Blogg

UNDERPROFILERT

Noen ganger er det sammenhengende godt vær over flere dager. Vinden i ryggen og sol fra blå himmel. Det hadde vært noen slike dager.

Topplederlivet var tipp topp det.

Jeg satt helt i egne tanker og funderte på om det var på tide å kjøpe inn årets vårkolleksjon, da Espen plutselig kom inn og ba om et snarlig møte. Det var ikke aktuelt å la et møte ødelegge dagen, men vi gjorde en avtale dagen etter.

«Hva gjelder møtet?» spurte jeg. «Jeg må legge det inn i kalenderen.»

«Du kan kalle det et underprofileringsmøte», svarte Espen og gikk tilbake på kontoret sitt.

Kl 14:00 dagen etter møtte Espen opp med favnen full av prospekter, noen avisoppslag og noen excel ark fulle av tall.

Espen la frem oversikt over porteføljen til samtlige meglere på kontoret.

Alt var sirlig delt inn i eiendomstype, omsetningshastighet og til slutt netto inntjening i 2017. Deretter brettet han ut noen avisartikler og la frem bilder som hadde vært profilert på bloggen.

Ikke overraskende tronet jeg øverst på alle statistikkene.

«Som du ser er tallene for de ansatte, bortsett fra deg, ganske like når det gjelder portefølje og omsetning», begynte Espen. «Men det er dessverre store avvik når det gjelder profileringen av den enkelte megler. På lengre sikt vil dette kunne skape ubalanse i porteføljene – dersom det ikke tas på alvor av daglig leder.»

Jeg likte ikke at Espen pekte på meg hele tiden mens han snakket.

Espen reagerte spesielt sterkt på at en ikke navngitt kollega har stått frem som en slags «tomtemeglerguru» i media.

Vedkommende hadde til og med klart å få rosende omtale i Haugesunds avis i forbindelse med at han hadde bommet grovt på en prisantydning. I følge Espens oversikt hadde kontoret nå 63 tomter for salg og hele 26 av dem var i hans portefølje. Vedkommende kollega hadde for tiden ingen tomter til salgs.

Selv om det er flere mannlige meglere ved kontoret var det ikke vanskelig å forstå hvem han snakket om.

«Etter å ha gått gjennom de fremlagte bevisene må jeg si meg 110% enig i at egenprofileringen av enkelte meglere har gått for langt. Spesielt gjelder dette for, la oss kalle ham eiendomsmegler X, som aktivt har gitt massemediene villedende informasjon om egen kompetanse», sa jeg.

«Akkurat! Og her må du straks ta affære.», sa Espen.

Jeg lovet Espen at neste blogg utelukkende skulle handle om han og hvor mange tomter han hadde for salg. Jeg ba han sende over en selfie som jeg kunne bruke som illustrasjon til blogginnlegget.

«Supert!», sa Espen.

Idioter hele gjengen…

Truls Lea - Meglerhuset Lea

Truls Lea

Stilling
Daglig og faglig leder / Advokat MNA / Megler
Telefon
Ring Truls Lea på 901 28 086
E-post
Send e-post til Rolf Henry Pedersen på truls@meglerlea.no
Truls Lea er daglig leder, advokat og megler i Meglerhuset Lea & Partnere. I sin livsstilsblogg tar han deg med bak kulissene i sitt glamorøse liv som Champagnemegler. Det er sannheten som svir...

GAMMAL ALKIS

Tidlig i morges ringte min aldrende far rett fra frokostbordet. Han hadde visstnok satt kaffen i halsen da han så et bilde av meg i papiravisen. Jeg holder ikke papiravisen – og jeg visste derfor ikke hva han bablet om. Fyren har muligens blitt litt småsenil i det siste. «Du ser ut som en gammal […]

Les mer

FULLMEKTIGEN

Da tiden var inne for å utvide meglerstaben var jeg krystallklar på hva jeg var ute etter: En kjekkas med glimt i øyet på ca. 35 år. For ordens skyld tok jeg inn litt av hvert på intervju – for å ha litt å velge mellom. Etter noen runder med knallharde kryssforhør, endte jeg opp […]

Les mer

EVENTMANAGER?

I helgen gjorde jeg enda en eventjobb – denne gang på Sandve, Karmøys ukjente perle. Konseptet mitt består av 50% sludder og 50% tant og fjas. Siden det funker 110% kjører jeg alltid det samme opplegget hver gang. Veni – vidi – vici. Bortsett fra promillen – både min egen og gjestenes – er det […]

Les mer
Gå til bloggarkivet