Blogg

HAAVIK – YOU´RE FIRED!

Jeg var nødt til å sparke styreleder Haavik. Det var ingen veg utenom, dessverre.

Han var alt for flink.

Hvem skulle tro at advokat Haavik led av «flink pike» syndromet? Han viste seg å være sykelig opptatt av å følge alle mulig og umulige lover og regler.

Åpenbart en yrkesskade etter 30 år som advokat. Det kan vel ikke være slik at styremøtene bare skal dreie seg om styrets ansvar, økonomi og formaliteter.

Hvor ble det av vitser, peanøtter og noen pils?

Mitt utgangspunkt er at alle møter først og fremst skal være gøy.

Men det er klart at det er en delikat affære å sparke en som jeg måtte trygle og be om å ta jobben. Avskjeden måtte selvfølgelig håndteres på en smidig og elegant måte.

Jeg inviterte derfor Haaviken over på litt whisky.

Etter litt forhandlinger om hvilken whisky jeg skulle kjøpe inn, takket han ja til invitasjonen.

Litt ut på kvelden klarte jeg å overbevise Knut Magnus om at han burde begynne å nyte livet mer – ta seg mer fri.

Han er tross alt blitt en olding.

Hvorfor skulle han stresse på med jobbing og styremøter når han kunne sette seg ned og telle skip i Karmsundet?

«Truls, du har faen så rett!», sa han. «Det jeg trenger er mer fritid – før det er for sent.»

Vi skålte på det – og ble enige om at han fratrer umiddelbart som styreleder.

Allerede neste dag begynte jeg å tenke på hvem som kunne overta.

Det var selvfølgelig uaktuelt å ta jobben selv. Det får holde at jeg er daglig leder, faglig leder, toppblogger og Champismegler.

Jeg trengte noen som elsker fine titler, står på og som er enkle å manipulere.

Valget gav seg nesten selv.

Øystein ble overbegeistret da jeg sa at jeg vurderte han som en «seriøs kandidat til stillingen».

«Jeg kommer ikke til å skuffe deg», sa geniet.

«Med meg bak roret kommer skuta trygt i havn.»

Flosklenes konge slår til igjen..

Det eneste som gjenstår nå er å lage en stillingsinstruks til Øystein der det kommer klart frem at alle skal gjøre som jeg sier, og at det skal settes av minst 15 minutter til vitser før styremøtene starter.

Topplederlivet er ikke noe for vanlige folk.

Idioter hele gjengen!

 

Truls Lea - Meglerhuset Lea

Truls Lea

Stilling
Daglig og faglig leder / Advokat MNA / Megler
Telefon
Ring Truls Lea på 901 28 086
E-post
Send e-post til Rolf Henry Pedersen på truls@meglerlea.no
Truls Lea er daglig leder, advokat og megler i Meglerhuset Lea & Partnere. I sin livsstilsblogg tar han deg med bak kulissene i sitt glamorøse liv som Champagnemegler. Det er sannheten som svir...

SLEIPE TRIX

Det nye Åkrakontoret ble skikkelig sexy – om jeg skal si det selv. Hengedass, møterom og tidsriktige fargevalg. Kontoret ser nesten ut som et ekte meglerkontor. Hva mer kan en Champismegler ønske seg? For å være helt ærlig ville jeg helst hatt en slik nymotens dass som spyler og føner, men da hadde det sikkert […]

Les mer

KARMØY – DO YOU READ ME?

Nå er det temmelig nøyaktig 3 år siden jeg åpnet dørene her i Meglerhuset Lea & partnere. Samtidig bestemte jeg meg for å bli Norges første – og beste – Champagnemeglerbloggadvokat. Satan for en god idé! Jeg har på en måte alltid visst at jeg hadde et geni i magen – og endelig kom bekreftelsen […]

Les mer

KJÆRE EINAR THO

Jeg har googlet litt og funnet ut at du er såkalt «ansvarlig redaktør» i Haugesunds avis. I denne forbindelse er du profesjonelt engasjert i mitt private prosjekt om å eksponere meg selv i alle tilgjengelige kanaler. Jeg tenkte derfor at det var på sin plass å sende deg et sammendrag av medieåret 2018. Jeg starter […]

Les mer
Gå til bloggarkivet