Blogg

SYDENLIV

Forrige fredag ringte Gunnar Andersen og lurte på om det stemmer at jeg er Norges beste megler?

«Ja, det er vel ikke akkurat noen statshemmelighet», svarte jeg.

«Det betyr vel at du kan selge eiendommer i utlandet også?», spurte han. «Kan og kan», sa jeg. «Det er veldig lite jeg ikke kan, for å si det slik.»

Det viste seg at han eier en villa i Spania som han nå ønsker å selge. Og han var skeptisk til spanske meglere – som visstnok gjorde for lite ut av seg. Han var tydelig på at han ønsket seg litt futt og fart, og han mente at min ekspertise passet perfekt for denne eiendommen.

Jeg har jo vært i syden flere ganger, og følte meg umiddelbart kompetent til oppgaven.

What´s in it for me, tenkte jeg?

Gunnar fortalte om en fantastisk eiendom over 3 etasjer med svømmebasseng, sokkelleilighet og det hele. «Har du ikke en finn annonse vi kan se på?», sa jeg.

Vi dro gjennom finn annonsen, mens Gunnar beskrev fasilitetene. Bello Horizonte i La Nucia ved Alfaz del PI. Stedet lå nær flyplassen i Alicante, ifølge Gunnar.

«Quanto costa?», sa jeg.

«Kun 350.000,- euro», svarte Gunnar.

«Det er jo nesten gratis!», sa jeg etter å ha sett nærmere på bildene.

I en pause i forhandlingene lurte jeg på hvorfor gruppen hans heter 3 Busserulls. I følge Gunnar heter de 3 Busserulls fordi de opprinnelig var 3 i bandet. Akkurat nå passet det mindre bra, siden de kun var 2 stykker.

«Men da trenger dere strengt tatt en ny Busserull?», spurte jeg.

Gunnar bekreftet at bandnavnet la opp til 3 stykker, men at de ikke har konkrete planer om å lete etter nytt bandmedlem.

Jeg tenkte litt – kreativt og utenfor boksen – og foreslo at jeg kunne ta halv provisjon på salget dersom jeg fikk være med i bandet. Ikke full tid, men kun i helger når jeg ikke er opptatt. «Vi snakker sikkert ikke om mer enn 2-3 helger i året», beroliget jeg.

Forslaget var visst «totalt uaktuelt», og dessuten kunne han ikke bestemme slikt alene.

Han måtte snakke med både manageren og han andre fyren i bandet før noe slikt i det hele tatt kunne vurderes.

«Dessuten må man kunne synge for å være med i et band, og jeg aner ikke om du kan synge?», fortsatte Gunnar.

Jeg kunne ikke tenke meg at det skulle være noe i veien med stemmen min, og hevdet at det må være mulig å finne et kompromiss, slik at begge blir fornøyde?

Etter dagesvis med forhandlinger kunne Gunnar fortsatt ikke garantere meg vokalistjobben. «Det er ikke bare bare å ta inn nye bandmedlemmer», gjentok Gunnar.

«Men jeg gir jo salgsgaranti på huset!», sa jeg.

«Da er det er vel bare rettferdig at du garanterer plass i bandet?»

Hvorfor må det alltid være slik at det bare er jeg som gir og gir i forhandlinger, liksom?

Truls Lea - Meglerhuset Lea

Truls Lea

Stilling
Daglig og faglig leder / Advokat MNA / Megler
Telefon
Ring Truls Lea på 901 28 086
E-post
Send e-post til Rolf Henry Pedersen på truls@meglerlea.no
Truls Lea er daglig leder, advokat og megler i Meglerhuset Lea & Partnere. I sin livsstilsblogg tar han deg med bak kulissene i sitt glamorøse liv som Champagnemegler. Det er sannheten som svir...

SLEIPE TRIX

Det nye Åkrakontoret ble skikkelig sexy – om jeg skal si det selv. Hengedass, møterom og tidsriktige fargevalg. Kontoret ser nesten ut som et ekte meglerkontor. Hva mer kan en Champismegler ønske seg? For å være helt ærlig ville jeg helst hatt en slik nymotens dass som spyler og føner, men da hadde det sikkert […]

Les mer

KARMØY – DO YOU READ ME?

Nå er det temmelig nøyaktig 3 år siden jeg åpnet dørene her i Meglerhuset Lea & partnere. Samtidig bestemte jeg meg for å bli Norges første – og beste – Champagnemeglerbloggadvokat. Satan for en god idé! Jeg har på en måte alltid visst at jeg hadde et geni i magen – og endelig kom bekreftelsen […]

Les mer

KJÆRE EINAR THO

Jeg har googlet litt og funnet ut at du er såkalt «ansvarlig redaktør» i Haugesunds avis. I denne forbindelse er du profesjonelt engasjert i mitt private prosjekt om å eksponere meg selv i alle tilgjengelige kanaler. Jeg tenkte derfor at det var på sin plass å sende deg et sammendrag av medieåret 2018. Jeg starter […]

Les mer
Gå til bloggarkivet