Blogg

ONE FOR ÅL

På onsdag var min gamle kompis Borgar en snartur innom fiskelandsbyen.

Han var på avskjedsturné, eller farewell tour, som det heter i Hellbillies-land der han kommer fra.

Borgar påstod at han alltid har sagt at han skulle gi seg på topp – slik at han kunne se tilbake på advokatkarriæren som en sammenhengende suksesshistorie.

No one over – no one by the side.

Dette «gi seg på topp» pisspreiket hadde jeg aldri hørt før, men Borgar ser mye sport på TV og jeg antok at det var noe han hadde plukket opp fra en eller annen sportssending.

Han kunne fortelle at han var helt uberørt av tiden som Norges beste advokat.

Han hevdet hardnakket at han bare er en jordnær og jovial fyr fra bygda.

Og nå dro han derfor landet rundt og takket de største klientene personlig for alle de lettjente pengene.

Det var det minste han kunne gjøre.

«Men hvorfor i all verden vil du gi deg?», spurte jeg.

I følge Borgar ønsket han nå å roe ned med familien og prøve å leve et vanlig A4 liv. Han hadde hørt mye skryt om familielivet. Rockn’roll livsstilen som stjerneadvokat var visstnok et tilbakelagt kapittel.

 «Jeg skjønner akkurat hva du mener», løy jeg.

Historien om å «roe ned med familien» virket syltynn.

Alle vet at livet som partner i store advokatfirma innebærer høy sigarføring, raske penger og dyrisk tiltrekningskraft på unge fullmektiger. Men jeg avstod, av rene høflighetsgrunner, fra å påpeke at dekkhistorien var ekstremt lite troverdig.

Etter at vi hadde myket opp stemningen med litt årgangsvin bekreftet han – noe motvillig – at dekkhistorien om å «roe ned med familien» var noe hans advokatfirma, i samråd med hans egen advokat, hadde bestilt fra et PR byrå.

Sannheten var at han trengte «et miljøskifte». Hva nå det måtte bety?

«Er alle de andre partnerne hønsehjerner?», spurte jeg

Selv om ikke alle var like ubrukelige, så erkjente han at ingen av kollegaene var i nærheten av hans intellektuelle nivå.

Han hadde derfor slått til på et tilbud om jobb som toppdommer. Ut fra det han hadde hørt var bunnivået langt høyere blant dommere enn det som var vanlig i advokatbransjen. Og det verste han visste var vanlige folk.

«Det er som om jeg skulle ha sagt det selv», sa jeg.

«Du kommer til å bli senior partner i Høyesterett før de skjønner hva som traff dem. Det er 110% sikkert.», fortsatte jeg.

«Æg e lei av at det berre æ eg som held stabilt høgt nivå», sa Borgar.

«Idioter hele gjengen!», sa jeg.

Truls Lea - Meglerhuset Lea

Truls Lea

Stilling
Daglig og faglig leder / Advokat MNA / Megler
Telefon
Ring Truls Lea på 901 28 086
E-post
Send e-post til Rolf Henry Pedersen på truls@meglerlea.no
Truls Lea er daglig leder, advokat og megler i Meglerhuset Lea & Partnere. I sin livsstilsblogg tar han deg med bak kulissene i sitt glamorøse liv som Champagnemegler. Det er sannheten som svir...

GAMMAL ALKIS

Tidlig i morges ringte min aldrende far rett fra frokostbordet. Han hadde visstnok satt kaffen i halsen da han så et bilde av meg i papiravisen. Jeg holder ikke papiravisen – og jeg visste derfor ikke hva han bablet om. Fyren har muligens blitt litt småsenil i det siste. «Du ser ut som en gammal […]

Les mer

FULLMEKTIGEN

Da tiden var inne for å utvide meglerstaben var jeg krystallklar på hva jeg var ute etter: En kjekkas med glimt i øyet på ca. 35 år. For ordens skyld tok jeg inn litt av hvert på intervju – for å ha litt å velge mellom. Etter noen runder med knallharde kryssforhør, endte jeg opp […]

Les mer

EVENTMANAGER?

I helgen gjorde jeg enda en eventjobb – denne gang på Sandve, Karmøys ukjente perle. Konseptet mitt består av 50% sludder og 50% tant og fjas. Siden det funker 110% kjører jeg alltid det samme opplegget hver gang. Veni – vidi – vici. Bortsett fra promillen – både min egen og gjestenes – er det […]

Les mer
Gå til bloggarkivet