Blogg

OLD BOYS CLUB

Forrige fredag underholdt jeg på styreleder Haaviks ekstravagante 60 års feiring. Nok en gang stod jeg foran de samme gamle fyllikene. De var trøtte i trynet – og de hadde definitivt ikke blitt yngre siden sist.

Veni, vidi, vici.

Som vanlig.

Det var rørende hvor lett de lot seg begeistre. Det er ofte slik når promillen ligger nord for 2 tallet. Og Haaviken er ikke akkurat kjent for å være kjip med drikkevarene. Men han har råd til det, for all del.

I følge gjestelisten hadde samtlige sett forestillingen min tidligere, men siden jeg visste at de aldri husker noe fra disse festene dro jeg bare på med det vanlige opplegget mitt. Ingen vits å kaste bort tid på forberedelser.

Mitt bunnivå er uansett fullt på høyde med de beste i bransjen.

Jeg stod på stolen, slik jeg alltid gjør, og kikket ut over forsamlingen. Det var blanke isser og hvitt hår så langt øyet kunne se. Glimtet i øynene deres var erstattet med det jeg antok måtte være grå stær?

Det var virkelig en sørgelig forsamling. Alderdommen er nok tung å svelge, tenkte jeg.

Men spriten gled tydeligvis ned på høykant – så det var ingenting å si på stemningen, for å si det slik.

Og det var kanskje like greit at de gav full gass nå. Rundt neste sving venter formiddagsselskapene. Snitter og marsipankake med det beste sølvtøyet.

Jeg så for meg den kommende 70 års dagen og fikk nesten tårer i øynene.

Men noen av gjestene prøvde åpenbart litt for hardt. Lys pastell jakker og bukser, hvite skjorter og joggesko! Den grå stæren har nok allerede gjort dem fargeblinde, stakkars. Jeg er ingen moteblogger, men antrekkene var direkte patetiske.

Plutselig kom Haaviken bort og tilbød meg en drink. Om jeg ville ha en Haavik spesial? «Nei takk», sa jeg. Signaturdrinken hans består av et melkeglass vodka og en halv oliven. Den har enda ikke slått an utenfor Millionærneset, eller Torgersneset, som han fortsatt kaller boligen sin når han er edru.

«Du er litt stiv i masken», sa jeg. «Er du full allerede?».

«Nei, nei, nei det er bare botox», svarte Haaviken. «Alle vi gamlegutta kjører noen runder med botox før store fester. Sprøytene fjerner 10 år på 10 minutter. En genial oppfinnelse!»

Jizezz!…og fortsatt ser de ut som tørket frukt i trynet, tenkte jeg.

«Jeg vet akkurat hva du tenker», fortsatte Haaviken. «Du synes vi ser jævlig bra ut, ikke sant?»

«Jøss, du er rene tankeleseren! Det var akkurat det jeg tenkte på.», sa jeg.

Jeg fortalte at jeg også har vurdert å ta noen kosmetiske grep, men jeg vil vente til jeg er like skrukkete som han. Haaviken var enig i resonnementet mitt. Ingen vits å kaste bort penger på kosmetikk når man er naturlig pen – som meg.

«Skål for ungdommen!», sa Haaviken.

«Skål! Og gratulerer med dagen!».

«Idioter hele gjengen!!», ropte Haaviken.

Truls Lea - Meglerhuset Lea

Truls Lea

Stilling
Daglig og faglig leder / Advokat MNA / Megler
Telefon
Ring Truls Lea på 901 28 086
E-post
Send e-post til Rolf Henry Pedersen på truls@meglerlea.no
Truls Lea er daglig leder, advokat og megler i Meglerhuset Lea & Partnere. I sin livsstilsblogg tar han deg med bak kulissene i sitt glamorøse liv som Champagnemegler. Det er sannheten som svir...

SLEIPE TRIX

Det nye Åkrakontoret ble skikkelig sexy – om jeg skal si det selv. Hengedass, møterom og tidsriktige fargevalg. Kontoret ser nesten ut som et ekte meglerkontor. Hva mer kan en Champismegler ønske seg? For å være helt ærlig ville jeg helst hatt en slik nymotens dass som spyler og føner, men da hadde det sikkert […]

Les mer

KARMØY – DO YOU READ ME?

Nå er det temmelig nøyaktig 3 år siden jeg åpnet dørene her i Meglerhuset Lea & partnere. Samtidig bestemte jeg meg for å bli Norges første – og beste – Champagnemeglerbloggadvokat. Satan for en god idé! Jeg har på en måte alltid visst at jeg hadde et geni i magen – og endelig kom bekreftelsen […]

Les mer

KJÆRE EINAR THO

Jeg har googlet litt og funnet ut at du er såkalt «ansvarlig redaktør» i Haugesunds avis. I denne forbindelse er du profesjonelt engasjert i mitt private prosjekt om å eksponere meg selv i alle tilgjengelige kanaler. Jeg tenkte derfor at det var på sin plass å sende deg et sammendrag av medieåret 2018. Jeg starter […]

Les mer
Gå til bloggarkivet