Blogg

INVESTOREN

Forrige søndag ble jeg kontaktet av Per Andree Øritzland – min gamle lagkamerat fra storhetstiden på Vards guttelag. I motsetning til meg slo han gjennom som landslagskaptein på G 16, og gikk videre til spill i eliteserien.

Var han egentlig så mye bedre enn meg?

Men det var uansett en stor prestasjon å nå helt til eliteserien uten verken fart eller teknikk. Det kan ingen ta fra han.

Nok om det.

Den siste sladderen jeg hørte var at han måtte ta seg jobb i kommunen. Stakkars jævel! Reisen fra bejublet fotballkjendis til et råttent kommunalt kontor kan ikke ha vært noen dans på roser.

Men det gikk tydeligvis bedre nå.

Pera kunne fortelle at han hadde slått seg stort opp som investor – etter samme opplegget som John Carew.

Han eide flere utleieenheter i tillegg til et par eksklusive eneboliger. Og nå hadde han akkurat åpnet sin egen pizzarestaurant på Haugå.

«Dette er jo helt fantastisk», sa jeg.

«Jeg trodde det hadde gått rett i dass med deg, og at du satt og deppet på et eller annet kommunalt kontor!»

Vi lo godt av de usannsynlige ryktene om at han jobbet i kommunen.

Det viste seg at Pera hadde tenkt å bruke sin status som «en av Haugesunds største fotballprofiler gjennom tidene» til å dra kunder til restauranten. Men siden han enda ikke hadde fått bloggen sin opp å gå – foreslo han at jeg kunne lage en sak om restauranten hans på Champisbloggen.

«Hvis du gir meg gratis pizzareklame på bloggen, får du selge luksusvillaen min i Nedstrandgata 32 C», fortsatt han.

Jeg var ikke akkurat begeistret for å synke ned til et slikt lavt kommersielt nivå.

Kaste bort et eksklusivt blogginnlegg om «pizzarestaurant og avdanket fotballstjerne» på Norges beste blogg. Hva blir det neste – reklame for hudkrem og fillere?

Men det kunne tross alt ikke utelukkes at kjendistrynet hans kunne dra tusenvis av nye lesere til Champisbloggen.

Dessuten hadde jeg i realiteten ikke noe valg – siden Pera aksepterte monsterkravet mitt om 5% provisjon på hussalget + gratis pizza og øl «På Haugå» i 3 år.

Ingen har vært i nærheten av å betale så mye for ett enkelt innlegg.

Men han vasser tydeligvis i penger.

Og selv om han betaler blodpris for blogginnlegget var Pera like blid. Han var faktisk mye hyggeligere enn på 80 tallet – en skikkelig gullgutt.

Money talks – bullshit walks.

 

Truls Lea - Meglerhuset Lea

Truls Lea

Stilling
Daglig og faglig leder / Advokat MNA / Megler
Telefon
Ring Truls Lea på 901 28 086
E-post
Send e-post til Rolf Henry Pedersen på truls@meglerlea.no
Truls Lea er daglig leder, advokat og megler i Meglerhuset Lea & Partnere. I sin livsstilsblogg tar han deg med bak kulissene i sitt glamorøse liv som Champagnemegler. Det er sannheten som svir...

SLEIPE TRIX

Det nye Åkrakontoret ble skikkelig sexy – om jeg skal si det selv. Hengedass, møterom og tidsriktige fargevalg. Kontoret ser nesten ut som et ekte meglerkontor. Hva mer kan en Champismegler ønske seg? For å være helt ærlig ville jeg helst hatt en slik nymotens dass som spyler og føner, men da hadde det sikkert […]

Les mer

KARMØY – DO YOU READ ME?

Nå er det temmelig nøyaktig 3 år siden jeg åpnet dørene her i Meglerhuset Lea & partnere. Samtidig bestemte jeg meg for å bli Norges første – og beste – Champagnemeglerbloggadvokat. Satan for en god idé! Jeg har på en måte alltid visst at jeg hadde et geni i magen – og endelig kom bekreftelsen […]

Les mer

KJÆRE EINAR THO

Jeg har googlet litt og funnet ut at du er såkalt «ansvarlig redaktør» i Haugesunds avis. I denne forbindelse er du profesjonelt engasjert i mitt private prosjekt om å eksponere meg selv i alle tilgjengelige kanaler. Jeg tenkte derfor at det var på sin plass å sende deg et sammendrag av medieåret 2018. Jeg starter […]

Les mer
Gå til bloggarkivet