Blogg

ADVOKATFINTE

Knut Magnus foreslo en ny type honorar da jeg spurte om han ville være styreleder i Meglerhuset Lea & partnere.

Mitt forslag var de vanlige 200 høvdingene – 100 over og 100 under.

«Hva om vi heller gjør det slik at du er fast toastmaster når fruen eller jeg feirer runde dager? Og andre spesielle anledninger.», foreslo han.

Haaviken hevdet at det kunne bli snakk om noen 60 og 70års feiringer. Naturligvis under forutsetning av at ingen av dem «hadde daua».

Jeg tok et kjapt overslag i forhold til alder og kom til at de samlet hadde maksimalt 4 runde dager igjen å feire.

Spesielle anledninger var verre, men jeg antok at det kunne dreie seg om et slektstreff og kanskje overgang til pensjonsalder?

Ut fra min kalkyle var det snakk om maksimalt 6 arrangementer over de neste 15 årene.

Og med tanke på at vi har 6 styremøter i året vil det bli avholdt 90 styremøter i samme periode. Hvis styremøtene har en snittvarighet på 2,5 timer var Knut Magnus stuck 225 timer i styremøter.

225 timer med styremøter delt på 6 fester gir et snitt på 37,5 timer pr fest. Og med stigende alder virket 37 timer med sammenhengende festing i overkant. Selv for Hr. og Fru. advokat Haavik.

Det fremstod som en god deal – og jeg slo til på flekken.

Allerede etter noen få timer fikk jeg en følelse av at det kunne være ugler i mosen.

Hadde dette vært litt for enkelt? Kunne det tenkes at jeg hadde gått på en av Haaviks kjente advokatfinter? Jeg har hørt at han er regjerende Karmøymester i sleipe triks. Og han har bakgrunn som sjømann – i tillegg til en mannsalder som advokat.

Jeg ble etter hvert overbevist om at jeg hadde blitt griselurt.

Ganske riktig.

Det viste seg at advokat Haavik hadde en annen definisjon av både «runde dager» og «spesielle anledninger» enn meg.

Hver eneste gang Hr. og Fru. advokat Haavik har mer enn 10 gjester til bords er visstnok en spesiell anledning – med behov for profesjonell toastmaster.

Jeg trodde at jeg var glad i fest og bazar, men det begynner faktisk å bli litt slitsomt.

Ut fra mine siste beregninger avholdes det nå fester i samme frekvens som styremøter. På toppen av det hele er Haavikene i full gang med å planlegge «århundrets» 60 års dag.

Avaldsnesbuene har visstnok ikke sett maken siden vikingtiden.

Foreløpig har jeg fått beskjed om å holde av 3 døgn, men tidsrammen er enda ikke helt avklart.

Så lenge jeg går klar et slikt ukesopplegg på cruise som onkel Erik hadde i fjor må jeg kanskje være fornøyd?

Idioter hele gjengen!

Truls Lea - Meglerhuset Lea

Truls Lea

Stilling
Daglig og faglig leder / Advokat MNA / Megler
Telefon
Ring Truls Lea på 901 28 086
E-post
Send e-post til Rolf Henry Pedersen på truls@meglerlea.no
Truls Lea er daglig leder, advokat og megler i Meglerhuset Lea & Partnere. I sin livsstilsblogg tar han deg med bak kulissene i sitt glamorøse liv som Champagnemegler. Det er sannheten som svir...

SLEIPE TRIX

Det nye Åkrakontoret ble skikkelig sexy – om jeg skal si det selv. Hengedass, møterom og tidsriktige fargevalg. Kontoret ser nesten ut som et ekte meglerkontor. Hva mer kan en Champismegler ønske seg? For å være helt ærlig ville jeg helst hatt en slik nymotens dass som spyler og føner, men da hadde det sikkert […]

Les mer

KARMØY – DO YOU READ ME?

Nå er det temmelig nøyaktig 3 år siden jeg åpnet dørene her i Meglerhuset Lea & partnere. Samtidig bestemte jeg meg for å bli Norges første – og beste – Champagnemeglerbloggadvokat. Satan for en god idé! Jeg har på en måte alltid visst at jeg hadde et geni i magen – og endelig kom bekreftelsen […]

Les mer

KJÆRE EINAR THO

Jeg har googlet litt og funnet ut at du er såkalt «ansvarlig redaktør» i Haugesunds avis. I denne forbindelse er du profesjonelt engasjert i mitt private prosjekt om å eksponere meg selv i alle tilgjengelige kanaler. Jeg tenkte derfor at det var på sin plass å sende deg et sammendrag av medieåret 2018. Jeg starter […]

Les mer
Gå til bloggarkivet