Blogg

PERFEKTESKAP

«Hvorfor sitter ikke jeg i styret i Meglerhuset Lea & partnere?», spurte Torunn plutselig.

Det var en rolig fredag i jacuzzien og jeg var totalt uforberedt på sleipe bakholdsangrep.

«Styrearbeid er ingenting for glade amatører», åpnet jeg.

«Vanlige folk har ikke den kompetansen som kreves for å ta viktige avgjørelser.»

Jeg kunne kanskje ha tryllet frem et bedre svar om jeg hadde vært edru, men selvpåført rus gir ingen strafferabatt.

«Men Knut Magnus er jo styreleder? Han kan vel ingenting om hussalg?», fortsatte hun.

Torunn har en tendens til å hisse seg opp hvis hun mener at jeg skriver for lite om henne på Champisbloggen. Men som Norges beste bedriftsleder-reality-blogger har jeg også visse forpliktelser overfor mine tusener på tusener av faste lesere.

Dette er ikke noen jævla samlivsblogg heller!

Og jeg var definitivt ikke i humør til å forhandle om styreverv mens jeg satt full og naken i jacuzzien.

«Knut Magnus en vanlig advokat?! Han er regiondirektør i Huseiernes Landsforbund – og han sitter i hovedstyret i Oslo. Ingen kan mer om hus i Haugesund enn Haaviken!», parerte jeg.

Strategien med å gå hardt ut virket perfekt og det kom ingen flere angrep.

Men etter en liten kunstpause var hun på krigsstien igjen og ville vite om «noen i styret hadde økonomisk eller matematisk bakgrunn?».

«Jeg tror dessverre ikke at ditt grunnfag i sosialøkonomi fra 1993 eller mattekurset for gymlærere kan bokføres som verken økonomisk eller matematisk bakgrunn.», sa jeg.

«Det viktigste kvalifikasjonskravet for styreverv er erfaring fra styreverv. Eller at man kjenner noen som kjenner noen, selvfølgelig.», sa jeg.

Jeg påpekte at hun allerede er varamedlem til styret i holdingselskapet og at dette – om hun spiller kortene sine riktig – kan bli et springbrett for henne inn i enda tyngre styreverv. Jeg garanterte henne gode referanser og oppfordret henne til å søke om styreverv i andre selskaper.

«Dessuten styrer du så mye med hus og barn at det blir vanskelig for deg å få tid til lange styremøter. Alle vet at det er tidkrevende å lage næringsrik mat – for ikke å glemme alle foreldremøtene.», skrøt jeg.

Jeg er forholdsvis oppegående i edru tilstand, men jeg blir aldri helt vant til at hjernen slutter å fungere et sted mellom 1,5 og 2 i promille.

Vanligvis faller hjernen ut omtrent samtidig som jeg får en sterk opplevelse av smartness.

Og av en eller annen grunn havner jeg oftere i bråk når jeg føler meg supersmart.

Denne gangen endte det med at jeg måtte si meg enig med Torunn i at hun er smartere enn hele styret til sammen – og garantere henne styrelederjobben når Knut Magnus trekker seg eller dauer.

Ingenting slår tomme løfter i pressede situasjoner!

Terningkast 6.

Truls Lea - Meglerhuset Lea

Truls Lea

Stilling
Daglig og faglig leder / Advokat MNA / Megler
Telefon
Ring Truls Lea på 901 28 086
E-post
Send e-post til Rolf Henry Pedersen på truls@meglerlea.no
Truls Lea er daglig leder, advokat og megler i Meglerhuset Lea & Partnere. I sin livsstilsblogg tar han deg med bak kulissene i sitt glamorøse liv som Champagnemegler. Det er sannheten som svir...

SLEIPE TRIX

Det nye Åkrakontoret ble skikkelig sexy – om jeg skal si det selv. Hengedass, møterom og tidsriktige fargevalg. Kontoret ser nesten ut som et ekte meglerkontor. Hva mer kan en Champismegler ønske seg? For å være helt ærlig ville jeg helst hatt en slik nymotens dass som spyler og føner, men da hadde det sikkert […]

Les mer

KARMØY – DO YOU READ ME?

Nå er det temmelig nøyaktig 3 år siden jeg åpnet dørene her i Meglerhuset Lea & partnere. Samtidig bestemte jeg meg for å bli Norges første – og beste – Champagnemeglerbloggadvokat. Satan for en god idé! Jeg har på en måte alltid visst at jeg hadde et geni i magen – og endelig kom bekreftelsen […]

Les mer

KJÆRE EINAR THO

Jeg har googlet litt og funnet ut at du er såkalt «ansvarlig redaktør» i Haugesunds avis. I denne forbindelse er du profesjonelt engasjert i mitt private prosjekt om å eksponere meg selv i alle tilgjengelige kanaler. Jeg tenkte derfor at det var på sin plass å sende deg et sammendrag av medieåret 2018. Jeg starter […]

Les mer
Gå til bloggarkivet