Blogg

BUDSJETTFORLIKET

Det er ingen hemmelighet at den langsiktige planen alltid har vært å bli rik og berømt. Aller helst uten å måtte jobbe for pengene.

Men så langt har ingen av investeringene mine slått til, dessverre.

Nytt av året er at Torunn, på eget initiativ, har analysert mine evner til langsiktig økonomisk planlegging. Jeg forstår ikke hvorfor hun alltid må blande seg inn i ting hun ikke har noe med?

Jeg burde nok ha nektet henne å ta dette mattekurset for noen år siden.

Geniet konkluderte med at Meglerhuset Lea & partnere måtte begynne med budsjett. «Firmaet lider under svak budsjettstyring», pep det over julemiddagen.

Jeg forklarte at slike avgjørelser var et spørsmål for daglig leder – eventuelt for styret i selskapet – og ikke noe man besluttet med mat i munnen. Jeg foreslo at hun kunne starte egen næringsvirksomhet hvis hun var så sugen på lederansvar.

Etter mitt syn har det fungert aldeles utmerket uten budsjett.

Men hun var, ikke overraskende, utspekulert nok til å alliere seg med Øystein – som plutselig også ble veldig opphengt i økonomistyring.

Etter kort tid var begge selverklærte økonomiprofessorer og budsjettkamerater.

I stedet for å bruke energi på å forklare dem at en gymlærer og en brukthusselger aldri ville klare å sette opp budsjett for et millionforetak, valgte jeg å jatte med. «Sikkert kjempesmart å lage et budsjett», sa jeg.

For å slippe å delta på budsjettmøtene utnevnte jeg Øystein til budsjettleder. Så vidt jeg har forstått har de kastet bort timevis på lange møter hos Øystein – mens jeg har fokusert på egenutvikling.

Da budsjettet for 2017 omsider ble lagt frem fikk jeg nesten latterkrampe.

Svimlingene hadde rottet seg sammen mot meg og satt opp et håpløst omsetningsmål.

Jeg skulle liksom selge 100 hus i 2017. Med et slikt antall omsetninger må jeg opp i full stilling, og det er uaktuelt. Det er jo derfor jeg har ansatte! Skjønner de ingenting?

Jeg forklarte dem at min viktigste oppgave er som leder og motivator, og at jeg derfor ikke kunne hefte bort tid på vanlige arbeidsoppgaver.

De gav seg ikke og påsto at høye salgsmål motiverte de ansatte til å yte 110%.

Med denne nye strategien kunne jeg visstnok også droppe mitt ukentlige motivasjonsforedrag.

Droppe motivasjonsforedraget? Det er selve kjernen i salgslederarbeidet mitt?!

Vi inngikk etter hvert et slags budsjettforlik på 85 hus – og da klarte jeg også å få beholde foredraget.

Hvordan kunne jeg la meg lure til å gå med på dette budsjett opplegget?

De er nok ikke så dumme som de ser ut, dessverre…

Truls Lea - Meglerhuset Lea

Truls Lea

Stilling
Daglig og faglig leder / Advokat MNA / Megler
Telefon
Ring Truls Lea på 901 28 086
E-post
Send e-post til Rolf Henry Pedersen på truls@meglerlea.no
Truls Lea er daglig leder, advokat og megler i Meglerhuset Lea & Partnere. I sin livsstilsblogg tar han deg med bak kulissene i sitt glamorøse liv som Champagnemegler. Det er sannheten som svir...

DIRTY DANCING

Det er ingen tvil om at jeg er humorkongen på kontoret. Det er selvfølgelig ikke bare på Champisbloggen jeg er hysterisk morsom. Hver eneste arbeidsdag er full av mine treffende kommentarer og vittige spydigheter om de ansatte. Å le av andre gir arbeidsdagen det lille ekstra. Favoritten min er å kommentere antrekk eller frisyre – […]

Les mer

MIDTLIVSKRISE – LIKSOM..

Jeg har alltid vært strålende fornøyd med mitt eget utseende. Høy, mørk og topptrent – what´s not to like? Det at jeg er litt tynn i luggen har aldri plaget meg. Dessuten har jeg spart en liten formue på frisør, shampo og hårgele. Penger spart er penger tjent. Av en eller annen grunn ble utseende […]

Les mer

«BILLIG» – LIKSOM…

I et svakt øyeblikk takket jeg ja til å selge enda en av onkel Eriks eiendommer. Fyren eier hus over alt. Det var i realiteten umulig å si nei siden vi er nære slektninger. Dessuten gir han seg aldri – og jeg var ikke i humør til å krangle i timevis. «Stjerneadvokat selger billig praktvilla […]

Les mer
Gå til bloggarkivet