Blogg

SEKRETÆREN

Etter at jeg forfremmet Susanne til Leder for digitale medier har hun blitt helt håpløs. Hun trodde tydeligvis at hun faktisk skulle få være med å bestemme – som en ekte sjef!

Hvor dum går det an å være?

Jeg trodde alle visste at «leder» bare er et annet ord for «mellomleder» – som igjen betyr det samme som «sekretær». Det er jo ikke slik at hun plutselig fikk mer kompetanse fra en dag til den neste?

Typisk meg å være for snill med de ansatte.

Bortsett fra hennes stadige behov for å avholde «ledermøter» og «strategimøter» gikk det greit de første ukene. Det var faktisk ikke alle forslagene hennes som var helt hjernedøde.

Men etter en stund begynte det å skinne gjennom at hun ønsket seg omtale på bloggen – «siden æ har en viktig stilling i firmaet».

Det måtte komme.

«Susanne, lille venn», sa jeg.

«Alle ansatte i et firma er like viktige – bortsett fra meg – og det er tross alt min blogg.»

Jeg forklarte at det viktigste er at ledergruppen holder sammen og at vi legger gode strategier for fortsatt vekst. Derfor måtte hennes personlige eksponeringsbehov settes til side – for firmaets beste, bla blabla….

Og hun kjøpte den!

Men lykken var kortvarig, dessverre.

I forrige uke hadde jeg satt av hele fredagen til viktige kundemøter. Flere potensielle VIP kunder skulle sjarmeres til å velge Meglerhuset Lea som sin foretrukne eiendomsmegler. Jeg hadde forberedt meg godt med ny skjorte, mørk dress og after shave fra BOSS.

Kronen på verket var å dandere møtebordet med frukt, småkaker og kaffe.

Dette pleide alltid Susanne å ta seg av, men hun trodde tydeligvis at hun skulle delta på møtene. Jeg måtte – så høflig som overhodet mulig – forklare at hennes «kompetanse» ikke var nødvendig denne gang.

Jeg sa også at det hadde vært flott om hun kunne hjelpe til med å hente kaffe, siden vi gikk tom for sekretærer etter at hun ble forfremmet.

«Det vil se helt amatørmessig ut hvis jeg skal løpe rundt og servere kundene kaffe», sa jeg.

Susanne nektet å servere kaffe hvis hun ikke fikk delta på møtene som en fra «ledergruppen» vår. Typisk.

«Ok», sa jeg.

«Du får være med på møtene så lenge du holder kjeften lukket hvis ingen snakker til deg».

Men hun pratet selvfølgelig som en foss – hele tiden. Hvis jeg ikke hadde visst hvor inkompetent hun er – kunne hun nesten ha overbevist meg om at hun har peiling på markedsføring. Utrolig.

I etterpåklokskapens lys var det en genistrek av meg å ta henne med på kundemøtene.

Terningkast 6.

Truls Lea - Meglerhuset Lea

Truls Lea

Stilling
Daglig og faglig leder / Advokat MNA / Megler
Telefon
Ring Truls Lea på 901 28 086
E-post
Send e-post til Rolf Henry Pedersen på truls@meglerlea.no
Truls Lea er daglig leder, advokat og megler i Meglerhuset Lea & Partnere. I sin livsstilsblogg tar han deg med bak kulissene i sitt glamorøse liv som Champagnemegler. Det er sannheten som svir...

WHITE TRASH

Det er ikke alle som vet at Torunn er oppvokst som såkalt white trash på Karmøy. Folk i disse miljøene skjønner ikke selv hvor kjipt de har det – og det er sikkert like greit. Hun kan ikke ha hatt det godt, stakkars. Torunn vokste opp som en slags askepott – hvis man bytter ut […]

Les mer

GAMMAL ALKIS

Tidlig i morges ringte min aldrende far rett fra frokostbordet. Han hadde visstnok satt kaffen i halsen da han så et bilde av meg i papiravisen. Jeg holder ikke papiravisen – og jeg visste derfor ikke hva han bablet om. Fyren har muligens blitt litt småsenil i det siste. «Du ser ut som en gammal […]

Les mer

FULLMEKTIGEN

Da tiden var inne for å utvide meglerstaben var jeg krystallklar på hva jeg var ute etter: En kjekkas med glimt i øyet på ca. 35 år. For ordens skyld tok jeg inn litt av hvert på intervju – for å ha litt å velge mellom. Etter noen runder med knallharde kryssforhør, endte jeg opp […]

Les mer
Gå til bloggarkivet