Blogg

MORALENS VOKTER

Jeg måtte finne en måte å ditche Torunn fra disse event-jobbene. Oppførselen hennes har begynt å gå meg på nervene.

Sjefen, som hun illustrerende nok kaller seg selv, blander seg opp i absolutt alt. Alltid.

Forrige helg satt hun nok en gang ved min side på hovedbordet.

Pyntet i sin fineste skrud, mens hun spilte rollen som The First Lady til fingerspissene.

Alt ser rent og pent ut helt til hun har kjørt i seg et par flasker vin.

Da begynner hun å skryte av at vi jobber i team, og at det er hun som skriver alle talene mine. Liksom.

Hun eier ikke skam!

Sannheten er at det er hun som ødelegger alle talene mine med sin vingeklipping av alt som har snev av humor. Bare på grunn av at jeg ikke «kjenner mine egne grenser», «mangler alminnelig folkeskikk» og «forveksler mobbing med morsomt» – så tror hun at hun uten videre kan opptre som moralens vokter.

«De hadde ikke betalt meg for å komme hvis de var opptatt av alminnelig folkeskikk», sa jeg. «Da hadde de sikkert kontaktet noen som vet hva folkeskikk er?!»

«Du skal være glad vanlige folk ikke vet hva du kunne ha funnet på si hvis ikke jeg hjalp deg med grensesettingen», svarte Sjefen. «Det finnes faktisk ting det ikke går an å si høyt.»

Og denne såkalte «moralske grensen» hun tyter om er det naturligvis umulig å diskutere, siden det kun er hun som vet hvor grensen går.

Hun har hovedfag i sirkelargumentasjon uten logisk essens.

Etter å ha tenkte meg om fant jeg ut at jeg måtte søke ekstern hjelp med dette tilsynelatende uløselige problemet. Popstjernen har bøttevis med eventoppdrag – og jeg har aldri hørt at han drasser med seg sin kone på slike jobber?

Og han vet definitivt ikke mer enn meg om alminnelig folkeskikk!

«Typisk nybegynnerfeil», sa han. «Men løsningen er latterlig enkel. Du sier bare til Torunn at du har satt bort bookingen av slike jobber til et management byrå. Og at kunden bestiller deg alene, eller i en pakke sammen med andre proffer.»

Genialt! Hvorfor tenkte ikke jeg på det?

«Supert. Tommel opp.», sa jeg. «Lar du forresten fruen få vite hva du planlegger å si i talene dine?»

«Lar du Torunn lese talene dine på forhånd?! Jeg ler meg ihjel. For en amatør du er!»

«Rolig nå», sa jeg. «Jeg lot henne se gjennom et par stykker, men det er lenge siden nå altså».

«Toppleder og tøffelhelt!», avsluttet popstjernen.

Hvorfor i helvete måtte jeg røpe dette til han!? Dette kommer han til å bruke mot meg inn i evigheten..

Idioter hele gjengen!

Truls Lea - Meglerhuset Lea

Truls Lea

Stilling
Daglig og faglig leder / Advokat MNA / Megler
Telefon
Ring Truls Lea på 901 28 086
E-post
Send e-post til Rolf Henry Pedersen på truls@meglerlea.no
Truls Lea er daglig leder, advokat og megler i Meglerhuset Lea & Partnere. I sin livsstilsblogg tar han deg med bak kulissene i sitt glamorøse liv som Champagnemegler. Det er sannheten som svir...

GAMMAL ALKIS

Tidlig i morges ringte min aldrende far rett fra frokostbordet. Han hadde visstnok satt kaffen i halsen da han så et bilde av meg i papiravisen. Jeg holder ikke papiravisen – og jeg visste derfor ikke hva han bablet om. Fyren har muligens blitt litt småsenil i det siste. «Du ser ut som en gammal […]

Les mer

FULLMEKTIGEN

Da tiden var inne for å utvide meglerstaben var jeg krystallklar på hva jeg var ute etter: En kjekkas med glimt i øyet på ca. 35 år. For ordens skyld tok jeg inn litt av hvert på intervju – for å ha litt å velge mellom. Etter noen runder med knallharde kryssforhør, endte jeg opp […]

Les mer

EVENTMANAGER?

I helgen gjorde jeg enda en eventjobb – denne gang på Sandve, Karmøys ukjente perle. Konseptet mitt består av 50% sludder og 50% tant og fjas. Siden det funker 110% kjører jeg alltid det samme opplegget hver gang. Veni – vidi – vici. Bortsett fra promillen – både min egen og gjestenes – er det […]

Les mer
Gå til bloggarkivet