Blogg

FAEN SÅ TRIST!

Forrige helg var helt ordinær. Jeg deltok på 3 fester, en kjendisfest og to vanlige fester. På søndagen avsluttet jeg med en avgjørende Liverpool kamp.

Det endte med seier på alle fronter. Som vanlig.

Jeg gledet meg til noen rolige dager på kontoret.

Vel fremme på jobb mandag morgen kom jeg plutselig på at jeg hadde bryllupsdag. Nå igjen!? Jeg sendte straks en snap til Susanne og ba henne kjøpe noe spennende jeg kunne gi til Torunn.

Ukeplanen var ikke akkurat lystig lesning. Tettpakket med viktige møter hele uken.

Og plutselig stod Aud på kontoret og så på meg med et alvorlig uttrykk.

Det var visstnok tid for lønnsforhandlinger.

Nå igjen!?

De kvinnelig ansatte krevde «blablabla lik lønn for likt arbeid bla bla». «Selvfølgelig kan vi ha lønnsforhandlinger», sa jeg. «Men dere må være innstilt på å gjøre en like god jobb som oss hvis dere vil ha lik lønn.»

Aud snudde på hælen og forsvant ut like fort som hun kom.

Nice. Endelig fred og ro.

Ikke før jeg hadde åpnet den første nettavisen og tatt meg en kopp kaffe, tikket det inn en sms fra onkel Erik med beskjed om å stille på hans kontor umiddelbart.

Dagen gikk definitivt fra vondt til verre der han stirret på meg gjennom sigarettrøyken.

«Tror du faen ikke jeg har fått flere hundre tusen lesere på blogginnleggene mine? Og jeg har ikke blogg engang!!», sa onkel. «Har jeg nok lesere til å starte egen toppblogg tror du?»

«Tja. Det er i grenseland, men det finnes jo nolduser der ute som knapt har lesere», sa jeg.

Det viste seg at onkel Erik lurte på å starte en blogg som han ville kalle «Faen så trist!». Han ville spesialisere seg på triste historier fra virkeligheten «som han hadde hundrevis av». Alle klientene hans de siste 30 årene kunne bidra med elendighet – helt anonymt selvsagt.

Onkel Erik mente bestemt at depressiv reality kom til å gruse humorblogging på lesertall.

«Rolig nå», sa jeg. «Du må tenke langsiktig. Jeg tror det kan bli slitsomt for leserne dine dersom alt er kjempetrist. Til slutt orker de ikke lese om mer lidelse og død. Vanlige folk har triste nok liv som det er – de trenger garantert ikke jevnlige påminnelser fra deg.»

«Dessuten må du vurdere målgruppen. Annonsørene trekkes mot bloggere med unge og kjøpesterke lesere. Triste historier leses helst av eldre og uføre. Det er noe alle vet.»

Jeg påpekte også at han sannsynligvis bare ville få annonsører som selger lykkepiller og blodtrykksmedisiner – noe som sikkert kan være innbringende nok – men det er ikke særlig sexy.

Onkel Erik var ikke enig og forlangte umiddelbart innsyn i lesertallene mine.

«Beklager, men det er en bedriftshemmelighet. Jeg kan fortelle det, men da må jeg dessverre drepe deg etterpå.»

«Slutt å kødde, din helvetes idiot!», sa onkel.

«Beklager. Tallene ligger i en safe som bare Pål har koden til», sa jeg.

Ingenting slår hvite løgner i pressede situasjoner.

Terningkast 6.

Truls Lea - Meglerhuset Lea

Truls Lea

Stilling
Daglig og faglig leder / Advokat MNA / Megler
Telefon
Ring Truls Lea på 901 28 086
E-post
Send e-post til Rolf Henry Pedersen på truls@meglerlea.no
Truls Lea er daglig leder, advokat og megler i Meglerhuset Lea & Partnere. I sin livsstilsblogg tar han deg med bak kulissene i sitt glamorøse liv som Champagnemegler. Det er sannheten som svir...

SLEIPE TRIX

Det nye Åkrakontoret ble skikkelig sexy – om jeg skal si det selv. Hengedass, møterom og tidsriktige fargevalg. Kontoret ser nesten ut som et ekte meglerkontor. Hva mer kan en Champismegler ønske seg? For å være helt ærlig ville jeg helst hatt en slik nymotens dass som spyler og føner, men da hadde det sikkert […]

Les mer

KARMØY – DO YOU READ ME?

Nå er det temmelig nøyaktig 3 år siden jeg åpnet dørene her i Meglerhuset Lea & partnere. Samtidig bestemte jeg meg for å bli Norges første – og beste – Champagnemeglerbloggadvokat. Satan for en god idé! Jeg har på en måte alltid visst at jeg hadde et geni i magen – og endelig kom bekreftelsen […]

Les mer

KJÆRE EINAR THO

Jeg har googlet litt og funnet ut at du er såkalt «ansvarlig redaktør» i Haugesunds avis. I denne forbindelse er du profesjonelt engasjert i mitt private prosjekt om å eksponere meg selv i alle tilgjengelige kanaler. Jeg tenkte derfor at det var på sin plass å sende deg et sammendrag av medieåret 2018. Jeg starter […]

Les mer
Gå til bloggarkivet