Blogg

SMARTFULLNESS

Det er ingen hemmelighet at jeg er sosialt velutviklet.

Jeg passer – merkelig nok – perfekt inn i alle sosiale settinger.

Selv om det er lite penger i sosialt arbeid, føler jeg en slags forpliktelse til å hjelpe – til å gi litt tilbake. Vi på den grønne gren bør alltid sette av 10% til pro bono arbeid.

Og siden jeg jobber over 110% har jeg fortsatt 100% stilling etter at veldedigheten er trukket fra. Jeg mister derfor ingen fakturerbar tid til de vanlige kundene.

En typisk vinn–vinn situasjon.

Det er ikke min stil å fremheve mine mange positive sider, men ryktet om mitt sosiale engasjement spres som ild i tørt gress på internettet. Etterspørselen er nå alt for stor, og jeg må derfor prioritere dem med størst behov.

Det er forresten ubegripelig hvor mange nolduser der ute som trenger profesjonell hjelp.

Først når gjestene er invitert, lokalet er booket og maten bestilt skjønner festkomiteen at de mangler underholdning. På dette tidspunktet er budsjettet selvfølgelig sprengt og de har kuttet fra 5 til 3 drikkebonger for å unngå konkurs.

Panikken brer seg, helt til en av dem foreslår å ringe meg – Norges beste toastmaster.

Denne uken skjedde det igjen.

Jeg fikk en telefon sent om kvelden fra en Knut Mathias Vestbø som visstnok er formann i en lokal svømmeklubb.

Navnet var helt ukjent for meg, men han hevdet at han «kjente meg godt fra toppidrettsmiljøet.» Liksom.

For å unngå at samtalen skulle dra ut forklarte jeg, så høflig jeg kunne, at jeg hadde det travelt og ba han komme til poenget.

Selv om jeg for lengst hadde forstått hvorfor han ringte.

Ganske riktig – svømmeklubben hadde snart en stor jubileumsfest. Og ifølge Knut Mathias fant de nettopp ut at de påmeldte gjestene er en ubehjelpelig gjeng middelmådigheter.

«Middelmådighet er dessverre et utbredt problem blant vanlige folk», sa jeg.

Og det var ingen i styret – bortsett fra han selv – som behersket humorkunsten. Han «kunne selvfølgelig vært toastmaster selv», men han hadde dessverre hendene fulle med andre viktige oppgaver. Knut Mathias tilbød meg derfor et symbolsk beløp på 15 høvdinger «rett i foret» – hvis jeg kunne påta meg å redde festen.

«Selv om 15 svart tilsvarer 30 hvitt er tilbudet fortsatt 250% lavere enn mitt vanlige honorar.», sa jeg.

«Men siden det åpenbart er full krise i svømmeklubben kan jeg ta resten av honoraret pro bono.»

«Supert! Tommel opp.», sa Knut Mathias.

Og dessuten hanker jeg alltid inn flere brukthussalg på slike sosiale jobber.

Idioter blir ikke akkurat smartere etter et par drinker, for å si det slik.

I motsetning til meg.

Terningkast 6.

Truls Lea - Meglerhuset Lea

Truls Lea

Stilling
Daglig og faglig leder / Advokat MNA / Megler
Telefon
Ring Truls Lea på 901 28 086
E-post
Send e-post til Rolf Henry Pedersen på truls@meglerlea.no
Truls Lea er daglig leder, advokat og megler i Meglerhuset Lea & Partnere. I sin livsstilsblogg tar han deg med bak kulissene i sitt glamorøse liv som Champagnemegler. Det er sannheten som svir...

SLEIPE TRIX

Det nye Åkrakontoret ble skikkelig sexy – om jeg skal si det selv. Hengedass, møterom og tidsriktige fargevalg. Kontoret ser nesten ut som et ekte meglerkontor. Hva mer kan en Champismegler ønske seg? For å være helt ærlig ville jeg helst hatt en slik nymotens dass som spyler og føner, men da hadde det sikkert […]

Les mer

KARMØY – DO YOU READ ME?

Nå er det temmelig nøyaktig 3 år siden jeg åpnet dørene her i Meglerhuset Lea & partnere. Samtidig bestemte jeg meg for å bli Norges første – og beste – Champagnemeglerbloggadvokat. Satan for en god idé! Jeg har på en måte alltid visst at jeg hadde et geni i magen – og endelig kom bekreftelsen […]

Les mer

KJÆRE EINAR THO

Jeg har googlet litt og funnet ut at du er såkalt «ansvarlig redaktør» i Haugesunds avis. I denne forbindelse er du profesjonelt engasjert i mitt private prosjekt om å eksponere meg selv i alle tilgjengelige kanaler. Jeg tenkte derfor at det var på sin plass å sende deg et sammendrag av medieåret 2018. Jeg starter […]

Les mer
Gå til bloggarkivet