Blogg

BJELLESKOG

På mandagsmøtet denne uken fortalte Karen at hun hadde blitt kontaktet av toppledelsen i et fremadstormende byggefirma fra Aksdal – som absolutt ønsket et privat møte med meg.

«Jeg visste ikke at det fantes fremadstormende byggefirmaer i Tysvær», sa jeg med glimt i øyet.

Det har blitt tradisjon for meg å servere slike vittige kommentarer på mandagsmøtene – for å gi de ansatte en positiv start på arbeidsuken.

Karen trodde at det «private» møtet gjaldt noe markedsføringsgreier.

Festlig. Det er alt for mange bønder som roter seg opp i ting de ikke har greie på, tenkte jeg.

Jeg satte motvillig av en halvtime til møtet.

Lukten av møllspiste nylondresser fylte kontoret straks bøndene viste seg i døråpningen. De presenterte seg høflig som «Administrerende direktør Kjetil Bjelland» og «Styreleder Helge Lilleskog» i Byggefirmaet Bjelland og Lilleskog AS.

«Rolig nå jenter», sa jeg.

«Jeg vet selvfølgelig hvem dere er, men hvorfor har dere pyntet dere så jævlig? Er dere på veg til en begravelse?»

Det viste seg at Kjetil og Helge hadde rotet frem konfirmasjonsdressene for å ta et bilde sammen med meg – som jeg kunne legge ut på Champisbloggen. Som om hvem som helst bare kunne møte opp på kontoret mitt og forlange å få trynet sitt på bloggen, liksom.

«Dere har nok misforstått konseptet.», sa jeg.

«Det er uaktuelt med bilder av vanlige folk på bloggen. Slik er reglene – og de er dessverre skrevet i stein.»

«Men me ekje vanlige me altså. Me e på veg opp å fram!», sa Helge.

Deretter begynte Bjelleskog å legge ut om de mange store byggeprosjektene sine på Padlane, Garhaug, Frakkagjerd, Skjoldastraumen og bla bla bla arkitekttegnet bla bla moderne design osv. osv.

Jeg merket meg med glede at selvskrytingen deres var av ekstremt høy kvalitet!

Kanskje de kunne passe inn på bloggen likevel?

Men så påstod de plutselig at det var urettferdig at de jobbet og slet døgnet rundt mens jeg «som bare var megler» veltet meg i lettjente penger og ufortjent kjendisstatus.

Ufortjent kjendisstatus?

De var frekke som flatlus disse jyplingene.

Og alle vet at jeg elsker frekke folk som er flinke å skryte av seg selv!

«Så nå vil me o bli kjendisar», fortsatte de.

Jeg forklarte nok en gang at vanlige folk dessverre ikke passer inn i champiskonseptet – med mindre de betaler godt, naturligvis.

Penger var heldigvis ikke noe problem for Bjelleskog – og de dro kjapt opp 50 høvdinger fra innerlommen som jeg puttet rett i foret.

Kjekke karer, disse Bjelleskogene!

Idioter hele gjengen…

Truls Lea - Meglerhuset Lea

Truls Lea

Stilling
Daglig og faglig leder / Advokat MNA / Megler
Telefon
Ring Truls Lea på 901 28 086
E-post
Send e-post til Rolf Henry Pedersen på truls@meglerlea.no
Truls Lea er daglig leder, advokat og megler i Meglerhuset Lea & Partnere. I sin livsstilsblogg tar han deg med bak kulissene i sitt glamorøse liv som Champagnemegler. Det er sannheten som svir...

GAMMAL ALKIS

Tidlig i morges ringte min aldrende far rett fra frokostbordet. Han hadde visstnok satt kaffen i halsen da han så et bilde av meg i papiravisen. Jeg holder ikke papiravisen – og jeg visste derfor ikke hva han bablet om. Fyren har muligens blitt litt småsenil i det siste. «Du ser ut som en gammal […]

Les mer

FULLMEKTIGEN

Da tiden var inne for å utvide meglerstaben var jeg krystallklar på hva jeg var ute etter: En kjekkas med glimt i øyet på ca. 35 år. For ordens skyld tok jeg inn litt av hvert på intervju – for å ha litt å velge mellom. Etter noen runder med knallharde kryssforhør, endte jeg opp […]

Les mer

EVENTMANAGER?

I helgen gjorde jeg enda en eventjobb – denne gang på Sandve, Karmøys ukjente perle. Konseptet mitt består av 50% sludder og 50% tant og fjas. Siden det funker 110% kjører jeg alltid det samme opplegget hver gang. Veni – vidi – vici. Bortsett fra promillen – både min egen og gjestenes – er det […]

Les mer
Gå til bloggarkivet