Blogg

HAAVIK – YOU´RE FIRED!

Jeg var nødt til å sparke styreleder Haavik. Det var ingen veg utenom, dessverre.

Han var alt for flink.

Hvem skulle tro at advokat Haavik led av «flink pike» syndromet? Han viste seg å være sykelig opptatt av å følge alle mulig og umulige lover og regler.

Åpenbart en yrkesskade etter 30 år som advokat. Det kan vel ikke være slik at styremøtene bare skal dreie seg om styrets ansvar, økonomi og formaliteter.

Hvor ble det av vitser, peanøtter og noen pils?

Mitt utgangspunkt er at alle møter først og fremst skal være gøy.

Men det er klart at det er en delikat affære å sparke en som jeg måtte trygle og be om å ta jobben. Avskjeden måtte selvfølgelig håndteres på en smidig og elegant måte.

Jeg inviterte derfor Haaviken over på litt whisky.

Etter litt forhandlinger om hvilken whisky jeg skulle kjøpe inn, takket han ja til invitasjonen.

Litt ut på kvelden klarte jeg å overbevise Knut Magnus om at han burde begynne å nyte livet mer – ta seg mer fri.

Han er tross alt blitt en olding.

Hvorfor skulle han stresse på med jobbing og styremøter når han kunne sette seg ned og telle skip i Karmsundet?

«Truls, du har faen så rett!», sa han. «Det jeg trenger er mer fritid – før det er for sent.»

Vi skålte på det – og ble enige om at han fratrer umiddelbart som styreleder.

Allerede neste dag begynte jeg å tenke på hvem som kunne overta.

Det var selvfølgelig uaktuelt å ta jobben selv. Det får holde at jeg er daglig leder, faglig leder, toppblogger og Champismegler.

Jeg trengte noen som elsker fine titler, står på og som er enkle å manipulere.

Valget gav seg nesten selv.

Øystein ble overbegeistret da jeg sa at jeg vurderte han som en «seriøs kandidat til stillingen».

«Jeg kommer ikke til å skuffe deg», sa geniet.

«Med meg bak roret kommer skuta trygt i havn.»

Flosklenes konge slår til igjen..

Det eneste som gjenstår nå er å lage en stillingsinstruks til Øystein der det kommer klart frem at alle skal gjøre som jeg sier, og at det skal settes av minst 15 minutter til vitser før styremøtene starter.

Topplederlivet er ikke noe for vanlige folk.

Idioter hele gjengen!

 

Truls Lea - Meglerhuset Lea

Truls Lea

Stilling
Daglig og faglig leder / Advokat MNA / Megler
Telefon
Ring Truls Lea på 901 28 086
E-post
Send e-post til Rolf Henry Pedersen på truls@meglerlea.no
Truls Lea er daglig leder, advokat og megler i Meglerhuset Lea & Partnere. I sin livsstilsblogg tar han deg med bak kulissene i sitt glamorøse liv som Champagnemegler. Det er sannheten som svir...

GAMMAL ALKIS

Tidlig i morges ringte min aldrende far rett fra frokostbordet. Han hadde visstnok satt kaffen i halsen da han så et bilde av meg i papiravisen. Jeg holder ikke papiravisen – og jeg visste derfor ikke hva han bablet om. Fyren har muligens blitt litt småsenil i det siste. «Du ser ut som en gammal […]

Les mer

FULLMEKTIGEN

Da tiden var inne for å utvide meglerstaben var jeg krystallklar på hva jeg var ute etter: En kjekkas med glimt i øyet på ca. 35 år. For ordens skyld tok jeg inn litt av hvert på intervju – for å ha litt å velge mellom. Etter noen runder med knallharde kryssforhør, endte jeg opp […]

Les mer

EVENTMANAGER?

I helgen gjorde jeg enda en eventjobb – denne gang på Sandve, Karmøys ukjente perle. Konseptet mitt består av 50% sludder og 50% tant og fjas. Siden det funker 110% kjører jeg alltid det samme opplegget hver gang. Veni – vidi – vici. Bortsett fra promillen – både min egen og gjestenes – er det […]

Les mer
Gå til bloggarkivet