Blogg

TEAM BUILDING

Cicilie hadde fått en lys idé om at kontoret måtte begynne med team building. Hun hadde lest på nettet at arbeidsmiljøet blir mye bedre etter slike arrangementer.

Jeg jattet med og sa at det var et «kjempegodt forslag som jeg absolutt ville vurdere.»

Realiteten er at team building kun er en unødvendig utgift.

Hele bransjen består av folk som enten ikke får seg en skikkelig jobb, eller ikke gidder å jobbe. Barnehageutflukter for voksne.

Jeg vil plassere team building like under nettverksbygging på listen over aktiviteter som jeg er imot på prinsipielt grunnlag.

Men som enhver dyktig toppleder sa jeg ikke hva jeg egentlig mente om forslaget.

Etter noen uker dukket spørsmålet opp igjen på mandagsmøtet. Plutselig var alle damene helt samstemte i at vi skulle på team building.

Cicilie snakket som om jeg var med i fanklubben, og at vi var i gang med å vurdere aktuelle spennende aktiviteter.

Nok en bekreftelse på at det er livsfarlig å gi positive tilbakemeldinger til de ansatte.

Utrolig nok var både Børge og Espen kjempepositive. «Det blir sikkert kjekt», sa Espen. «Kjempekjekt», sa Børge.

«Dette er et godt forslag så lenge det ikke blir for dyrt», sa Øystein.

Jeg oppnevnte derfor en arrangementskomite bestående av Cicilie, Susanne og Siri. De skulle komme med forslag til aktiviteter som alle skulle stemme over neste mandag.

Det ble satt 3 klare betingelser: Ikke for dyrt. Ikke reise med buss. Og det må være lov å drikke der.

De fleste forslagene var imidlertid helt hinsides – som forventet.  Morsomme aktiviteter og spennende lagbygging, liksom. Bestige Mount Everest?

Det var ingen grenser for hvor gøy dette skulle bli.

Damene endte opp med et forslag om «Rollespill i Hyde park» i London. Prisen var friske 100 høvdinger – uten mat og drikke! I følge komiteen var det umulig å oppdrive noe rimeligere enn dette.

Heldigvis kom Øystein på at han og Espen hadde deltatt på en slik rollespill-seanse tidligere.

Det var null problem for Øystein å lage minst like gode rollespill, spesielt hvis Espen kunne hjelpe litt til, påsto han. Han syntes det var unødvendig å reise helt til London for å spille rollespill når vi kan gjøre det her på kontoret – helt gratis!

Jeg fulgte opp med å garantere gratis øl til alle under rollespillet, og gratis inngang på nattklubben Winehouse på kaien etterpå. Øystein garanterte på sin side at alle skulle få spille både boligselger, megler og boligkjøper.

Alle damene stemte naturligvis for London, mens alle mennene stemte for gratis øl på kontoret. Det ble 5-5, men jeg gav meg selv dobbeltstemme for å løse situasjonen.

Det endte heldigvis godt med en tilsynelatende demokratisk avgjørelse.

Og demokratiske avgjørelser er det umulig å klage på. Det er noe alle vet.

Terningkast 6.

Idioter hele gjengen.

Truls Lea - Meglerhuset Lea

Truls Lea

Stilling
Daglig og faglig leder / Advokat MNA / Megler
Telefon
Ring Truls Lea på 901 28 086
E-post
Send e-post til Rolf Henry Pedersen på truls@meglerlea.no
Truls Lea er daglig leder, advokat og megler i Meglerhuset Lea & Partnere. I sin livsstilsblogg tar han deg med bak kulissene i sitt glamorøse liv som Champagnemegler. Det er sannheten som svir...

SLEIPE TRIX

Det nye Åkrakontoret ble skikkelig sexy – om jeg skal si det selv. Hengedass, møterom og tidsriktige fargevalg. Kontoret ser nesten ut som et ekte meglerkontor. Hva mer kan en Champismegler ønske seg? For å være helt ærlig ville jeg helst hatt en slik nymotens dass som spyler og føner, men da hadde det sikkert […]

Les mer

KARMØY – DO YOU READ ME?

Nå er det temmelig nøyaktig 3 år siden jeg åpnet dørene her i Meglerhuset Lea & partnere. Samtidig bestemte jeg meg for å bli Norges første – og beste – Champagnemeglerbloggadvokat. Satan for en god idé! Jeg har på en måte alltid visst at jeg hadde et geni i magen – og endelig kom bekreftelsen […]

Les mer

KJÆRE EINAR THO

Jeg har googlet litt og funnet ut at du er såkalt «ansvarlig redaktør» i Haugesunds avis. I denne forbindelse er du profesjonelt engasjert i mitt private prosjekt om å eksponere meg selv i alle tilgjengelige kanaler. Jeg tenkte derfor at det var på sin plass å sende deg et sammendrag av medieåret 2018. Jeg starter […]

Les mer
Gå til bloggarkivet