Blogg

MEDARBEIDER – SAMTALEN

Topplederlivet er generelt avslappende og bekymringsløst. Jeg gjør akkurat som jeg vil, og da er det vanskelig å finne noe å klage på. Det sier seg nesten selv.

På tirsdag begynte enda en supermegler på kontoret, alt i tråd med Torunns masterplan for evig rikdom og lykke.

Espen Strønstad heter han, og han var visstnok en av dem jeg møtte på festen til Øystein. Alt var vel og bra frem til onsdag, da han plutselig presenterte en liste over alt som måtte inn i ansettelseskontrakten.

I følge Espen var han blitt lovet dette i «forhandlingene» vi hadde på nachspielet. Jeg kunne dessverre ikke en gang huske at vi hadde snakket sammen, men det fikk stå sin prøve.

På listen stod det sirlig oppført alt fra millionlønn, fri telefon, ingen fast arbeidstid, ubegrenset mulighet til ferie, osv osv. Saftige betingelser som jeg åpenbart kunne ha lirt ut av meg på en god dag.

Bortsett fra én ting.

Helt nederst hadde han ført opp «Rett til medarbeidersamtale hver fredag». WTF!

Jeg nektet å tro at jeg, som hater personlige samtaler, skal ha gått med på dette punktet. Selv ikke under selvpåført rus.

Jeg grøsset bare ved tanken på å gjennomføre én eneste medarbeidersamtale: «Hvor ser du deg selv om 2 år?», er ille nok. «Hvor ser du deg selv neste fredag?», er bare meningsløst.

Hele uken kom til å gå med til å grue seg til medarbeidersamtalen.

Jeg bestemte meg for å diskutere problemet med Øystein først, siden han kjenner fyren. Øystein mente at Espen kan ha spekulert i at jeg ikke husker forhandlingene, og derfor forsøker å lure til seg flere medarbeidersamtaler enn han har krav på etter arbeidsmiljøloven.

«Men det er viktig å få han i gang med meglingen. Du bør derfor akseptere betingelsene – og gjennomføre noen måneder. Og så finner du på viktige avtaler som kommer i konflikt med medarbeidersamtalene.», foreslo Øystein. «Dessuten er du nesten aldri her på fredagene uansett, men det vet jo ikke Espen.»

Øystein er nok ikke så dum som alle sier.

Men selv «noen måneder» var uoverkommelig. Fortrolige samtaler byr meg rett og slett imot.

Jeg tilbød derfor Øystein personalansvar for Espen, slik at han måtte ta disse samtalene. Øystein forlangte da tittelen HR-leder + kr. 5.000,- i bonus pr medarbeidersamtale. I tillegg foreslo han at medarbeidersamtalene med Espen burde tas utenfor kontoret, for eksempel på en restaurant.

«Dette for å unngå at de andre ansatte skal finne ut at Espen får flere medarbeidersamtaler enn dem.», sa Øystein.

«Gratulerer. Du er herved HR-leder i Meglerhuset Lea», svarte jeg.

Torunn har sett litt på organiseringen av selskapet.

Hun hevder at jeg nå kun trenger å ansette en mellomleder – så trenger jeg ikke gjøre en dritt selv!

Idioter hele gjengen.

Truls Lea - Meglerhuset Lea

Truls Lea

Stilling
Daglig og faglig leder / Advokat MNA / Megler
Telefon
Ring Truls Lea på 901 28 086
E-post
Send e-post til Rolf Henry Pedersen på truls@meglerlea.no
Truls Lea er daglig leder, advokat og megler i Meglerhuset Lea & Partnere. I sin livsstilsblogg tar han deg med bak kulissene i sitt glamorøse liv som Champagnemegler. Det er sannheten som svir...

DIRTY DANCING

Det er ingen tvil om at jeg er humorkongen på kontoret. Det er selvfølgelig ikke bare på Champisbloggen jeg er hysterisk morsom. Hver eneste arbeidsdag er full av mine treffende kommentarer og vittige spydigheter om de ansatte. Å le av andre gir arbeidsdagen det lille ekstra. Favoritten min er å kommentere antrekk eller frisyre – […]

Les mer

MIDTLIVSKRISE – LIKSOM..

Jeg har alltid vært strålende fornøyd med mitt eget utseende. Høy, mørk og topptrent – what´s not to like? Det at jeg er litt tynn i luggen har aldri plaget meg. Dessuten har jeg spart en liten formue på frisør, shampo og hårgele. Penger spart er penger tjent. Av en eller annen grunn ble utseende […]

Les mer

«BILLIG» – LIKSOM…

I et svakt øyeblikk takket jeg ja til å selge enda en av onkel Eriks eiendommer. Fyren eier hus over alt. Det var i realiteten umulig å si nei siden vi er nære slektninger. Dessuten gir han seg aldri – og jeg var ikke i humør til å krangle i timevis. «Stjerneadvokat selger billig praktvilla […]

Les mer
Gå til bloggarkivet