Blogg

INVESTOREN

Forrige søndag ble jeg kontaktet av Per Andree Øritzland – min gamle lagkamerat fra storhetstiden på Vards guttelag. I motsetning til meg slo han gjennom som landslagskaptein på G 16, og gikk videre til spill i eliteserien.

Var han egentlig så mye bedre enn meg?

Men det var uansett en stor prestasjon å nå helt til eliteserien uten verken fart eller teknikk. Det kan ingen ta fra han.

Nok om det.

Den siste sladderen jeg hørte var at han måtte ta seg jobb i kommunen. Stakkars jævel! Reisen fra bejublet fotballkjendis til et råttent kommunalt kontor kan ikke ha vært noen dans på roser.

Men det gikk tydeligvis bedre nå.

Pera kunne fortelle at han hadde slått seg stort opp som investor – etter samme opplegget som John Carew.

Han eide flere utleieenheter i tillegg til et par eksklusive eneboliger. Og nå hadde han akkurat åpnet sin egen pizzarestaurant på Haugå.

«Dette er jo helt fantastisk», sa jeg.

«Jeg trodde det hadde gått rett i dass med deg, og at du satt og deppet på et eller annet kommunalt kontor!»

Vi lo godt av de usannsynlige ryktene om at han jobbet i kommunen.

Det viste seg at Pera hadde tenkt å bruke sin status som «en av Haugesunds største fotballprofiler gjennom tidene» til å dra kunder til restauranten. Men siden han enda ikke hadde fått bloggen sin opp å gå – foreslo han at jeg kunne lage en sak om restauranten hans på Champisbloggen.

«Hvis du gir meg gratis pizzareklame på bloggen, får du selge luksusvillaen min i Nedstrandgata 32 C», fortsatt han.

Jeg var ikke akkurat begeistret for å synke ned til et slikt lavt kommersielt nivå.

Kaste bort et eksklusivt blogginnlegg om «pizzarestaurant og avdanket fotballstjerne» på Norges beste blogg. Hva blir det neste – reklame for hudkrem og fillere?

Men det kunne tross alt ikke utelukkes at kjendistrynet hans kunne dra tusenvis av nye lesere til Champisbloggen.

Dessuten hadde jeg i realiteten ikke noe valg – siden Pera aksepterte monsterkravet mitt om 5% provisjon på hussalget + gratis pizza og øl «På Haugå» i 3 år.

Ingen har vært i nærheten av å betale så mye for ett enkelt innlegg.

Men han vasser tydeligvis i penger.

Og selv om han betaler blodpris for blogginnlegget var Pera like blid. Han var faktisk mye hyggeligere enn på 80 tallet – en skikkelig gullgutt.

Money talks – bullshit walks.

 

Truls Lea - Meglerhuset Lea

Truls Lea

Stilling
Daglig og faglig leder / Advokat MNA / Megler
Telefon
Ring Truls Lea på 901 28 086
E-post
Send e-post til Rolf Henry Pedersen på truls@meglerlea.no
Truls Lea er daglig leder, advokat og megler i Meglerhuset Lea & Partnere. I sin livsstilsblogg tar han deg med bak kulissene i sitt glamorøse liv som Champagnemegler. Det er sannheten som svir...

DIRTY DANCING

Det er ingen tvil om at jeg er humorkongen på kontoret. Det er selvfølgelig ikke bare på Champisbloggen jeg er hysterisk morsom. Hver eneste arbeidsdag er full av mine treffende kommentarer og vittige spydigheter om de ansatte. Å le av andre gir arbeidsdagen det lille ekstra. Favoritten min er å kommentere antrekk eller frisyre – […]

Les mer

MIDTLIVSKRISE – LIKSOM..

Jeg har alltid vært strålende fornøyd med mitt eget utseende. Høy, mørk og topptrent – what´s not to like? Det at jeg er litt tynn i luggen har aldri plaget meg. Dessuten har jeg spart en liten formue på frisør, shampo og hårgele. Penger spart er penger tjent. Av en eller annen grunn ble utseende […]

Les mer

«BILLIG» – LIKSOM…

I et svakt øyeblikk takket jeg ja til å selge enda en av onkel Eriks eiendommer. Fyren eier hus over alt. Det var i realiteten umulig å si nei siden vi er nære slektninger. Dessuten gir han seg aldri – og jeg var ikke i humør til å krangle i timevis. «Stjerneadvokat selger billig praktvilla […]

Les mer
Gå til bloggarkivet