Blogg

HVITE LØGNER

I forrige uke holdt jeg mitt årlige kurs for de ansatte. Jeg har døpt foredraget «Avansert salgsstrategi» og jeg kjører det samme opplegget hvert år. De ansatte har hukommelse som gullfisker og trenger mye repetisjon før ting setter seg.

Faglig påfyll er høyst nødvendig – for å si det slik.

Jeg begynte foredraget på vanlig måte – med å dra gjennom de 4 milepælene for eiendomsmegling:

  1. Smisking med selger.
  2. Smisking med kjøper.
  3. Ærlighet varer lengst, liksom.
  4. Cash is king.

Siden jeg alltid serverer drinker på kursdagen var stemningen meget god, og det strømmet på med spørsmål fra salen. Flere av de ansatte kom også med forslag til nye tema jeg kunne ta opp på kurset. Spesielt Øystein var et oppkomme av spennende innspill til forbedringer.

Samtlige forslag var totalt ubrukelige.

Men jeg sa selvfølgelig at jeg kom til å ta med meg alle hans gode innspill til kurset neste år. Da ble han strålende fornøyd og jeg kunne fortsette med undervisningen.

Etter lunsj gikk vi over til en case – med tilhørende kafédialog – der hønsehjernene skulle vise meg hva de hadde lært på kurset. Flere av dem var faktisk ganske gode på å spille joviale – og samtlige var enestående på å fremheve egne ferdigheter og kompetanse.

Det så lenge lovende ut for flere av dem.

Men det er kun de beste meglerne som klarer å smiske med kjøper og selger face to face.

Faglige kvaliteter gjør ingenting for deg hvis du ikke klarer å close – det er noe alle vet. Trikset er å flette inn noen setninger om kvadratmeterpris og konsumprisindeksen mens man smiler og nikker.

Kafédialogen nødlandet med et brak.

De var dessverre totalt sjanseløse på multitasking… Jeg er sikker på at det finnes husdyr med høyere IQ! Lokalet ble forvandlet til en alminnelig syklubb – noe som fikk kurset til å fremstå som direkte useriøst.

I etterpåklokskapens lys ser jeg at jeg burde ha stoppet serveringen under rollespillet, men det er typisk meg å tro det beste om folk. For å hindre at kurset skulle utvikle seg videre til et ordinært vorspiel, valgte jeg å gå rett over til eksamen.

Eksamen består alltid av ett spørsmål – som er det samme hvert år: Hva er det viktigste elementet i et godt boligsalg?

Jeg krysset fingrene for at noen ville huske svaret fra eksamen i fjor.

Men, nei – samtlige svarte beliggenhet – som vanlig.

Jizezz….«Svaret er smisking, for faen!»

«Hva skjedde med beliggenhet, liksom?», sa Espen.

Idioter hele gjengen…

Truls Lea - Meglerhuset Lea

Truls Lea

Stilling
Daglig og faglig leder / Advokat MNA / Megler
Telefon
Ring Truls Lea på 901 28 086
E-post
Send e-post til Rolf Henry Pedersen på truls@meglerlea.no
Truls Lea er daglig leder, advokat og megler i Meglerhuset Lea & Partnere. I sin livsstilsblogg tar han deg med bak kulissene i sitt glamorøse liv som Champagnemegler. Det er sannheten som svir...

DIRTY DANCING

Det er ingen tvil om at jeg er humorkongen på kontoret. Det er selvfølgelig ikke bare på Champisbloggen jeg er hysterisk morsom. Hver eneste arbeidsdag er full av mine treffende kommentarer og vittige spydigheter om de ansatte. Å le av andre gir arbeidsdagen det lille ekstra. Favoritten min er å kommentere antrekk eller frisyre – […]

Les mer

MIDTLIVSKRISE – LIKSOM..

Jeg har alltid vært strålende fornøyd med mitt eget utseende. Høy, mørk og topptrent – what´s not to like? Det at jeg er litt tynn i luggen har aldri plaget meg. Dessuten har jeg spart en liten formue på frisør, shampo og hårgele. Penger spart er penger tjent. Av en eller annen grunn ble utseende […]

Les mer

«BILLIG» – LIKSOM…

I et svakt øyeblikk takket jeg ja til å selge enda en av onkel Eriks eiendommer. Fyren eier hus over alt. Det var i realiteten umulig å si nei siden vi er nære slektninger. Dessuten gir han seg aldri – og jeg var ikke i humør til å krangle i timevis. «Stjerneadvokat selger billig praktvilla […]

Les mer
Gå til bloggarkivet