Blogg

BEST MAN

Jeg hater forespørsler om gratis arbeid. Det er en uting, og det har jeg alltid sagt. Tid er penger.

For en tid tilbake ble jeg kontaktet av en gammel venn som lurte på om jeg ville påta meg det ærefulle oppdraget å være forlover i hans forestående bryllup. Siden vi hadde vært nære venner i 43 år var jeg det åpenbare valget, kunne han fortelle.

Det er faen ikke lett å vri seg rundt slike spørsmål!

«Takk for forespørselen. Selvfølgelig vil jeg være best man.», hørte jeg meg selv si, mens jeg allerede angret på eget storsinn. Typisk meg å bare gi av meg selv og min dyrebare tid. Og det er helt umulig å fakturere for forloveroppdrag.

Sosialt uakseptabelt – av en eller annen grunn!?

Hvis man vil ha god kvalitet burde det vel være mulig å kjøpe en standsmessig forlover?

Forrige gang jeg arrangerte utdrikkingslag var i nittenpilogbue, og allerede den gang synes jeg konseptet var barnslig. Det manglet enhver form for stil og anstendighet. Jeg begynte å se for meg samme gjengen 20 år etter, løpende smådritings rundt med hengevom, måne og hornbriller.

Nei, ellers tusen takk.

Her måtte risikoen for skade på eget navn og rykte minimeres.

Jeg fant ut at en passende straff for å be meg om å arrangere fest uten betaling fikk være at jeg arrangerte tidenes dårligste utdrikkingslag. Ingen strippere, ingen strikkhopp fra helikopter og ingen utkledning i sykesøsteruniform.

Jeg brukte nøyaktig én kalori på å ringe Hr. Viksund og bestille bord på en av hans restauranter.

Men det ble selvsagt helt perfekt.

Tidenes beste utdrikkingslag.

Både brudgom og gjester var fra seg av begeistring. Opplegget til Viksund ble altfor bra, uten at jeg kunne gjøre noe for å hindre det. Umulig å klage på for god service, det sier seg nesten selv.

Når jeg tenker etter var jeg dømt til å mislykkes. Hvordan kunne jeg tro at det var mulig for meg å arrangere en dårlig fest? Like dumt som å be Jostein Bolt om å løpe sakte. Det går jo ikke, han er bygget for fart. Slik er det med meg og fester også. Hvis jeg så mye som nærmer meg en fest blir det automatisk supergøy.

Men det finnes sikkert verre skjebner.

Litt ut på kvelden var alle blitt bestevenner igjen, akkurat som i 1989. Brudgommen mente at jeg, som arrangerte verdens beste utdrikkingslag, også burde få æren av å være toastmaster i bryllupet.

«Selvfølgelig! Det blir konge!», sa jeg i en blanding av lykkerus og høy promille.

Jeg angret ingenting før morgenen etter. Men da var det naturligvis for sent. Og selvpåført rus gir ingen strafferabatt.

Jeg oppsummerte aftenen med at jeg fortsatt er 110% idiot.

Det verste er at prosenten synes å ha stabilisert seg på dette nivået…

Truls Lea - Meglerhuset Lea

Truls Lea

Stilling
Daglig og faglig leder / Advokat MNA / Megler
Telefon
Ring Truls Lea på 901 28 086
E-post
Send e-post til Rolf Henry Pedersen på truls@meglerlea.no
Truls Lea er daglig leder, advokat og megler i Meglerhuset Lea & Partnere. I sin livsstilsblogg tar han deg med bak kulissene i sitt glamorøse liv som Champagnemegler. Det er sannheten som svir...

WHITE TRASH

Det er ikke alle som vet at Torunn er oppvokst som såkalt white trash på Karmøy. Folk i disse miljøene skjønner ikke selv hvor kjipt de har det – og det er sikkert like greit. Hun kan ikke ha hatt det godt, stakkars. Torunn vokste opp som en slags askepott – hvis man bytter ut […]

Les mer

GAMMAL ALKIS

Tidlig i morges ringte min aldrende far rett fra frokostbordet. Han hadde visstnok satt kaffen i halsen da han så et bilde av meg i papiravisen. Jeg holder ikke papiravisen – og jeg visste derfor ikke hva han bablet om. Fyren har muligens blitt litt småsenil i det siste. «Du ser ut som en gammal […]

Les mer

FULLMEKTIGEN

Da tiden var inne for å utvide meglerstaben var jeg krystallklar på hva jeg var ute etter: En kjekkas med glimt i øyet på ca. 35 år. For ordens skyld tok jeg inn litt av hvert på intervju – for å ha litt å velge mellom. Etter noen runder med knallharde kryssforhør, endte jeg opp […]

Les mer
Gå til bloggarkivet