Blogg

MAMMON

I etterpåklokskapens lys ser jeg at det var en generaltabbe å slippe vanlige folk til på Champisbloggen.

Det verste var at jeg lot meg lure av Bjelleskogene.

Men de var skikkelig utspekulerte – den skal de faen meg ha! Problemet nå er at flere av de andre idiotkundene mine har satt bloggomtale på ønskelistene sine. For å slippe mer mas bestemte jeg meg derfor for å slutte tvert med all kundeomtale.

Men samme dag ringte selvfølgelig to VIP kunder og forlangte innpass på bloggen for å akseptere «mine skyhøye provisjonskrav». Typisk.

Gir du fanden lillefingeren, så tar han hele hånden.

Skulle jeg liksom ofre min kunstneriske integritet for noen lettjente kroner? Ytringsfriheten er selve grunnmuren i alle kommersielle blogger – og kunder skal aldri få legge seg opp i det redaksjonelle innholdet. Men etter å ha tenkt meg godt om valgte jeg selvfølgelig mammon.

Å lide for kunsten har aldri fristet meg.

Den første kunden var heldigvis enkel å ha med å gjøre. Vindafjord kommune skulle selge noen tomter i Ølen sentrum – og eiendomssjefen ville bare at jeg skulle skrive noen linjer om eiendommene på bloggen. Det dreide seg visstnok om flere store tomter med lang sjølinje.

«Seff. Consider it done», sa jeg.

Den andre var litt verre.

En av mine gode venner fra kjendismiljøet innkalte seg selv til et viktig møte på mitt kontor – uten noen formell agenda.

Det viste seg at han og fruen ønsket å selge den griselekre utsiktsvillaen sin off market. Absolutt et fornuftig valg.

«Man vet jo aldri hva man får inn dørene på en fellesvisning. Av og til kryr det av vanlige folk som ikke har annet å gjøre enn å snoke i andres privatliv. Dessuten er disse åpne visningene så 2016 for de øvre prisklasser.», sa jeg.

«Jeg garanterer personlig at kun dannede mennesker fra møblerte hjem slipper inn i deres bolig».

«Supert! Men hvordan finner du egentlig kjøpere?», spurte fruen.

Jeg forklarte opplegget slik at jeg først skriver litt om eiendommen på Champisbloggen. Det kan fristes med at jeg har «byens lekreste enebolig liggende i skuffen» – og så ringer kjøperne til meg – og deretter selger vi huset for et tosifret antall millioner. Minst.

«Å, er det så enkelt?»

«Ja, jøss. Det er pissenkelt å selge luksusboliger off market», sa jeg.

Idioter hele gjengen!

Truls Lea - Meglerhuset Lea

Truls Lea

Stilling
Daglig og faglig leder / Advokat MNA / Megler
Telefon
Ring Truls Lea på 901 28 086
E-post
Send e-post til Rolf Henry Pedersen på truls@meglerlea.no
Truls Lea er daglig leder, advokat og megler i Meglerhuset Lea & Partnere. I sin livsstilsblogg tar han deg med bak kulissene i sitt glamorøse liv som Champagnemegler. Det er sannheten som svir...

GAMMAL ALKIS

Tidlig i morges ringte min aldrende far rett fra frokostbordet. Han hadde visstnok satt kaffen i halsen da han så et bilde av meg i papiravisen. Jeg holder ikke papiravisen – og jeg visste derfor ikke hva han bablet om. Fyren har muligens blitt litt småsenil i det siste. «Du ser ut som en gammal […]

Les mer

FULLMEKTIGEN

Da tiden var inne for å utvide meglerstaben var jeg krystallklar på hva jeg var ute etter: En kjekkas med glimt i øyet på ca. 35 år. For ordens skyld tok jeg inn litt av hvert på intervju – for å ha litt å velge mellom. Etter noen runder med knallharde kryssforhør, endte jeg opp […]

Les mer

EVENTMANAGER?

I helgen gjorde jeg enda en eventjobb – denne gang på Sandve, Karmøys ukjente perle. Konseptet mitt består av 50% sludder og 50% tant og fjas. Siden det funker 110% kjører jeg alltid det samme opplegget hver gang. Veni – vidi – vici. Bortsett fra promillen – både min egen og gjestenes – er det […]

Les mer
Gå til bloggarkivet