Blogg

KVALITETS – MENNESKER

Jeg har begynt å bli lei av liksomvennene mine.

De er mange nok, men de er ikke gode nok. Mye skrål og lite ull. Men det er komplisert å skaffe nye venner i middelalderen.

Hvor henger de med litt mer innhold – kvalitetsmenneskene?

Jeg ønsker meg fortrinnsvis liksomvenner med mer enn en halv hjerne. Det hadde også vært hyggelig om de kunne føre en samtale over flere sammenhengende setninger. Det kan vel ikke være for mye forlangt?

For å treffe noen med intellektuell kapasitet bestemte jeg meg for å lete innen idrettsgrener der høyt utdannede personer konkurrerer. Fortrinnsvis leger, sivilingeniører og siviløkonomer.

Jeg meldte meg derfor inn i tennisklubben og seilforeningen.

Allerede etter noen få treninger fikk jeg napp i tennisklubben.

Det ble en kosmetisk kirurg ved navn Erik Wulst.

Det viste seg at Erik hadde samme interesse for øl, vin og sigarer som meg. På toppen av alt hadde han en høyt utdannet hustru som lo av vitsene mine. Det var nesten for godt til å være sant! Etter noen få uker var han min nye liksombestevenn.

Under en seanse med ølsmaking kom det frem at Erik var en ivrig leser av Champisbloggen. Jeg spilte overrasket og beæret – etter beste evne.

Erik hadde lest at jeg var en av Norges beste festtalere, hvilket jeg naturligvis bekreftet.

«Ingen grunn til å fornekte harde fakta», erklærte jeg.

«Flott, da har jeg et tilbud til deg», fortsatte Erik.

Det viste seg at kirurgiforeningen skulle ha en fest der han hadde behov for en profesjonell festtale. «Hva koster det å engasjere deg?», ville Erik vite. Han ønsket en tale som – uten å være for direkte, skrøt han opp i stratosfæren. Helst med en humoristisk vri.

«Null problem. Du får special price, since you are my friend», svarte jeg og foreslo at han som betaling kunne utføre noen enkle inngrep på min hustru.

«Men Torunn har vel ikke behov for kosmetisk korreksjon?», smisket Erik. «Nei, nei, nei – overhodet ikke» svarte jeg.

«Men det er en kjensgjerning at alt flytter sørover med årene», sa jeg. Det kan være greit å ikke vente til det er for sent.

Erik var enig. «Bedre føre var enn etter snar.»

Kosmetisk kirurg-gjengen var enkle å underholde. Det var tilreisende fra flere land slik at talen måtte fremføres på engelsk. «Overhodet ikke noe problem for meg.», beroliget jeg. «No problemo.»

Alle var begeistret over talen. De var også imponert over min perfekte engelsk.

Eller som en av dem sa «What a wonderful speach. Your English is perfect.» «Thank you very much», svarte jeg.

Min egen vurdering var at talen var helt passe, og jeg ergret meg over et par grammatiske feil.

Neste morgen fikk jeg sms fra Erik.

Han var strålende fornøyd og mente at talen stod til terningkast 10.

Terningkast 10? Ja, ja – det kunne vel vært verre.

Truls Lea - Meglerhuset Lea

Truls Lea

Stilling
Daglig og faglig leder / Advokat MNA / Megler
Telefon
Ring Truls Lea på 901 28 086
E-post
Send e-post til Rolf Henry Pedersen på truls@meglerlea.no
Truls Lea er daglig leder, advokat og megler i Meglerhuset Lea & Partnere. I sin livsstilsblogg tar han deg med bak kulissene i sitt glamorøse liv som Champagnemegler. Det er sannheten som svir...

GAMMAL ALKIS

Tidlig i morges ringte min aldrende far rett fra frokostbordet. Han hadde visstnok satt kaffen i halsen da han så et bilde av meg i papiravisen. Jeg holder ikke papiravisen – og jeg visste derfor ikke hva han bablet om. Fyren har muligens blitt litt småsenil i det siste. «Du ser ut som en gammal […]

Les mer

FULLMEKTIGEN

Da tiden var inne for å utvide meglerstaben var jeg krystallklar på hva jeg var ute etter: En kjekkas med glimt i øyet på ca. 35 år. For ordens skyld tok jeg inn litt av hvert på intervju – for å ha litt å velge mellom. Etter noen runder med knallharde kryssforhør, endte jeg opp […]

Les mer

EVENTMANAGER?

I helgen gjorde jeg enda en eventjobb – denne gang på Sandve, Karmøys ukjente perle. Konseptet mitt består av 50% sludder og 50% tant og fjas. Siden det funker 110% kjører jeg alltid det samme opplegget hver gang. Veni – vidi – vici. Bortsett fra promillen – både min egen og gjestenes – er det […]

Les mer
Gå til bloggarkivet