Blogg

BIZZ-NISSEN

Den viktigste jobben min i november er å sende ut invitasjoner til juleavslutningen. Det blir lange dager, men jeg biter tennene sammen.

Det er helt avgjørende at det kun er de beste gjestene som blir invitert.

Man skulle tro at det var enkelt å sile ut vanlige folk – men det er faen meg nesten umulig! Vanlige folk dukker opp over alt nå for tiden.

Etter flere ukers intens innsats var jeg omsider klar til å presentere gjestelisten for de ansatte. Listen var en perfekt sammensatt bukett av venner, forretningsforbindelser og gullkunder. Men ingen av de ansatte så mye som løftet et øyebryn når jeg leste opp navnene. Typisk.

Kanskje vannhodene faktisk ikke skjønte hvor high class gjester jeg hadde tryllet frem?

De er ikke akkurat bevandret i det lokale sosietetslivet – i motsetning til meg.

Jeg gikk derfor raskt over til å presentere programmet for festen.

«Alle meglere må ta med seg minst 5 oppdragsavtaler på festen», sa jeg. «Og den som signerer flest oppdrag vinner 10 høvdinger – rett i foret.» Jeg anbefalte som vanlig at vi ikke signerte noen avtaler før gjestene hadde fått i seg litt å drikke. Alt blir lettere med litt promille.

Stemningen steg selvfølgelig betraktelig når jeg lanserte pengepremien.

Meglere elsker lettjente penger – det er noe alle vet.

Men så begynte Karen med jusspreiket sitt igjen. Bare fordi hun har studert juss er hun sykelig opptatt av å følge absolutt alle lover og regler – også de upraktiske og hjernedøde lovene.

«Det er tvilsomt om oppdrag inngått i fylla er juridisk bindende – det kan til og med være straffbart», sa juss-eksperten.

Jeg ba henne roe seg helt ned.

Dessuten hadde jeg ikke akkurat tenkt å promilleteste kundene heller – og da blir det uansett ord mot ord. Vi sier at de var edru – og de sier at de var fulle. Alle advokater vet at ord mot ord alltid leder til «henleggelse etter bevisets stilling».

«For øvrig har jeg sjekket jussen med onkel Erik – som er landets beste forsvarsadvokat – og ifølge hans erfaring er det helt greit å inngå avtaler i fylla», sa jeg.

«Å, hva sa han da?», fortsatte Karen.

«Han bekreftet bare det alle erfarne advokater vet – at alt er lov så lenge man ikke blir tatt.»

Jizezz…Lærer de ingenting på jussen lenger?!

Idioter hele gjengen!

Truls Lea - Meglerhuset Lea

Truls Lea

Stilling
Daglig og faglig leder / Advokat MNA / Megler
Telefon
Ring Truls Lea på 901 28 086
E-post
Send e-post til Rolf Henry Pedersen på truls@meglerlea.no
Truls Lea er daglig leder, advokat og megler i Meglerhuset Lea & Partnere. I sin livsstilsblogg tar han deg med bak kulissene i sitt glamorøse liv som Champagnemegler. Det er sannheten som svir...

DIRTY DANCING

Det er ingen tvil om at jeg er humorkongen på kontoret. Det er selvfølgelig ikke bare på Champisbloggen jeg er hysterisk morsom. Hver eneste arbeidsdag er full av mine treffende kommentarer og vittige spydigheter om de ansatte. Å le av andre gir arbeidsdagen det lille ekstra. Favoritten min er å kommentere antrekk eller frisyre – […]

Les mer

MIDTLIVSKRISE – LIKSOM..

Jeg har alltid vært strålende fornøyd med mitt eget utseende. Høy, mørk og topptrent – what´s not to like? Det at jeg er litt tynn i luggen har aldri plaget meg. Dessuten har jeg spart en liten formue på frisør, shampo og hårgele. Penger spart er penger tjent. Av en eller annen grunn ble utseende […]

Les mer

«BILLIG» – LIKSOM…

I et svakt øyeblikk takket jeg ja til å selge enda en av onkel Eriks eiendommer. Fyren eier hus over alt. Det var i realiteten umulig å si nei siden vi er nære slektninger. Dessuten gir han seg aldri – og jeg var ikke i humør til å krangle i timevis. «Stjerneadvokat selger billig praktvilla […]

Les mer
Gå til bloggarkivet