Blogg

GØYSTEIN

Jeg var midt i en spennende artikkel i Nettavisen da jeg mottok en epost fra Øystein der han ba om et viktig møte med meg.

Epost fra nabokontoret – håpløst!

Jeg ropte gjennom veggen at han kunne komme inn med en gang.

Fem sekunder senere var han på plass i sofaen. Ut fra uttrykket hans måtte han enten veldig på do – eller så hadde han fått enda en lys idé.

Det var det siste, dessverre. Hr. Vestre hadde tydeligvis tenkt mye på dette med profilering.

Han mente at han, som hadde en lederstilling i firmaet, også burde få et kallenavn.

Det var tydelig at han irriterte seg over at det ikke var han som ble kalt Champismegleren. Han syntes også at Roffi hadde et tøft kallenavn, mens han «bare var Øystein».

Jeg lot han snakke ferdig før jeg forklarte at kallenavn dessverre ikke er noe man velger selv – det er noe man gjør seg fortjent til.

Men Øystein gav seg ikke. Han foreslo at vi kunne avholde en navnekonkurranse – de ansatte kunne komme med sine forslag – og etterpå valgte han det feteste kallenavnet.

«Er du helt nedsnødd, eller?», spurte jeg.

«Hvis vi skal avholde en kallenavnkonkurranse er det selvfølgelig jeg som kårer vinneren.»

Jeg utlyste straks en navnekonkurranse og lokket med 3 timer ekstra ferie – i tillegg til den obligatoriske «heder og ære» – til vinneren.

På mandag morgen var innboksen full av forslag – der mesteparten bar preg av at de ansatte drikker en del i helgene.

De fleste forslagene var sendt mellom kl 01:00 og 04:00 natt til søndag.

Jentene var direkte ufine med forslag som «Bolle», «Lille venn» og «Derrick», mens Espen foreslo «Gøystein». Øystein hadde selv sendt inn flere egne forslag – alle fra dyreriket – «Tiger», «Puma» og «Cobra». Men hans egne forslag ble selvfølgelig underkjent av meg på grunn av inhabilitet.

På mandagsmøtet ble det klart at de ansatte faktisk trodde at vi skulle stemme over forslagene. Liksom.

«Dette er ikke noe alminnelig kommunestyre.», sa jeg.

«Jeg velger ut de to beste forslagene, som dere stemmer over, mens jeg alene tar avgjørelsen etterpå».

Finalistene ble – ikke overraskende – mitt eget forslag «Øyestein» og Espens forslag «Gøystein». Alle de ansatte stemte på «Gøystein», før jeg trakk meg tilbake for å fatte en uavhengig beslutning.

Hvorfor tenkte ikke jeg på Gøystein?! Siden Øystein er alt annet enn gøy, var Gøystein dessverre en åpenbar vinner.

Merkelig nok var Øystein superfornøyd med det nye kallenavnet sitt.

«Gøystein var min klare favoritt hele veien», sa Øystein.

Særlig….han tok ikke ironien, stakkars.

Idioter hele gjengen!

Truls Lea - Meglerhuset Lea

Truls Lea

Stilling
Daglig og faglig leder / Advokat MNA / Megler
Telefon
Ring Truls Lea på 901 28 086
E-post
Send e-post til Rolf Henry Pedersen på truls@meglerlea.no
Truls Lea er daglig leder, advokat og megler i Meglerhuset Lea & Partnere. I sin livsstilsblogg tar han deg med bak kulissene i sitt glamorøse liv som Champagnemegler. Det er sannheten som svir...

DIRTY DANCING

Det er ingen tvil om at jeg er humorkongen på kontoret. Det er selvfølgelig ikke bare på Champisbloggen jeg er hysterisk morsom. Hver eneste arbeidsdag er full av mine treffende kommentarer og vittige spydigheter om de ansatte. Å le av andre gir arbeidsdagen det lille ekstra. Favoritten min er å kommentere antrekk eller frisyre – […]

Les mer

MIDTLIVSKRISE – LIKSOM..

Jeg har alltid vært strålende fornøyd med mitt eget utseende. Høy, mørk og topptrent – what´s not to like? Det at jeg er litt tynn i luggen har aldri plaget meg. Dessuten har jeg spart en liten formue på frisør, shampo og hårgele. Penger spart er penger tjent. Av en eller annen grunn ble utseende […]

Les mer

«BILLIG» – LIKSOM…

I et svakt øyeblikk takket jeg ja til å selge enda en av onkel Eriks eiendommer. Fyren eier hus over alt. Det var i realiteten umulig å si nei siden vi er nære slektninger. Dessuten gir han seg aldri – og jeg var ikke i humør til å krangle i timevis. «Stjerneadvokat selger billig praktvilla […]

Les mer
Gå til bloggarkivet