Blogg

LÅVENES KONGE

Det begynte å bli en god stund siden jeg hadde takket ja til en fest. «Beklager, men jeg er allerede fullbooket hele måneden», løy jeg.

Jeg var drittlei av å kaste bort tiden min på vanlige folk.

Så dukket det opp en invitasjon fra min ubrukelige svoger – den autistiske tysklæreren. Lillebroren til Torunn hadde tydeligvis fylt 40 år. I følge Torunn var vi nødt til å takke ja – siden Inge allerede hadde lagt på face at «Champismegler og TV kjendis Truls Lea kommer – kommer du?».

Stakkars jævel – han måtte åpenbart bruke meg som trekkplaster for å få sine egne «venner» til å komme. Jeg visste ikke om jeg skulle le eller grine.

«Selvfølgelig skal vi gå i Inges 40 årsdag!», sa jeg.

Selv med lave forventninger var festen en gedigen skuffelse.

Halvhjernen hadde leid en gammel låve på Karmøy som han stappet fullt av gymlærere og fjerne slektninger. Det var dømt til å mislykkes – uten verken DJ eller bartender.

Hvorfor leide han ikke bare et av utestedene på kaien – slik jeg alltid gjør?

Jeg lot den nærmeste familien holde sine taler og synge sine patetiske sanger – før jeg avsluttet bordsetningen med en gnistrende tale.

Skikkelig proff opplegg.

Tradisjonen tro kom flere av gjestene bort til meg etterpå og sa at talen var «den beste de hadde hørt i hele sitt liv, seriøst altså».

«Takk, jeg vet det», svarte jeg.

Selv var jeg bare middels fornøyd med showet – og trillet en 5´er på terningen. Jeg hadde tyllet i meg så mye sprit at jeg helt glemte å sammenlikne Inge med Dustin Hoffman i Rain man – og meg med Tom Cruise.

Vel, vel – shit happens – som de sier.

Terningkast 5 er egentlig elendig – for meg.

Men talen virket nok sterkere siden de andre talene var helt amatørmessige.

Straks applausen hadde lagt seg tok jeg den obligatoriske runden blant gjestene og tilbød dem boligsalg til spesialpris – såkalt Champagnemeglerpris. Av en eller annen grunn synes jeg at tilbudene mine høres bedre ut når jeg er på fest. Etter maten var alle gjestene kanon – og jeg benyttet anledningen til å dra med meg Torunn ut i limmoen.

«Det er latterlig hvor lite som skal til for å imponere fulle folk!», sa jeg.

Torunn bjeffet noe om at jeg snart burde lære å begrense meg. Typisk sutrekjerring – blir aldri fornøyd.

Hvordan ble det plutselig mitt problem at de andre gjestene var en ubehjelpelig gjeng med nolduser!?

Idioter hele gjengen…

Truls Lea - Meglerhuset Lea

Truls Lea

Stilling
Daglig og faglig leder / Advokat MNA / Megler
Telefon
Ring Truls Lea på 901 28 086
E-post
Send e-post til Rolf Henry Pedersen på truls@meglerlea.no
Truls Lea er daglig leder, advokat og megler i Meglerhuset Lea & Partnere. I sin livsstilsblogg tar han deg med bak kulissene i sitt glamorøse liv som Champagnemegler. Det er sannheten som svir...

GAMMAL ALKIS

Tidlig i morges ringte min aldrende far rett fra frokostbordet. Han hadde visstnok satt kaffen i halsen da han så et bilde av meg i papiravisen. Jeg holder ikke papiravisen – og jeg visste derfor ikke hva han bablet om. Fyren har muligens blitt litt småsenil i det siste. «Du ser ut som en gammal […]

Les mer

FULLMEKTIGEN

Da tiden var inne for å utvide meglerstaben var jeg krystallklar på hva jeg var ute etter: En kjekkas med glimt i øyet på ca. 35 år. For ordens skyld tok jeg inn litt av hvert på intervju – for å ha litt å velge mellom. Etter noen runder med knallharde kryssforhør, endte jeg opp […]

Les mer

EVENTMANAGER?

I helgen gjorde jeg enda en eventjobb – denne gang på Sandve, Karmøys ukjente perle. Konseptet mitt består av 50% sludder og 50% tant og fjas. Siden det funker 110% kjører jeg alltid det samme opplegget hver gang. Veni – vidi – vici. Bortsett fra promillen – både min egen og gjestenes – er det […]

Les mer
Gå til bloggarkivet