Blogg

GAMLE PENGER

Denne uken ringte svigermor meg i kontortiden. Hun lurte på om vi kunne ta en prat under 4 øyne.

«Det er ingenting spesielt, altså», påstod hun.

Etter 24 år har hun aldri bedt meg om et privat møte – også skulle hun liksom ikke ha en skjult agenda? Vel fremme i luksusvillaen hennes på Norheim var det åpenbart at noe var på gang. Nybakte boller og dyr konfekt – bare til meg?

Og katten kom ut av sekken med en gang.

I følge Randi hadde hun fått mange telefoner fra min svoger Inge de siste dagene.

Inge var tydeligvis ekstremt skuffet over det jeg skrev om 40 årslaget hans på Champisbloggen. Han hadde lagt ned så mye arbeid i borddekorasjoner, dekketøy og glitter – uten at jeg nevnte pyntingen av lokalet med ett eneste ord.

Dessuten hadde det såret følelsene hans å bli kalt «ubrukelig tysklærer» og «ateist».

Alle kollegene hans på skolen, inkludert ledelsen, hadde ertet han i friminuttene.

Han hadde dessverre blandet begrepene «autist» – som var min faktiske beskrivelse av han – og «ateist». Men jeg lot av rene høflighetshensyn være å oppklare misforståelsen.

Svigermor fortalte videre om hvor stressende hverdag Inge hadde med matlaging, husstell og barn blabla bla dobbeltarbeidende blabla…

Og det siste han trengte var visstnok å bli offentlig mobbet av meg.

«Jeg hører hva du sier», sa jeg.

«Men at Inge og Kathrine har valgt et tradisjonelt kjønnsrollemønster – der han er kvinnen i forholdet – er ikke mitt problem. Og ytringsfriheten gir meg full rett til å skrive akkurat hva jeg vil, jfr den Europeiske menneskerettskonvensjonens artikkel 10.»

Det skal mer enn noen boller og Kong Haakon til for å presse meg til å bryte menneskerettighetene mine!

Plutselig tilbød Randi meg 15 høvdinger – cash – hvis jeg lovet å aldri skrive mer om Inge på bloggen.

«Dessuten var det ikke noe feil med oppdragelsen vår – han var alltid et veldig spesielt barn.», sa hun.

Jeg foreslo at han kanskje heller burde begynne som frisør sammen med Kathrine hos Agenda Hair. Hadde ikke det vært midt i blinken for han?

I følge Randi hadde han for lengst prøvd seg som læregutt i salongen, men det eneste han mestret skikkelig var vasking og føning.

«Uff da. Enda en knust drøm.»

Stakkars jævel.

«Ok», sa jeg. «Under disse omstendighetene kan jeg gjøre et unntak fra ytringsfriheten og garantere at Inge aldri skal drites ut på Champisbloggen igjen.»

«Men minsteprisen min er 25 høvdinger. Det er mer enn rimelig for en blogger av mitt kaliber.»

Svigermor slo til uten å prute.

Vanlige folk er helt amatører i business. Jeg hadde selvfølgelig akseptert 20 hvis hun bare hadde vært smart nok til å presse meg på pris…

Idioter hele gjengen!

Truls Lea - Meglerhuset Lea

Truls Lea

Stilling
Daglig og faglig leder / Advokat MNA / Megler
Telefon
Ring Truls Lea på 901 28 086
E-post
Send e-post til Rolf Henry Pedersen på truls@meglerlea.no
Truls Lea er daglig leder, advokat og megler i Meglerhuset Lea & Partnere. I sin livsstilsblogg tar han deg med bak kulissene i sitt glamorøse liv som Champagnemegler. Det er sannheten som svir...

SLEIPE TRIX

Det nye Åkrakontoret ble skikkelig sexy – om jeg skal si det selv. Hengedass, møterom og tidsriktige fargevalg. Kontoret ser nesten ut som et ekte meglerkontor. Hva mer kan en Champismegler ønske seg? For å være helt ærlig ville jeg helst hatt en slik nymotens dass som spyler og føner, men da hadde det sikkert […]

Les mer

KARMØY – DO YOU READ ME?

Nå er det temmelig nøyaktig 3 år siden jeg åpnet dørene her i Meglerhuset Lea & partnere. Samtidig bestemte jeg meg for å bli Norges første – og beste – Champagnemeglerbloggadvokat. Satan for en god idé! Jeg har på en måte alltid visst at jeg hadde et geni i magen – og endelig kom bekreftelsen […]

Les mer

KJÆRE EINAR THO

Jeg har googlet litt og funnet ut at du er såkalt «ansvarlig redaktør» i Haugesunds avis. I denne forbindelse er du profesjonelt engasjert i mitt private prosjekt om å eksponere meg selv i alle tilgjengelige kanaler. Jeg tenkte derfor at det var på sin plass å sende deg et sammendrag av medieåret 2018. Jeg starter […]

Les mer
Gå til bloggarkivet