Blogg

MIND GAMES

Det er ikke alltid like lett å være enestående. Det er sikkert og visst.

Det siste nå er at Torunn ble bekymret for at min overlegne intellektuelle kapasitet og grandiose selvfølelse skulle gå til hodet på meg. Særlig.

«Slapp helt av, jeg er alt for smart til å gå i den fellen», sa jeg.

Det er nok dessverre umulig for meg å bli noe særlig høyere på meg selv enn det jeg allerede er, tenkte jeg.

Jeg foreleste om meg selv i 20 minutter – og vips – så var Torunn enig med meg. Så enkelt fjernet jeg enda en av hennes mange bekymringer. Kanskje jeg burde ta psykologskolen på si? Hvor vanskelig kan det være å slenge rundt seg med noen generelle fraser om trivielle tema som «hjernen», «følelser» og «meningen med livet»?

Nok om det.

«Tenk hvor heldig du er som får livet ditt beriket av min genialitet», sa jeg.

«Livsvisdom er sterkt undervurdert – og det har jeg alltid sagt.»

Torunn svarte ett eller annet om at jeg burde roe meg ned noen hakk, men jeg fikk ikke med meg alt siden jeg allerede tenkte på en ny forretningsidé. Jeg måtte vel kunne utnytte mitt unike psykologtalent kommersielt?

Jeg bestemte meg i første omgang for å få oversikt over inntektspotensialet i psykobransjen.

Jeg bestilte derfor time hos psykolog Hegglund med en dekkhistorie om at jeg slet med storhetstanker. «Det er ingenting alvorlig», sa jeg.

«Det dreier seg om små storhetstanker – som knapt er plagsomme.»

Psykotimen var ingen fest akkurat.

Trond Magne lirte av seg akkurat det samme rælet som jeg forventet. Innimellom skjeggkløingen og flere innøvde «hmm-hmm» seanser mumlet han noe om at histrionisk personlighetsforstyrrelse kan være belastende for familie, venner og ansatte.

Jeg betrygget han med at hans innsiktsfulle betraktninger gjorde at jeg allerede følte meg mye bedre. Sannheten var at jeg ble fysisk uvel av å måtte betale for å høre de samme frasene som han serverer gratis når vi er på fylla sammen.

«Hvor mye drar du forresten inn på disse kosestundene i sofakroken?», spurte jeg.

«Det kan ikke være mye å skryte av?»

Dette spørsmålet syntes han tydeligvis var kjempefestlig. «He-he-he», lo han. «Du får vente i spenning på fakturaen som kommer i posten.»

Selv om jeg tilbød meg å fortelle hvor mye jeg drar inn både pr måned og pr år, så nektet løken å gi meg informasjon om sine regnskapstall. Stakkaren havnet helt på glattisen og klarte til og med å si at taushetsplikten hans også gjaldt hans egne regnskaper!

Jeg konkluderte umiddelbart med at man tydeligvis må være helt nedsnødd for å kunne jobbe som hjernekrymper, og dermed var yrket uansett utelukket for meg.

«Takk for strålende behandling», sa jeg.

«Anytime!», sa Trond Magne.

Not in a million years, tenkte jeg.

Idioter hele gjengen!!

Truls Lea - Meglerhuset Lea

Truls Lea

Stilling
Daglig og faglig leder / Advokat MNA / Megler
Telefon
Ring Truls Lea på 901 28 086
E-post
Send e-post til Rolf Henry Pedersen på truls@meglerlea.no
Truls Lea er daglig leder, advokat og megler i Meglerhuset Lea & Partnere. I sin livsstilsblogg tar han deg med bak kulissene i sitt glamorøse liv som Champagnemegler. Det er sannheten som svir...

GAMMAL ALKIS

Tidlig i morges ringte min aldrende far rett fra frokostbordet. Han hadde visstnok satt kaffen i halsen da han så et bilde av meg i papiravisen. Jeg holder ikke papiravisen – og jeg visste derfor ikke hva han bablet om. Fyren har muligens blitt litt småsenil i det siste. «Du ser ut som en gammal […]

Les mer

FULLMEKTIGEN

Da tiden var inne for å utvide meglerstaben var jeg krystallklar på hva jeg var ute etter: En kjekkas med glimt i øyet på ca. 35 år. For ordens skyld tok jeg inn litt av hvert på intervju – for å ha litt å velge mellom. Etter noen runder med knallharde kryssforhør, endte jeg opp […]

Les mer

EVENTMANAGER?

I helgen gjorde jeg enda en eventjobb – denne gang på Sandve, Karmøys ukjente perle. Konseptet mitt består av 50% sludder og 50% tant og fjas. Siden det funker 110% kjører jeg alltid det samme opplegget hver gang. Veni – vidi – vici. Bortsett fra promillen – både min egen og gjestenes – er det […]

Les mer
Gå til bloggarkivet