Blogg

UNDERPROFILERT

Noen ganger er det sammenhengende godt vær over flere dager. Vinden i ryggen og sol fra blå himmel. Det hadde vært noen slike dager.

Topplederlivet var tipp topp det.

Jeg satt helt i egne tanker og funderte på om det var på tide å kjøpe inn årets vårkolleksjon, da Espen plutselig kom inn og ba om et snarlig møte. Det var ikke aktuelt å la et møte ødelegge dagen, men vi gjorde en avtale dagen etter.

«Hva gjelder møtet?» spurte jeg. «Jeg må legge det inn i kalenderen.»

«Du kan kalle det et underprofileringsmøte», svarte Espen og gikk tilbake på kontoret sitt.

Kl 14:00 dagen etter møtte Espen opp med favnen full av prospekter, noen avisoppslag og noen excel ark fulle av tall.

Espen la frem oversikt over porteføljen til samtlige meglere på kontoret.

Alt var sirlig delt inn i eiendomstype, omsetningshastighet og til slutt netto inntjening i 2017. Deretter brettet han ut noen avisartikler og la frem bilder som hadde vært profilert på bloggen.

Ikke overraskende tronet jeg øverst på alle statistikkene.

«Som du ser er tallene for de ansatte, bortsett fra deg, ganske like når det gjelder portefølje og omsetning», begynte Espen. «Men det er dessverre store avvik når det gjelder profileringen av den enkelte megler. På lengre sikt vil dette kunne skape ubalanse i porteføljene – dersom det ikke tas på alvor av daglig leder.»

Jeg likte ikke at Espen pekte på meg hele tiden mens han snakket.

Espen reagerte spesielt sterkt på at en ikke navngitt kollega har stått frem som en slags «tomtemeglerguru» i media.

Vedkommende hadde til og med klart å få rosende omtale i Haugesunds avis i forbindelse med at han hadde bommet grovt på en prisantydning. I følge Espens oversikt hadde kontoret nå 63 tomter for salg og hele 26 av dem var i hans portefølje. Vedkommende kollega hadde for tiden ingen tomter til salgs.

Selv om det er flere mannlige meglere ved kontoret var det ikke vanskelig å forstå hvem han snakket om.

«Etter å ha gått gjennom de fremlagte bevisene må jeg si meg 110% enig i at egenprofileringen av enkelte meglere har gått for langt. Spesielt gjelder dette for, la oss kalle ham eiendomsmegler X, som aktivt har gitt massemediene villedende informasjon om egen kompetanse», sa jeg.

«Akkurat! Og her må du straks ta affære.», sa Espen.

Jeg lovet Espen at neste blogg utelukkende skulle handle om han og hvor mange tomter han hadde for salg. Jeg ba han sende over en selfie som jeg kunne bruke som illustrasjon til blogginnlegget.

«Supert!», sa Espen.

Idioter hele gjengen…

Truls Lea - Meglerhuset Lea

Truls Lea

Stilling
Daglig og faglig leder / Advokat MNA / Megler
Telefon
Ring Truls Lea på 901 28 086
E-post
Send e-post til Rolf Henry Pedersen på truls@meglerlea.no
Truls Lea er daglig leder, advokat og megler i Meglerhuset Lea & Partnere. I sin livsstilsblogg tar han deg med bak kulissene i sitt glamorøse liv som Champagnemegler. Det er sannheten som svir...

SLEIPE TRIX

Det nye Åkrakontoret ble skikkelig sexy – om jeg skal si det selv. Hengedass, møterom og tidsriktige fargevalg. Kontoret ser nesten ut som et ekte meglerkontor. Hva mer kan en Champismegler ønske seg? For å være helt ærlig ville jeg helst hatt en slik nymotens dass som spyler og føner, men da hadde det sikkert […]

Les mer

KARMØY – DO YOU READ ME?

Nå er det temmelig nøyaktig 3 år siden jeg åpnet dørene her i Meglerhuset Lea & partnere. Samtidig bestemte jeg meg for å bli Norges første – og beste – Champagnemeglerbloggadvokat. Satan for en god idé! Jeg har på en måte alltid visst at jeg hadde et geni i magen – og endelig kom bekreftelsen […]

Les mer

KJÆRE EINAR THO

Jeg har googlet litt og funnet ut at du er såkalt «ansvarlig redaktør» i Haugesunds avis. I denne forbindelse er du profesjonelt engasjert i mitt private prosjekt om å eksponere meg selv i alle tilgjengelige kanaler. Jeg tenkte derfor at det var på sin plass å sende deg et sammendrag av medieåret 2018. Jeg starter […]

Les mer
Gå til bloggarkivet