Blogg

ROBOTENE ER HER

Meglerbransjen skal snart digitaliseres og overtas av roboter. Meglerne skal over på NAV.

Det er noe alle vet.

Jeg ble derfor meget overrasket da et par av disse robotene plutselig tok kontakt med meg og ville ha et møte. «Selvfølgelig», sa jeg, nysgjerrig på hvordan robotene som skal ta jobbene fra oss egentlig ser ut.

De var bemerkelsesverdig alminnelige. Nesten skuffende normale.

De liknet litt på agentene i filmen «The Matrix», men hadde for øvrig ingen spesielle kjennetegn. De bekreftet umiddelbart at de var roboter, og at de skulle ta over bransjen, men oppførte seg veldig anstendig. De var så hyggelige at jeg ikke klarte å hisse meg opp over det planlagte kuppforsøket.

Robotene fortalte at de hadde utviklet et dataprogram som skal la vanlige folk få selge husene sine selv.

Programmet hadde de døpt MegleSelv.no – og det skulle være gratis å bruke.

Strålende nyheter, tenkte jeg.

«Men hvorfor ønsket dere et møte med meg hvis jeg snart skal over på trygd?», spurte jeg. Det viste seg at de trengte en spesialrådgiver – en PR ekspert med meglerkompetanse – i forbindelse med lanseringen av programmet.

Og da hadde de funnet frem til meg, Champagnemegleren – Norges beste megler. Robotene hadde tydeligvis peiling på research, den skal de faen meg ha.

«Dessuten har vi funnet ut at Meglerhuset Lea & partnere er en av Norges første heldigitaliserte eiendomsmeglere», fortsatte den minste roboten. «Og heldigitalt boligsalg er også vår forretningsidé.»

Imponerende oppdaterte disse robotene, tenkte jeg. Beslutningen om å bli 100% digitale, tok vi denne uken…

 «Show me the money!», utbrøt jeg. Og det gjorde de – og vi signerte en avtale.

Avtalen var ingen lottokupong, men jeg var tross alt sjarmert av at robotene hadde valgt ut meg når de skulle infiltrere bransjen.

Men de ville vel ha den beste, forståelig nok.

Jeg skulle til å reise meg da den største roboten tok opp en rød og en blå pille og la på møtebordet.

Han ba meg velge hvilken pille jeg ville ta. Den blå pillen ville få meg til å glemme hele møtet og sende meg til syden sammen med to supermodeller – og jeg kunne fortsette mitt sorgløse liv som Champagnemegler, mens den røde pillen ville tvinge meg til å erkjenne realitetene – at MegleSelv.no og de andre robotprogrammene vil gjøre at det er slutt på gratis penger – og at alle meglere snart må begynne å jobbe for lønnen.

Etter å ha tenkt meg godt om valgte jeg den blå pillen.

Jeg er ikke helt idiot heller!

 

Truls Lea - Meglerhuset Lea

Truls Lea

Stilling
Daglig og faglig leder / Advokat MNA / Megler
Telefon
Ring Truls Lea på 901 28 086
E-post
Send e-post til Rolf Henry Pedersen på truls@meglerlea.no
Truls Lea er daglig leder, advokat og megler i Meglerhuset Lea & Partnere. I sin livsstilsblogg tar han deg med bak kulissene i sitt glamorøse liv som Champagnemegler. Det er sannheten som svir...

SLEIPE TRIX

Det nye Åkrakontoret ble skikkelig sexy – om jeg skal si det selv. Hengedass, møterom og tidsriktige fargevalg. Kontoret ser nesten ut som et ekte meglerkontor. Hva mer kan en Champismegler ønske seg? For å være helt ærlig ville jeg helst hatt en slik nymotens dass som spyler og føner, men da hadde det sikkert […]

Les mer

KARMØY – DO YOU READ ME?

Nå er det temmelig nøyaktig 3 år siden jeg åpnet dørene her i Meglerhuset Lea & partnere. Samtidig bestemte jeg meg for å bli Norges første – og beste – Champagnemeglerbloggadvokat. Satan for en god idé! Jeg har på en måte alltid visst at jeg hadde et geni i magen – og endelig kom bekreftelsen […]

Les mer

KJÆRE EINAR THO

Jeg har googlet litt og funnet ut at du er såkalt «ansvarlig redaktør» i Haugesunds avis. I denne forbindelse er du profesjonelt engasjert i mitt private prosjekt om å eksponere meg selv i alle tilgjengelige kanaler. Jeg tenkte derfor at det var på sin plass å sende deg et sammendrag av medieåret 2018. Jeg starter […]

Les mer
Gå til bloggarkivet