Blogg

FERIEPENGER

Denne uken er Espen på enda en av disse turene sine til Canary Islands –  eller «granca»- som han kaller det. Han reiser alltid til det samme 5 stjerners luksushotellet med egen strand og VIP avdeling. Han kommer visstnok hjem nå på lørdag, slik at han akkurat rekker påskeferien.

Feriebudsjettet hans må være astronomisk!

Hvor får fyren penger fra? Har han seddelpresse i garasjen? Gullbukser der lommene aldri blir tomme for cash?

I følge Espen jobber han alltid 24/7, selv når han er på ferie. Særlig.

På firmaturen til Spania i fjor slet han seg i hvert fall ikke ut med jobbing – så vidt jeg husker – men jeg husker naturligvis ikke alt. Det var tross alt gratis drikke involvert.

Nok om det.

I går ringte Espen – «live» fra stranden.

Det hørtes livat ut der nede med musikk og skråling i bakgrunnen. Var det bare en bløff at han skulle på familieferie?

Espen pratet som en foss og var i et strålende humør.

Til å begynne med var det bare litt småprat om været og de billige drinkene, men etter en stund gled samtalen over i hans lønnsbetingelser. Ikke overraskende syntes Espen at han tjente litt lite i forhold til sin «enestående innsats over lang tid».

Jeg benyttet anledningen til å skryte uhemmet av hans unike egenskaper som brukthusselger.

Eiendomsmeglere elsker skryt – det er noe alle vet.

Samtidig fremførte jeg talen som Øystein hadde laget klar i tilfelle noen av de ansatte ville forsøke seg på lønnsforhandlinger:

«Nå går vi inn i en høykonjunktur i Norsk økonomi. Dette vil styrke kronen og svekke handelsbalansen med utlandet. I tillegg øker rentene. Det blir derfor dessverre ikke rom for lønnsøkninger i år

Perfekt levert – om jeg skal si det selv!

Men Espen ville fortsatt ha mer lønn. Hønsehjernen skjønte ikke hva en styrket krone hadde med hans lønn å gjøre. Han hadde tydeligvis null peiling på makroøkonomi.

«Økonomi er vanskelig», sa jeg.

«Det derfor vanlige folk må gå flere år på skole for å skjønne noe av dette.»

Espen gav seg ikke før jeg sa at Øystein var enig med meg. Men da ville han selvfølgelig vite hva Øystein hadde sagt. Jeg forklarte at Øystein hadde sagt at «alt henger sammen med alt i økonomien».

«Alt henger sammen med alt?», sa Espen.

«Ja, dessverre».

«Ok, ville bare sjekke. Snakkes!»

Idioter hele gjengen…

Truls Lea - Meglerhuset Lea

Truls Lea

Stilling
Daglig og faglig leder / Advokat MNA / Megler
Telefon
Ring Truls Lea på 901 28 086
E-post
Send e-post til Rolf Henry Pedersen på truls@meglerlea.no
Truls Lea er daglig leder, advokat og megler i Meglerhuset Lea & Partnere. I sin livsstilsblogg tar han deg med bak kulissene i sitt glamorøse liv som Champagnemegler. Det er sannheten som svir...

SLEIPE TRIX

Det nye Åkrakontoret ble skikkelig sexy – om jeg skal si det selv. Hengedass, møterom og tidsriktige fargevalg. Kontoret ser nesten ut som et ekte meglerkontor. Hva mer kan en Champismegler ønske seg? For å være helt ærlig ville jeg helst hatt en slik nymotens dass som spyler og føner, men da hadde det sikkert […]

Les mer

KARMØY – DO YOU READ ME?

Nå er det temmelig nøyaktig 3 år siden jeg åpnet dørene her i Meglerhuset Lea & partnere. Samtidig bestemte jeg meg for å bli Norges første – og beste – Champagnemeglerbloggadvokat. Satan for en god idé! Jeg har på en måte alltid visst at jeg hadde et geni i magen – og endelig kom bekreftelsen […]

Les mer

KJÆRE EINAR THO

Jeg har googlet litt og funnet ut at du er såkalt «ansvarlig redaktør» i Haugesunds avis. I denne forbindelse er du profesjonelt engasjert i mitt private prosjekt om å eksponere meg selv i alle tilgjengelige kanaler. Jeg tenkte derfor at det var på sin plass å sende deg et sammendrag av medieåret 2018. Jeg starter […]

Les mer
Gå til bloggarkivet