Blogg

MAMMON

I etterpåklokskapens lys ser jeg at det var en generaltabbe å slippe vanlige folk til på Champisbloggen.

Det verste var at jeg lot meg lure av Bjelleskogene.

Men de var skikkelig utspekulerte – den skal de faen meg ha! Problemet nå er at flere av de andre idiotkundene mine har satt bloggomtale på ønskelistene sine. For å slippe mer mas bestemte jeg meg derfor for å slutte tvert med all kundeomtale.

Men samme dag ringte selvfølgelig to VIP kunder og forlangte innpass på bloggen for å akseptere «mine skyhøye provisjonskrav». Typisk.

Gir du fanden lillefingeren, så tar han hele hånden.

Skulle jeg liksom ofre min kunstneriske integritet for noen lettjente kroner? Ytringsfriheten er selve grunnmuren i alle kommersielle blogger – og kunder skal aldri få legge seg opp i det redaksjonelle innholdet. Men etter å ha tenkt meg godt om valgte jeg selvfølgelig mammon.

Å lide for kunsten har aldri fristet meg.

Den første kunden var heldigvis enkel å ha med å gjøre. Vindafjord kommune skulle selge noen tomter i Ølen sentrum – og eiendomssjefen ville bare at jeg skulle skrive noen linjer om eiendommene på bloggen. Det dreide seg visstnok om flere store tomter med lang sjølinje.

«Seff. Consider it done», sa jeg.

Den andre var litt verre.

En av mine gode venner fra kjendismiljøet innkalte seg selv til et viktig møte på mitt kontor – uten noen formell agenda.

Det viste seg at han og fruen ønsket å selge den griselekre utsiktsvillaen sin off market. Absolutt et fornuftig valg.

«Man vet jo aldri hva man får inn dørene på en fellesvisning. Av og til kryr det av vanlige folk som ikke har annet å gjøre enn å snoke i andres privatliv. Dessuten er disse åpne visningene så 2016 for de øvre prisklasser.», sa jeg.

«Jeg garanterer personlig at kun dannede mennesker fra møblerte hjem slipper inn i deres bolig».

«Supert! Men hvordan finner du egentlig kjøpere?», spurte fruen.

Jeg forklarte opplegget slik at jeg først skriver litt om eiendommen på Champisbloggen. Det kan fristes med at jeg har «byens lekreste enebolig liggende i skuffen» – og så ringer kjøperne til meg – og deretter selger vi huset for et tosifret antall millioner. Minst.

«Å, er det så enkelt?»

«Ja, jøss. Det er pissenkelt å selge luksusboliger off market», sa jeg.

Idioter hele gjengen!

Truls Lea - Meglerhuset Lea

Truls Lea

Stilling
Daglig og faglig leder / Advokat MNA / Megler
Telefon
Ring Truls Lea på 901 28 086
E-post
Send e-post til Rolf Henry Pedersen på truls@meglerlea.no
Truls Lea er daglig leder, advokat og megler i Meglerhuset Lea & Partnere. I sin livsstilsblogg tar han deg med bak kulissene i sitt glamorøse liv som Champagnemegler. Det er sannheten som svir...

DIRTY DANCING

Det er ingen tvil om at jeg er humorkongen på kontoret. Det er selvfølgelig ikke bare på Champisbloggen jeg er hysterisk morsom. Hver eneste arbeidsdag er full av mine treffende kommentarer og vittige spydigheter om de ansatte. Å le av andre gir arbeidsdagen det lille ekstra. Favoritten min er å kommentere antrekk eller frisyre – […]

Les mer

MIDTLIVSKRISE – LIKSOM..

Jeg har alltid vært strålende fornøyd med mitt eget utseende. Høy, mørk og topptrent – what´s not to like? Det at jeg er litt tynn i luggen har aldri plaget meg. Dessuten har jeg spart en liten formue på frisør, shampo og hårgele. Penger spart er penger tjent. Av en eller annen grunn ble utseende […]

Les mer

«BILLIG» – LIKSOM…

I et svakt øyeblikk takket jeg ja til å selge enda en av onkel Eriks eiendommer. Fyren eier hus over alt. Det var i realiteten umulig å si nei siden vi er nære slektninger. Dessuten gir han seg aldri – og jeg var ikke i humør til å krangle i timevis. «Stjerneadvokat selger billig praktvilla […]

Les mer
Gå til bloggarkivet