Blogg

KIZZ

Av en eller annen grunn fant Øystein ut at vi burde reise på KIZZ konsert i Oslo forrige helg.

Jeg jattet med og sa at det «sikkert hadde vært kjekt», mens jeg krysset fingrene for at det bare var enda en av hans lyse ideer – som det aldri blir noe av. Jeg hadde verken tid eller lyst til å reise på konsert med en av de ansatte.

«Greit.», sa Øystein.

«Vi reiser inn søndag ettermiddag, går rett på konserten, og flyr hjem mandag morgen. Alt er booket.»

«Supert! Tommel opp.», sa jeg.

Like før avreise kom det frem at Øystein også hadde invitert med seg en kompis fra Stavanger som skulle møte oss på Gardermoen. En eller annen hotshot i Statoil som Øystein hevdet var Chief negotiator for olje & gass.

«Chief Negotiator world wide, altså.», sa Øystein.

Festlig. Garantert en wannabe med høy lønn og lav IQ, tenkte jeg.

«Hvorfor sa du ikke at vi ble flere?», sa jeg.

«Da vil selvfølgelig jeg også invitere en kompis som kan møte oss på flyplassen.»

Siden Øystein tydeligvis forsøkte å imponere meg med denne oljeselgeren, valgte jeg å invitere Arne Hurlen som både er Norges største popstjerne og næringslivstopp.

Straks vi landet på Gardermoen ble vi møtt av en slesk fyr som presenterte seg som «Haakon Larsen fra Statoil». «Champagnemegler Truls Lea fra Meglerhuset Lea», sa jeg. «Hyggelig, hyggelig».

I følge Haakon kunne vi skifte i bilen som stod like utenfor.

Skifte i bilen?

«Haakon har fikset kostymer», smilte Øystein. «Skikkelig fete 80-talls antrekk.»

Arne stod allerede klar foran limmoen og presenterte seg korrekt nok som «popstjerne og næringslivsleder» til Øystein og Haakon.

Etter høflighetsfrasene tok vi et par drinker på styrten før vi skiftet i bilen. Utrolig nok var kostymene spot on! Vi så ut som et tribute band fra helvete – akkurat slik jeg liker det.

På motorvegen inn til Oslo begynte Statoil-trynet, som forventet, å skryte over hvor mange KIZZ konserter han hadde vært på, og hvor kanon dritings han hadde vært på samtlige. Og det var visstnok ingen i universet som kunne flere sangtekster enn han.

Etter at han hadde tømt seg for selvskryt var det stille et øyeblikk.

Da tok popstjernen ordet og fortalte at han kom rett fra en konsert i Kongeparken med ca 13 000 tilskuere. Utsolgt, allsang og vilt nachspiel. Og slik hadde det visstnok vært på alle Postgirobygget sine konserter de siste 20 årene.

«Det eneste som er litt stress med å være popstjerne er egentlig alle groupiesene», sa Arne.

«Har du groupies!!?», spurte oljeselgeren.

«Ja, jøss. Hundrevis.», sa popstjernen.

Oljeselgeren ble tilsynelatende akutt stum, og jeg benyttet anledningen til å ta ordet. Alt gikk helt etter planen. Som vanlig.

Jeg underholdt med et utvalg av mine beste historier fra gamle dager, der fellesnevneren var at popstjernen og jeg vant alle festene vi stilte opp på.

 «Jeg tror faktisk at jeg har vunnet alle fester jeg noensinne har deltatt på», sa popstjernen.

«Jeg også!», sa jeg.

Terningkast 6

Truls Lea - Meglerhuset Lea

Truls Lea

Stilling
Daglig og faglig leder / Advokat MNA / Megler
Telefon
Ring Truls Lea på 901 28 086
E-post
Send e-post til Rolf Henry Pedersen på truls@meglerlea.no
Truls Lea er daglig leder, advokat og megler i Meglerhuset Lea & Partnere. I sin livsstilsblogg tar han deg med bak kulissene i sitt glamorøse liv som Champagnemegler. Det er sannheten som svir...

WHITE TRASH

Det er ikke alle som vet at Torunn er oppvokst som såkalt white trash på Karmøy. Folk i disse miljøene skjønner ikke selv hvor kjipt de har det – og det er sikkert like greit. Hun kan ikke ha hatt det godt, stakkars. Torunn vokste opp som en slags askepott – hvis man bytter ut […]

Les mer

GAMMAL ALKIS

Tidlig i morges ringte min aldrende far rett fra frokostbordet. Han hadde visstnok satt kaffen i halsen da han så et bilde av meg i papiravisen. Jeg holder ikke papiravisen – og jeg visste derfor ikke hva han bablet om. Fyren har muligens blitt litt småsenil i det siste. «Du ser ut som en gammal […]

Les mer

FULLMEKTIGEN

Da tiden var inne for å utvide meglerstaben var jeg krystallklar på hva jeg var ute etter: En kjekkas med glimt i øyet på ca. 35 år. For ordens skyld tok jeg inn litt av hvert på intervju – for å ha litt å velge mellom. Etter noen runder med knallharde kryssforhør, endte jeg opp […]

Les mer
Gå til bloggarkivet