Blogg

SMARTFULLNESS

Det er ingen hemmelighet at jeg er sosialt velutviklet.

Jeg passer – merkelig nok – perfekt inn i alle sosiale settinger.

Selv om det er lite penger i sosialt arbeid, føler jeg en slags forpliktelse til å hjelpe – til å gi litt tilbake. Vi på den grønne gren bør alltid sette av 10% til pro bono arbeid.

Og siden jeg jobber over 110% har jeg fortsatt 100% stilling etter at veldedigheten er trukket fra. Jeg mister derfor ingen fakturerbar tid til de vanlige kundene.

En typisk vinn–vinn situasjon.

Det er ikke min stil å fremheve mine mange positive sider, men ryktet om mitt sosiale engasjement spres som ild i tørt gress på internettet. Etterspørselen er nå alt for stor, og jeg må derfor prioritere dem med størst behov.

Det er forresten ubegripelig hvor mange nolduser der ute som trenger profesjonell hjelp.

Først når gjestene er invitert, lokalet er booket og maten bestilt skjønner festkomiteen at de mangler underholdning. På dette tidspunktet er budsjettet selvfølgelig sprengt og de har kuttet fra 5 til 3 drikkebonger for å unngå konkurs.

Panikken brer seg, helt til en av dem foreslår å ringe meg – Norges beste toastmaster.

Denne uken skjedde det igjen.

Jeg fikk en telefon sent om kvelden fra en Knut Mathias Vestbø som visstnok er formann i en lokal svømmeklubb.

Navnet var helt ukjent for meg, men han hevdet at han «kjente meg godt fra toppidrettsmiljøet.» Liksom.

For å unngå at samtalen skulle dra ut forklarte jeg, så høflig jeg kunne, at jeg hadde det travelt og ba han komme til poenget.

Selv om jeg for lengst hadde forstått hvorfor han ringte.

Ganske riktig – svømmeklubben hadde snart en stor jubileumsfest. Og ifølge Knut Mathias fant de nettopp ut at de påmeldte gjestene er en ubehjelpelig gjeng middelmådigheter.

«Middelmådighet er dessverre et utbredt problem blant vanlige folk», sa jeg.

Og det var ingen i styret – bortsett fra han selv – som behersket humorkunsten. Han «kunne selvfølgelig vært toastmaster selv», men han hadde dessverre hendene fulle med andre viktige oppgaver. Knut Mathias tilbød meg derfor et symbolsk beløp på 15 høvdinger «rett i foret» – hvis jeg kunne påta meg å redde festen.

«Selv om 15 svart tilsvarer 30 hvitt er tilbudet fortsatt 250% lavere enn mitt vanlige honorar.», sa jeg.

«Men siden det åpenbart er full krise i svømmeklubben kan jeg ta resten av honoraret pro bono.»

«Supert! Tommel opp.», sa Knut Mathias.

Og dessuten hanker jeg alltid inn flere brukthussalg på slike sosiale jobber.

Idioter blir ikke akkurat smartere etter et par drinker, for å si det slik.

I motsetning til meg.

Terningkast 6.

Truls Lea - Meglerhuset Lea

Truls Lea

Stilling
Daglig og faglig leder / Advokat MNA / Megler
Telefon
Ring Truls Lea på 901 28 086
E-post
Send e-post til Rolf Henry Pedersen på truls@meglerlea.no
Truls Lea er daglig leder, advokat og megler i Meglerhuset Lea & Partnere. I sin livsstilsblogg tar han deg med bak kulissene i sitt glamorøse liv som Champagnemegler. Det er sannheten som svir...

DIRTY DANCING

Det er ingen tvil om at jeg er humorkongen på kontoret. Det er selvfølgelig ikke bare på Champisbloggen jeg er hysterisk morsom. Hver eneste arbeidsdag er full av mine treffende kommentarer og vittige spydigheter om de ansatte. Å le av andre gir arbeidsdagen det lille ekstra. Favoritten min er å kommentere antrekk eller frisyre – […]

Les mer

MIDTLIVSKRISE – LIKSOM..

Jeg har alltid vært strålende fornøyd med mitt eget utseende. Høy, mørk og topptrent – what´s not to like? Det at jeg er litt tynn i luggen har aldri plaget meg. Dessuten har jeg spart en liten formue på frisør, shampo og hårgele. Penger spart er penger tjent. Av en eller annen grunn ble utseende […]

Les mer

«BILLIG» – LIKSOM…

I et svakt øyeblikk takket jeg ja til å selge enda en av onkel Eriks eiendommer. Fyren eier hus over alt. Det var i realiteten umulig å si nei siden vi er nære slektninger. Dessuten gir han seg aldri – og jeg var ikke i humør til å krangle i timevis. «Stjerneadvokat selger billig praktvilla […]

Les mer
Gå til bloggarkivet