jeg opp […]

Les mer
Gå til bloggarkivet