Blogg

OLD BOYS CLUB

Forrige fredag underholdt jeg på styreleder Haaviks ekstravagante 60 års feiring. Nok en gang stod jeg foran de samme gamle fyllikene. De var trøtte i trynet – og de hadde definitivt ikke blitt yngre siden sist.

Veni, vidi, vici.

Som vanlig.

Det var rørende hvor lett de lot seg begeistre. Det er ofte slik når promillen ligger nord for 2 tallet. Og Haaviken er ikke akkurat kjent for å være kjip med drikkevarene. Men han har råd til det, for all del.

I følge gjestelisten hadde samtlige sett forestillingen min tidligere, men siden jeg visste at de aldri husker noe fra disse festene dro jeg bare på med det vanlige opplegget mitt. Ingen vits å kaste bort tid på forberedelser.

Mitt bunnivå er uansett fullt på høyde med de beste i bransjen.

Jeg stod på stolen, slik jeg alltid gjør, og kikket ut over forsamlingen. Det var blanke isser og hvitt hår så langt øyet kunne se. Glimtet i øynene deres var erstattet med det jeg antok måtte være grå stær?

Det var virkelig en sørgelig forsamling. Alderdommen er nok tung å svelge, tenkte jeg.

Men spriten gled tydeligvis ned på høykant – så det var ingenting å si på stemningen, for å si det slik.

Og det var kanskje like greit at de gav full gass nå. Rundt neste sving venter formiddagsselskapene. Snitter og marsipankake med det beste sølvtøyet.

Jeg så for meg den kommende 70 års dagen og fikk nesten tårer i øynene.

Men noen av gjestene prøvde åpenbart litt for hardt. Lys pastell jakker og bukser, hvite skjorter og joggesko! Den grå stæren har nok allerede gjort dem fargeblinde, stakkars. Jeg er ingen moteblogger, men antrekkene var direkte patetiske.

Plutselig kom Haaviken bort og tilbød meg en drink. Om jeg ville ha en Haavik spesial? «Nei takk», sa jeg. Signaturdrinken hans består av et melkeglass vodka og en halv oliven. Den har enda ikke slått an utenfor Millionærneset, eller Torgersneset, som han fortsatt kaller boligen sin når han er edru.

«Du er litt stiv i masken», sa jeg. «Er du full allerede?».

«Nei, nei, nei det er bare botox», svarte Haaviken. «Alle vi gamlegutta kjører noen runder med botox før store fester. Sprøytene fjerner 10 år på 10 minutter. En genial oppfinnelse!»

Jizezz!…og fortsatt ser de ut som tørket frukt i trynet, tenkte jeg.

«Jeg vet akkurat hva du tenker», fortsatte Haaviken. «Du synes vi ser jævlig bra ut, ikke sant?»

«Jøss, du er rene tankeleseren! Det var akkurat det jeg tenkte på.», sa jeg.

Jeg fortalte at jeg også har vurdert å ta noen kosmetiske grep, men jeg vil vente til jeg er like skrukkete som han. Haaviken var enig i resonnementet mitt. Ingen vits å kaste bort penger på kosmetikk når man er naturlig pen – som meg.

«Skål for ungdommen!», sa Haaviken.

«Skål! Og gratulerer med dagen!».

«Idioter hele gjengen!!», ropte Haaviken.

Truls Lea - Meglerhuset Lea

Truls Lea

Stilling
Daglig og faglig leder / Advokat MNA / Megler
Telefon
Ring Truls Lea på 901 28 086
E-post
Send e-post til Rolf Henry Pedersen på truls@meglerlea.no
Truls Lea er daglig leder, advokat og megler i Meglerhuset Lea & Partnere. I sin livsstilsblogg tar han deg med bak kulissene i sitt glamorøse liv som Champagnemegler. Det er sannheten som svir...

GAMMAL ALKIS

Tidlig i morges ringte min aldrende far rett fra frokostbordet. Han hadde visstnok satt kaffen i halsen da han så et bilde av meg i papiravisen. Jeg holder ikke papiravisen – og jeg visste derfor ikke hva han bablet om. Fyren har muligens blitt litt småsenil i det siste. «Du ser ut som en gammal […]

Les mer

FULLMEKTIGEN

Da tiden var inne for å utvide meglerstaben var jeg krystallklar på hva jeg var ute etter: En kjekkas med glimt i øyet på ca. 35 år. For ordens skyld tok jeg inn litt av hvert på intervju – for å ha litt å velge mellom. Etter noen runder med knallharde kryssforhør, endte jeg opp […]

Les mer

EVENTMANAGER?

I helgen gjorde jeg enda en eventjobb – denne gang på Sandve, Karmøys ukjente perle. Konseptet mitt består av 50% sludder og 50% tant og fjas. Siden det funker 110% kjører jeg alltid det samme opplegget hver gang. Veni – vidi – vici. Bortsett fra promillen – både min egen og gjestenes – er det […]

Les mer
Gå til bloggarkivet