Blogg

SMARTFULLNESS

Det er ingen hemmelighet at jeg er sosialt velutviklet.

Jeg passer – merkelig nok – perfekt inn i alle sosiale settinger.

Selv om det er lite penger i sosialt arbeid, føler jeg en slags forpliktelse til å hjelpe – til å gi litt tilbake. Vi på den grønne gren bør alltid sette av 10% til pro bono arbeid.

Og siden jeg jobber over 110% har jeg fortsatt 100% stilling etter at veldedigheten er trukket fra. Jeg mister derfor ingen fakturerbar tid til de vanlige kundene.

En typisk vinn–vinn situasjon.

Det er ikke min stil å fremheve mine mange positive sider, men ryktet om mitt sosiale engasjement spres som ild i tørt gress på internettet. Etterspørselen er nå alt for stor, og jeg må derfor prioritere dem med størst behov.

Det er forresten ubegripelig hvor mange nolduser der ute som trenger profesjonell hjelp.

Først når gjestene er invitert, lokalet er booket og maten bestilt skjønner festkomiteen at de mangler underholdning. På dette tidspunktet er budsjettet selvfølgelig sprengt og de har kuttet fra 5 til 3 drikkebonger for å unngå konkurs.

Panikken brer seg, helt til en av dem foreslår å ringe meg – Norges beste toastmaster.

Denne uken skjedde det igjen.

Jeg fikk en telefon sent om kvelden fra en Knut Mathias Vestbø som visstnok er formann i en lokal svømmeklubb.

Navnet var helt ukjent for meg, men han hevdet at han «kjente meg godt fra toppidrettsmiljøet.» Liksom.

For å unngå at samtalen skulle dra ut forklarte jeg, så høflig jeg kunne, at jeg hadde det travelt og ba han komme til poenget.

Selv om jeg for lengst hadde forstått hvorfor han ringte.

Ganske riktig – svømmeklubben hadde snart en stor jubileumsfest. Og ifølge Knut Mathias fant de nettopp ut at de påmeldte gjestene er en ubehjelpelig gjeng middelmådigheter.

«Middelmådighet er dessverre et utbredt problem blant vanlige folk», sa jeg.

Og det var ingen i styret – bortsett fra han selv – som behersket humorkunsten. Han «kunne selvfølgelig vært toastmaster selv», men han hadde dessverre hendene fulle med andre viktige oppgaver. Knut Mathias tilbød meg derfor et symbolsk beløp på 15 høvdinger «rett i foret» – hvis jeg kunne påta meg å redde festen.

«Selv om 15 svart tilsvarer 30 hvitt er tilbudet fortsatt 250% lavere enn mitt vanlige honorar.», sa jeg.

«Men siden det åpenbart er full krise i svømmeklubben kan jeg ta resten av honoraret pro bono.»

«Supert! Tommel opp.», sa Knut Mathias.

Og dessuten hanker jeg alltid inn flere brukthussalg på slike sosiale jobber.

Idioter blir ikke akkurat smartere etter et par drinker, for å si det slik.

I motsetning til meg.

Terningkast 6.

Truls Lea - Meglerhuset Lea

Truls Lea

Stilling
Daglig og faglig leder / Advokat MNA / Megler
Telefon
Ring Truls Lea på 901 28 086
E-post
Send e-post til Rolf Henry Pedersen på truls@meglerlea.no
Truls Lea er daglig leder, advokat og megler i Meglerhuset Lea & Partnere. I sin livsstilsblogg tar han deg med bak kulissene i sitt glamorøse liv som Champagnemegler. Det er sannheten som svir...

WHITE TRASH

Det er ikke alle som vet at Torunn er oppvokst som såkalt white trash på Karmøy. Folk i disse miljøene skjønner ikke selv hvor kjipt de har det – og det er sikkert like greit. Hun kan ikke ha hatt det godt, stakkars. Torunn vokste opp som en slags askepott – hvis man bytter ut […]

Les mer

GAMMAL ALKIS

Tidlig i morges ringte min aldrende far rett fra frokostbordet. Han hadde visstnok satt kaffen i halsen da han så et bilde av meg i papiravisen. Jeg holder ikke papiravisen – og jeg visste derfor ikke hva han bablet om. Fyren har muligens blitt litt småsenil i det siste. «Du ser ut som en gammal […]

Les mer

FULLMEKTIGEN

Da tiden var inne for å utvide meglerstaben var jeg krystallklar på hva jeg var ute etter: En kjekkas med glimt i øyet på ca. 35 år. For ordens skyld tok jeg inn litt av hvert på intervju – for å ha litt å velge mellom. Etter noen runder med knallharde kryssforhør, endte jeg opp […]

Les mer
Gå til bloggarkivet