Blogg

EGOTRIP, JEG?

På tirsdag kom Børge innom kontoret for å slå av en prat.

I følge Børge hadde vi kjent hverandre helt siden vi spilte på knottelaget til Vard i 1977. Og han hadde alltid hatt «sansen for meg», hevdet han.

Et lite øyeblikk trodde jeg at jeg skulle bli vitne til et ut av skapet øyeblikk, men det var det dessverre ikke.

Børge mente at jeg – spesielt etter at jeg kom tilbake fra TV innspillingen – hadde forandret meg.

Jeg var blitt høy på meg selv, og gikk rundt og trodde at jeg var noe helt spesielt. Jeg skjønte ikke en dritt av hva han mente, men jeg takket og svarte at «bare en god venn» gir beskjed om slike ting.

Børge mente også at jeg burde fokusere mer på næringsmeglingen i stedet for å springe rundt på lunsjer og fester hele tiden.

Jeg svarte på strak arm at lunsjene er «business lunsjer med tunge aktører», og at jeg «straks er klar til å signere flere store avtaler om både salg og leie».

Så lenge sannhetsprosenten er over 50%, er det etter mine beregninger en sann historie.

Men Børge er ikke en fyr som slenger rundt seg med ubegrunnede påstander.

Jeg må derfor innrømme at jeg ble litt bekymret over påstanden om at jeg var blitt en «sjølgod jævel». Det er ikke til å stikke under en stol at jeg har følt meg ekstra smart de siste ukene. Er det mulig at det er min nye smartness han reagerer på?

For sikkerhets skyld spurte jeg onkel Erik om han hadde merket noe unormalt med meg i det siste.

I følge onkel Erik var selve spørsmålet et bevis på at jeg hadde forandret meg. «Ingen oppegående mennesker går rundt og spør folk de treffer på gaten om de virker normale. Dessuten har du alltid vært en tullekuk.»

Det var godt at onkel Erik bekreftet at jeg fortsatt har begge beina godt plantet på jorden.

Det er viktig for meg at potensielle kunder tror at jeg er en jordnær og jovial fyr.

Mye lettere å selge seg inn til nye kunder som «jordnær» enn som «sjølgod jævel».

Det sier seg nesten selv.

I går havnet jeg tilfeldigvis i en fortrolig samtale med Torunn om oppdragelse av barn, easy living konseptet og mitt generelle pengeforbruk i oktober. Det ble i denne forbindelse naturlig for meg å fortelle hva Børge og onkel Erik hadde sagt om meg.

Torunn kunne berolige meg med at jeg alltid hadde vært en litt pompøs og selvgod type, men på en sjarmerende måte. Og selvgodheten hadde nok hjulpet meg da jeg ble bloggkjendis over natten.

«Du er generelt lite mottakelig for endringer og det gjør at du fortsatt er nesten som før», sa Torunn.

Hun mente i motsetning til Børge at forandringene var til det bedre.

Nå bruker jeg visstnok all min tid til å tenke på meg selv, slik at hun slipper å diskutere alle familiære avgjørelser med meg.

«Vi har aldri hatt det bedre», smilte hun.

«Supert.» sa jeg.

Happy wife, happy life.

 

Truls Lea - Meglerhuset Lea

Truls Lea

Stilling
Daglig og faglig leder / Advokat MNA / Megler
Telefon
Ring Truls Lea på 901 28 086
E-post
Send e-post til Rolf Henry Pedersen på truls@meglerlea.no
Truls Lea er daglig leder, advokat og megler i Meglerhuset Lea & Partnere. I sin livsstilsblogg tar han deg med bak kulissene i sitt glamorøse liv som Champagnemegler. Det er sannheten som svir...

GAMMAL ALKIS

Tidlig i morges ringte min aldrende far rett fra frokostbordet. Han hadde visstnok satt kaffen i halsen da han så et bilde av meg i papiravisen. Jeg holder ikke papiravisen – og jeg visste derfor ikke hva han bablet om. Fyren har muligens blitt litt småsenil i det siste. «Du ser ut som en gammal […]

Les mer

FULLMEKTIGEN

Da tiden var inne for å utvide meglerstaben var jeg krystallklar på hva jeg var ute etter: En kjekkas med glimt i øyet på ca. 35 år. For ordens skyld tok jeg inn litt av hvert på intervju – for å ha litt å velge mellom. Etter noen runder med knallharde kryssforhør, endte jeg opp […]

Les mer

EVENTMANAGER?

I helgen gjorde jeg enda en eventjobb – denne gang på Sandve, Karmøys ukjente perle. Konseptet mitt består av 50% sludder og 50% tant og fjas. Siden det funker 110% kjører jeg alltid det samme opplegget hver gang. Veni – vidi – vici. Bortsett fra promillen – både min egen og gjestenes – er det […]

Les mer
Gå til bloggarkivet