Blogg

HUMAN RESOURCES

Medarbeidersamtaler er bortkastet tid. Det er noe alle vet. For en tid tilbake utnevnte jeg derfor Øystein til HR ansvarlig – slik at han kunne ta seg av kosepratingen med de ansatte.

Småpjatt og småkaker har aldri vært min greie.

Men fyren er dessverre komplett idiot!

Han oppfattet det tydeligvis slik at han ble forfremmet til personalsjef. Og nå bruker han halve arbeidsdagen på å dirigere rundt de andre ansatte som en slags overivrig fotballmanager i pre-season.

Nylig mistet han all bakkekontakt og ansatte en ny megler – uten å diskutere saken med meg.

HR ansvaret ble åpenbart for mye for han.

I forrige uke inviterte jeg han derfor med som min wing-man på et viktig møte jeg hadde satt opp med Thomas og Jone i Finshus & Selvåg Eiendom. Thomas og Jone har et stort byggeprosjekt på gang, og de ønsket seg «en kompetent megler» til å håndtere salgene.

Derfor ringte de meg – Norges beste megler.

Jeg gav Øystein klar beskjed om at han kun skulle delta på møtet som observatør og at han derfor skulle holde kjeften sin mest mulig lukket. I bilen på veg innover fokuserte jeg på hvor viktig det er for en suksessfull bedrift at det kun er topplederen som tar alle viktige avgjørelser.

«Selvfølgelig», sa Øystein.

Han erkjente at han muligens hadde vært litt ivrig i det siste og lovet å roe seg ned. Det var faen meg på tide.. tenkte jeg.

Men det første han gjorde da vi var fremme på Frakkagjerd var å lire ut av seg det ene sleipe meglertrikset etter det andre!

Jeg siterer i fleng: «Disse eiendommene er selve indrefileten i Tysvær – og de må håndteres av de beste kokkene.», «Denne utsikten er så vakker at den ikke kan beskrives med ord.» for ikke å glemme «Jeg har solgt flere eiendommer her på Høgahaug – til prisrekorder som det snakkes om helt inn til byen

Det var en kvalmende forestilling.

Men merkelig nok virket det som om Thomas og Jone falt for pisspreiket hans?

Da møtet var over var vi blitt nye liksombestevenner – akkurat slik jeg liker det.

I bilen hjem valgte jeg derfor å skryte av hans enestående innsats på møtet og utnevnte han der og da til «Salgsleder for prosjekt Høgahaug». Jeg presiserte at dette oppdraget var så viktig for firmaet at han personlig måtte håndtere alle deler av salgsprosessen.

«Supert! Tommel opp», sa Øystein.

Nå får han i det minste mindre ledig tid til å plage de andre ansatte.

Terningkast 6.

Truls Lea - Meglerhuset Lea

Truls Lea

Stilling
Daglig og faglig leder / Advokat MNA / Megler
Telefon
Ring Truls Lea på 901 28 086
E-post
Send e-post til Rolf Henry Pedersen på truls@meglerlea.no
Truls Lea er daglig leder, advokat og megler i Meglerhuset Lea & Partnere. I sin livsstilsblogg tar han deg med bak kulissene i sitt glamorøse liv som Champagnemegler. Det er sannheten som svir...

DIRTY DANCING

Det er ingen tvil om at jeg er humorkongen på kontoret. Det er selvfølgelig ikke bare på Champisbloggen jeg er hysterisk morsom. Hver eneste arbeidsdag er full av mine treffende kommentarer og vittige spydigheter om de ansatte. Å le av andre gir arbeidsdagen det lille ekstra. Favoritten min er å kommentere antrekk eller frisyre – […]

Les mer

MIDTLIVSKRISE – LIKSOM..

Jeg har alltid vært strålende fornøyd med mitt eget utseende. Høy, mørk og topptrent – what´s not to like? Det at jeg er litt tynn i luggen har aldri plaget meg. Dessuten har jeg spart en liten formue på frisør, shampo og hårgele. Penger spart er penger tjent. Av en eller annen grunn ble utseende […]

Les mer

«BILLIG» – LIKSOM…

I et svakt øyeblikk takket jeg ja til å selge enda en av onkel Eriks eiendommer. Fyren eier hus over alt. Det var i realiteten umulig å si nei siden vi er nære slektninger. Dessuten gir han seg aldri – og jeg var ikke i humør til å krangle i timevis. «Stjerneadvokat selger billig praktvilla […]

Les mer
Gå til bloggarkivet