Blogg

JULEBONUS

I forrige uke sendte Øystein ut en epost til Karen og meg der han innkalte til «Ekstraordinært aksjonærmøte». Typisk.

Eposten var – som alltid – merket med høy viktighet.

Jeg er fortsatt ikke komfortabel med at han sender epost i stedet for å snakke, men jeg antar at det er en av hans mange misforståtte hersketeknikker. Det eneste han oppnår er å bekrefte at han er en løk.

Mindre enn 5 minutter etter at han sendte innkallingen satt vi klar i møterommet.

Både Karen og jeg visste selvfølgelig hvorfor han plutselig ville ha aksjonærmøte nå – rett før årets siste styremøte – men vi gjorde vårt beste for å spille overrasket.

Og ganske riktig.

Geniet hadde nettopp fått lønnsslippen sin og konstatert at han ikke fikk utbetalt bonus i år.

Den eneste som hadde fått bonus var meg – såkalt topplederbonus.

«Hvorfor har ikke jeg fått bonus?», spurte Øystein. «I fjor lovet dere meg en ekstra månedslønn hvis jeg kjøpte meg inn i firmaet.»

Karen så på meg, mens jeg trakk på skuldrene og ristet på hodet.

«Du har dessverre misforstått», sa jeg.

«Det står ingenting i aksjonæravtalen om at alle skal få bonus. Vi gir kun bonus til ansatte som fortjener det ut fra innsats, faglig dyktighet og resultat.»

Øystein bet på – og begynte å legge ut om sin enorme innsats, faglige kompetanse og gode salgstall. Kjeften gikk i ett. Han burde kanskje forsøkt seg som politiker?

Men vi lot han holde på til han avsluttet foredraget sitt.

Deretter la Karen frem en oversikt over alle innlogginger i meglerprogrammet mellom 09:00 og 12:00 hver eneste lørdag og søndag i hele 2017. Der stod det svart på hvitt at både Karen og jeg var innlogget hver lørdag og søndag, mens Øysteins navn var fraværende.

«Alle vet jo at jeg er trener i svømmeklubben i helgene!», sa Øystein.

Karen himlet med øynene, mens jeg fortsatte å riste på hodet.

Forestillingen satt som et skudd!

Litt skuespillertalent kommer godt med rundt forhandlingsbordet.

«Så du innrømmer altså at du prioriterer hobbyen din foran jobben i helgene?», sa Karen.

Deretter fikk Øystein mer enn nok med å forsvare hvorfor han ikke jobbet mer i helgene, og det ble ikke mer snakk om bonusen. Det hele endte med at Øystein gikk tilbake til kontoret sitt med uforrettet sak.

«Dette gikk jo overraskende lett.», sa Karen.

«Er alle de ansatte like lettlurte?»

«Ja, ja – slapp helt av. Her finner du ingen med IQ over 100, for å si det slik».

«Supert. Da kjører vi samme opplegget til neste år.»

Idioter hele gjengen!

Truls Lea - Meglerhuset Lea

Truls Lea

Stilling
Daglig og faglig leder / Advokat MNA / Megler
Telefon
Ring Truls Lea på 901 28 086
E-post
Send e-post til Rolf Henry Pedersen på truls@meglerlea.no
Truls Lea er daglig leder, advokat og megler i Meglerhuset Lea & Partnere. I sin livsstilsblogg tar han deg med bak kulissene i sitt glamorøse liv som Champagnemegler. Det er sannheten som svir...

SLEIPE TRIX

Det nye Åkrakontoret ble skikkelig sexy – om jeg skal si det selv. Hengedass, møterom og tidsriktige fargevalg. Kontoret ser nesten ut som et ekte meglerkontor. Hva mer kan en Champismegler ønske seg? For å være helt ærlig ville jeg helst hatt en slik nymotens dass som spyler og føner, men da hadde det sikkert […]

Les mer

KARMØY – DO YOU READ ME?

Nå er det temmelig nøyaktig 3 år siden jeg åpnet dørene her i Meglerhuset Lea & partnere. Samtidig bestemte jeg meg for å bli Norges første – og beste – Champagnemeglerbloggadvokat. Satan for en god idé! Jeg har på en måte alltid visst at jeg hadde et geni i magen – og endelig kom bekreftelsen […]

Les mer

KJÆRE EINAR THO

Jeg har googlet litt og funnet ut at du er såkalt «ansvarlig redaktør» i Haugesunds avis. I denne forbindelse er du profesjonelt engasjert i mitt private prosjekt om å eksponere meg selv i alle tilgjengelige kanaler. Jeg tenkte derfor at det var på sin plass å sende deg et sammendrag av medieåret 2018. Jeg starter […]

Les mer
Gå til bloggarkivet