Blogg

AVDELING SYDEN

For noen uker siden ble jeg oppringt av en direktør i et Spansk boligkonsern. Han hadde hørt rykter om at jeg var «Norways best real estate agent» og han ville vite om dette medførte riktighet?

«Yes, that is me», svarte jeg på perfekt engelsk.

«No one over – no one by the side», la jeg til for sikkerhets skyld.

«Very good» sa Miguel og inviterte meg nedover for å besiktige noen «villas» på solkysten. Han var både intelligent og sjarmerende – egenskaper som nærmest er fraværende i vår eksisterende kundeportefølje.

Alle meglerhus med respekt for seg selv har egen avdeling i Syden. Det er noe alle vet.

I skrivende stund har vi nettopp landet i Alicante – Børge, Espen og jeg. Børge har hus i området – og var selvskreven deltaker på turen. Espen ser relativt smart ut i dress, og ble foretrukket siden han gjør seg bedre på bilder enn Øystein.

Øystein protesterte til å begynne med, men etter en gjennomgang av noen selfies aksepterte han at Espen holdt et høyere fotogenisk nivå.

Straks det ble klart at Øystein ikke fikk være med til Spania begynte han å syte og klage over at kostnadene med turen ikke var med i budsjettet for 2017. Dette ville han ta opp med styret, hevdet han. På toppen av alt ville han ha fremlagt dokumentasjon for turens faglige innhold.

Børge mente at Øystein måtte ha kommet i overgangsalderen, mens Espen beroliget med at Øystein ofte viste sine feminine sider når ikke alt gikk hans veg.

Jeg lot meg ikke skremme av Øysteins tomme trusler.

Han vet godt at jeg eier over 50% av aksjene og at jeg egentlig kan gjøre akkurat som jeg vil.

Formålet med reisen er naturligvis sol og tapas, men jeg har vært lenge nok i gamet til å vite at ingen kan nekte oss å dra på forretningsreise. Dessuten skal vi, av regnskapstekniske årsaker, legge ut noen bilder fra turen på hjemmesiden.

Jeg gleder meg allerede til å praktisere som Champagnemegler på europeisk toppnivå.

Det er sikkert like mange brødhoder som jobber som meglere her nede som hjemme i Norge. Jeg antar at jeg kan kategorisere meg selv blant den beste 1% av meglerstanden i Europa – eller kanskje verden?

Smartness er som kjent en universell egenskap.

Jeg bør nok få meg et eget kontor her nede, slik at jeg kan pendle i vinterhalvåret. I følge Miguel er arbeidstiden fra 11 til 17 – og mesteparten av salgsarbeidet foregår på tapasrestauranter.

Midt i blinken for meg som jobber best etter et par drinker.

Og det aller beste er at provisjonene ligger mellom 5 og 10% – i euro! Det blir vel mellom 40% og 90% hvis vi omregner til norske kroner?

Show me the money!

Truls Lea - Meglerhuset Lea

Truls Lea

Stilling
Daglig og faglig leder / Advokat MNA / Megler
Telefon
Ring Truls Lea på 901 28 086
E-post
Send e-post til Rolf Henry Pedersen på truls@meglerlea.no
Truls Lea er daglig leder, advokat og megler i Meglerhuset Lea & Partnere. I sin livsstilsblogg tar han deg med bak kulissene i sitt glamorøse liv som Champagnemegler. Det er sannheten som svir...

WHITE TRASH

Det er ikke alle som vet at Torunn er oppvokst som såkalt white trash på Karmøy. Folk i disse miljøene skjønner ikke selv hvor kjipt de har det – og det er sikkert like greit. Hun kan ikke ha hatt det godt, stakkars. Torunn vokste opp som en slags askepott – hvis man bytter ut […]

Les mer

GAMMAL ALKIS

Tidlig i morges ringte min aldrende far rett fra frokostbordet. Han hadde visstnok satt kaffen i halsen da han så et bilde av meg i papiravisen. Jeg holder ikke papiravisen – og jeg visste derfor ikke hva han bablet om. Fyren har muligens blitt litt småsenil i det siste. «Du ser ut som en gammal […]

Les mer

FULLMEKTIGEN

Da tiden var inne for å utvide meglerstaben var jeg krystallklar på hva jeg var ute etter: En kjekkas med glimt i øyet på ca. 35 år. For ordens skyld tok jeg inn litt av hvert på intervju – for å ha litt å velge mellom. Etter noen runder med knallharde kryssforhør, endte jeg opp […]

Les mer
Gå til bloggarkivet