Blogg

ENDA TRISTERE!

I etterpåklokskapens lys ser jeg at jeg ikke var negativ nok til onkel Eriks planer om å starte konkurrerende toppblogg.

Fyren er intens som en ilder – til tross for fremskredet alder.

Allerede etter noen få dager hadde han produsert over 50 utkast til blogginnlegg – som alle ble sendt meg fortløpende for kvalitetssikring.

Fengende overskrifter som «Når de siste krefter ebber ut», «Vold i nære relasjoner» for ikke å glemme «Begravelsesagentens dagbok» strømmet til innboksen min.

Etter å ha vurdert innholdet fant jeg kjapt ut at bloggen hans neppe ville bli en direkte konkurrent til Champisbloggen.

Målgruppen var åpenbart vanlige folk som har andre gleder i livet enn Champagne og høy sigarføring.

Jeg sendte derfor en sms der jeg ønsket han lykke til med lanseringen av bloggen. Jeg dro også på med en «velkommen til oss i toppbloggerklubben». Sånn for ordens skyld.

Etter 10 sekunder fikk jeg svar med innkalling til forhandlingsmøte med han og hans nyansatte bloggmanager.

Har han plutselig fått seg bloggmanager? Har sleipingen hyrt inn Pål bak min rygg?

Det viste seg heldigvis at det ikke var Pål som var bloggmanager for onkel Erik.

På møterommet satt kjendisadvokat Elden og onkel Erik side om side. Begge to gjorde sitt beste for å se viktige ut. Røyken lå så tett at jeg lurte på om de hadde fyrt opp tåregass der inne.

«Er du den nye bloggmanageren!?», sa jeg.

«Seff. Jeg er best i alt.», svarte John Christian.

«Vi forbereder nå lansering av toppbloggen Faen så trist! – og i den anledning må vi ta grep for å sikre merkevaren Advokat Erik Lea. Blablabla, blabla, paragraf, bla bla, paragraf i varemerkeloven, blablabla.»

«Hør etter nå tullekuk!», sa onkel.

«Hva faen er det dere holder på med egentlig!? Har dere sniffet lim?», sa jeg.

Elden fortsatte i samme tempo helt til han skjønte at jeg ikke forstod en dritt.

Da gav han ordet til onkel som forklarte at siden han hadde brukt merkevaren «Advokat Lea» mye lenger enn meg var det jeg som måtte skifte navn for å unngå at kvalitetsbloggen hans ble forvekslet med min tulleblogg.

Halvhjernene påstod at leserne kunne bli forledet til å tro at onkel Erik stod bak Champisbloggen. Særlig.

«Slapp helt av», sa jeg. «Jeg har lest innleggene dine og det er komplett umulig å sammenblande innholdet i bloggene våre. Selv for vanlige folk

«Det kan vi dessverre ikke ta sjansen på.», sa John Christian.

«Nemlig!», sa onkel Erik.

Etter en liten prosedyrerunde foreslo de at saken kunne løses ved utenomrettslig forlik.

Forlikstilbudet gikk ut på at jeg straks skiftet navn til Truls Lie.

Jeg måtte også si fra meg advokatbevillingen og kun opptre som «toppblogger» eller «Champagnemegler» på internettet.

«Å ikke verre», svarte jeg.

«Jeg sender søknad om navnebytte til Folkeregisteret i morgen tidlig.»

«Nemlig!», gjentok onkel.

«Case closed», sa Elden.

Idioter hele gjengen…

Truls Lea - Meglerhuset Lea

Truls Lea

Stilling
Daglig og faglig leder / Advokat MNA / Megler
Telefon
Ring Truls Lea på 901 28 086
E-post
Send e-post til Rolf Henry Pedersen på truls@meglerlea.no
Truls Lea er daglig leder, advokat og megler i Meglerhuset Lea & Partnere. I sin livsstilsblogg tar han deg med bak kulissene i sitt glamorøse liv som Champagnemegler. Det er sannheten som svir...

SLEIPE TRIX

Det nye Åkrakontoret ble skikkelig sexy – om jeg skal si det selv. Hengedass, møterom og tidsriktige fargevalg. Kontoret ser nesten ut som et ekte meglerkontor. Hva mer kan en Champismegler ønske seg? For å være helt ærlig ville jeg helst hatt en slik nymotens dass som spyler og føner, men da hadde det sikkert […]

Les mer

KARMØY – DO YOU READ ME?

Nå er det temmelig nøyaktig 3 år siden jeg åpnet dørene her i Meglerhuset Lea & partnere. Samtidig bestemte jeg meg for å bli Norges første – og beste – Champagnemeglerbloggadvokat. Satan for en god idé! Jeg har på en måte alltid visst at jeg hadde et geni i magen – og endelig kom bekreftelsen […]

Les mer

KJÆRE EINAR THO

Jeg har googlet litt og funnet ut at du er såkalt «ansvarlig redaktør» i Haugesunds avis. I denne forbindelse er du profesjonelt engasjert i mitt private prosjekt om å eksponere meg selv i alle tilgjengelige kanaler. Jeg tenkte derfor at det var på sin plass å sende deg et sammendrag av medieåret 2018. Jeg starter […]

Les mer
Gå til bloggarkivet