Blogg

SOLGT!

For en tid tilbake ringte Lisbeth fra NRK og ville ha meg med på Solgt!

«Ja, takk det høres spennende ut.», svarte jeg.

Jeg foreslo at de kunne prøve noe nytt, med meg alene mot det andre laget? Lisbeth nektet fordi konseptet «dessverre» var basert på 2 meglere på hvert lag, og jeg ble derfor nødt til velge ut en ansatt til laget mitt.

Hvem av idiotene skulle jeg velge?

Jeg bestemte meg for Øystein, siden han har det beste gjennomsnitts-smilet.

Men Øystein var overhodet ikke interessert i å drite seg ut på TV, spesielt ikke på NRK. Etter litt pålagt betenkningstid kom han inn på kontoret mitt og sa at han likevel kunne bli med på TV hvis han fikk opprykk til en lederstilling i Meglerhuset Lea & partnere.

Jeg forklarte at dette er et lite firma der man enten er ansatt eller sjef. Sjefsstillingen er besatt, og mellomleder finnes dessverre ikke. Øystein foreslo da at vi kunne opprette en ny stilling han kalte «Eiendomsmegler med opprykk», slik at det ble klart for alle at han var først i køen dersom det senere skal ansettes en mellomleder.

Nok et idiotisk forslag – som jeg aksepterte for å slippe en ny meningsløs diskusjon.

Det første Øystein gjorde var å se alle episodene som har vært sendt av Solgt! Han analyserte resultatene og satte dem opp i et søylediagram. I følge analysen hadde det enda ikke deltatt noen lag med nevneverdig faglig kapasitet. Øystein konkluderte med at vi, allerede før avreise, var det beste laget som noensinne hadde deltatt.

Øystein erklærte at seieren var sikret, og han frarådet at vi kastet bort tid på forberedelser.

Jeg hadde uansett ikke tenkt å løfte en finger, men jeg satte pris på hans arbeid med risikoanalysen.

Øystein ble deretter nærmest sykelig opptatt av hvilke klær han skulle ha på seg under innspillingen. Han mente bestemt at vi måtte ha flere antrekk, og det var også avgjørende hvor vi skulle reise. Han ville uansett kjøpe fire nye antrekk – 2 til varmt klima og 2 til kaldt klima. Det var helt nødvendig med minst 4 par sko. Han lurte i denne sammenheng også på om NRK hadde bestilt plass til koffert på flyet, eller om det kun var håndbagasje?

Jeg prøvde å berolige han med at vi sikkert fikk vite det vi trengte i god tid før avreise. Øystein var ikke overbevist.

Det andre Øystein engasjerte seg i var poengsystemet i Solgt! Det ble visstnok kun gitt ett poeng for seier, og totalt delt ut 3 poeng pr episode.

Øystein var sikker på at det hadde blitt mye bedre TV om det hadde blitt delt ut 3 poeng for seier, slik som i Premier League.

Hvis vi vant alle 3 duellene ville vi vinne knusende 9-0, i stedet for dagens 3-0. Dersom vi skulle være uheldige å tape en duell ville vi fortsatt vinne overbevisende 6-3, i motsetning til veike 2-1 etter dagens poengsystem.

I følge Øystein burde vi ta opp både kleskoden, muligheten for å pakke koffert og poengsystemet med NRK i god tid før avreise.

«Selvfølgelig, jeg ringer direkte til Kringkastingssjefen og ber han ordne opp.», sa jeg sarkastisk.

«Flott, tommel opp!», svarte Øystein.

Truls Lea - Meglerhuset Lea

Truls Lea

Stilling
Daglig og faglig leder / Advokat MNA / Megler
Telefon
Ring Truls Lea på 901 28 086
E-post
Send e-post til Rolf Henry Pedersen på truls@meglerlea.no
Truls Lea er daglig leder, advokat og megler i Meglerhuset Lea & Partnere. I sin livsstilsblogg tar han deg med bak kulissene i sitt glamorøse liv som Champagnemegler. Det er sannheten som svir...

SLEIPE TRIX

Det nye Åkrakontoret ble skikkelig sexy – om jeg skal si det selv. Hengedass, møterom og tidsriktige fargevalg. Kontoret ser nesten ut som et ekte meglerkontor. Hva mer kan en Champismegler ønske seg? For å være helt ærlig ville jeg helst hatt en slik nymotens dass som spyler og føner, men da hadde det sikkert […]

Les mer

KARMØY – DO YOU READ ME?

Nå er det temmelig nøyaktig 3 år siden jeg åpnet dørene her i Meglerhuset Lea & partnere. Samtidig bestemte jeg meg for å bli Norges første – og beste – Champagnemeglerbloggadvokat. Satan for en god idé! Jeg har på en måte alltid visst at jeg hadde et geni i magen – og endelig kom bekreftelsen […]

Les mer

KJÆRE EINAR THO

Jeg har googlet litt og funnet ut at du er såkalt «ansvarlig redaktør» i Haugesunds avis. I denne forbindelse er du profesjonelt engasjert i mitt private prosjekt om å eksponere meg selv i alle tilgjengelige kanaler. Jeg tenkte derfor at det var på sin plass å sende deg et sammendrag av medieåret 2018. Jeg starter […]

Les mer
Gå til bloggarkivet