Blogg

ONE FOR ÅL

På onsdag var min gamle kompis Borgar en snartur innom fiskelandsbyen.

Han var på avskjedsturné, eller farewell tour, som det heter i Hellbillies-land der han kommer fra.

Borgar påstod at han alltid har sagt at han skulle gi seg på topp – slik at han kunne se tilbake på advokatkarriæren som en sammenhengende suksesshistorie.

No one over – no one by the side.

Dette «gi seg på topp» pisspreiket hadde jeg aldri hørt før, men Borgar ser mye sport på TV og jeg antok at det var noe han hadde plukket opp fra en eller annen sportssending.

Han kunne fortelle at han var helt uberørt av tiden som Norges beste advokat.

Han hevdet hardnakket at han bare er en jordnær og jovial fyr fra bygda.

Og nå dro han derfor landet rundt og takket de største klientene personlig for alle de lettjente pengene.

Det var det minste han kunne gjøre.

«Men hvorfor i all verden vil du gi deg?», spurte jeg.

I følge Borgar ønsket han nå å roe ned med familien og prøve å leve et vanlig A4 liv. Han hadde hørt mye skryt om familielivet. Rockn’roll livsstilen som stjerneadvokat var visstnok et tilbakelagt kapittel.

 «Jeg skjønner akkurat hva du mener», løy jeg.

Historien om å «roe ned med familien» virket syltynn.

Alle vet at livet som partner i store advokatfirma innebærer høy sigarføring, raske penger og dyrisk tiltrekningskraft på unge fullmektiger. Men jeg avstod, av rene høflighetsgrunner, fra å påpeke at dekkhistorien var ekstremt lite troverdig.

Etter at vi hadde myket opp stemningen med litt årgangsvin bekreftet han – noe motvillig – at dekkhistorien om å «roe ned med familien» var noe hans advokatfirma, i samråd med hans egen advokat, hadde bestilt fra et PR byrå.

Sannheten var at han trengte «et miljøskifte». Hva nå det måtte bety?

«Er alle de andre partnerne hønsehjerner?», spurte jeg

Selv om ikke alle var like ubrukelige, så erkjente han at ingen av kollegaene var i nærheten av hans intellektuelle nivå.

Han hadde derfor slått til på et tilbud om jobb som toppdommer. Ut fra det han hadde hørt var bunnivået langt høyere blant dommere enn det som var vanlig i advokatbransjen. Og det verste han visste var vanlige folk.

«Det er som om jeg skulle ha sagt det selv», sa jeg.

«Du kommer til å bli senior partner i Høyesterett før de skjønner hva som traff dem. Det er 110% sikkert.», fortsatte jeg.

«Æg e lei av at det berre æ eg som held stabilt høgt nivå», sa Borgar.

«Idioter hele gjengen!», sa jeg.

Truls Lea - Meglerhuset Lea

Truls Lea

Stilling
Daglig og faglig leder / Advokat MNA / Megler
Telefon
Ring Truls Lea på 901 28 086
E-post
Send e-post til Rolf Henry Pedersen på truls@meglerlea.no
Truls Lea er daglig leder, advokat og megler i Meglerhuset Lea & Partnere. I sin livsstilsblogg tar han deg med bak kulissene i sitt glamorøse liv som Champagnemegler. Det er sannheten som svir...

DIRTY DANCING

Det er ingen tvil om at jeg er humorkongen på kontoret. Det er selvfølgelig ikke bare på Champisbloggen jeg er hysterisk morsom. Hver eneste arbeidsdag er full av mine treffende kommentarer og vittige spydigheter om de ansatte. Å le av andre gir arbeidsdagen det lille ekstra. Favoritten min er å kommentere antrekk eller frisyre – […]

Les mer

MIDTLIVSKRISE – LIKSOM..

Jeg har alltid vært strålende fornøyd med mitt eget utseende. Høy, mørk og topptrent – what´s not to like? Det at jeg er litt tynn i luggen har aldri plaget meg. Dessuten har jeg spart en liten formue på frisør, shampo og hårgele. Penger spart er penger tjent. Av en eller annen grunn ble utseende […]

Les mer

«BILLIG» – LIKSOM…

I et svakt øyeblikk takket jeg ja til å selge enda en av onkel Eriks eiendommer. Fyren eier hus over alt. Det var i realiteten umulig å si nei siden vi er nære slektninger. Dessuten gir han seg aldri – og jeg var ikke i humør til å krangle i timevis. «Stjerneadvokat selger billig praktvilla […]

Les mer
Gå til bloggarkivet