Blogg

TOPPLEDERLIVET

Vanlige folk blir ikke toppledere.

En toppleder har egenskaper utenom det vanlige, som en slags superhelt, om man vil. Gode avgjørelser må tas i løpet av få sekunder og man må alltid være ett skritt foran.

Jeg er nok den perfekte toppleder. Terningkast 6.

Men i sommer begynte Torunn plutselig å blande seg inn i businessen. «Du tjener for lite til å jobbe så mye», pep det over frokostbordet. Old news, tenkte jeg. «Jeg har sett på tallene og funnet ut at du må ansette flere meglere», fortsatte hun.

Jeg var ikke enig.

Men Torunn har økonomi grunnfag fra Universitetet i Tromsø. I tillegg er hun håpløs å diskutere med.

Jeg ansatte derfor en ny fyr.

Eiendomsmegler Øystein Vestre, kaller han seg. Han påsto i fylla at han er Haugesunds beste eiendomsmegler – og det fikk være intervju godt nok. Pågangsmot er viktig, ellers blir det trist. Og dessuten synes Torunn at han ser så flink ut.

Hva mer kan man ønske seg?

I går møtte han opp til første arbeidsdag, full av energi og gode idéer.

Det første han foreslo var at jeg måtte skryte av han i neste innlegg på Champisbloggen.

Jeg forklarte da at Champagnemeglerbloggen er en livsstilsblogg – om min livsstil – og at jeg dessverre ikke kunne begynne å skrive om de ansatte. Det ville ikke ta seg ut. Dessuten ville de andre ansatte, som jeg fortsatt ikke har skrevet om, garantert bli pissesure. Forskjellsbehandling er dårlig lederskap, nevnte jeg vel også.

Øystein gav seg ikke.

Han forlangte enten nytt og større kontor eller rosende omtale på bloggen.

Jeg ringte derfor for sikkerhets skyld til Pål for å sjekke at det var smart å nekte Øystein omtale på bloggen.

Pål var ikke enig i at Champagnemeglerbloggen er en livsstilsblogg. «Det er en firmablogg», sa Pål. Og han var enig med Øystein i at positiv omtale av nye ansatte kunne ha reklameeffekt for Meglerhuset Lea & partnere.

«Så nå må jeg begynne å skrive om andre enn meg selv på min egen blogg? Noldusopplegg!», sa jeg.

«Men det er jævlig viktig at det du skriver om Øystein passer inn i konseptet», fortsatte Pål.

«Konseptet?», sa jeg.

«Ja, Champagnemegleren 2.0», sa Pål.

«Champagnemegleren 2.0?! Har du tatt for mye tran? Hatt et lite drypp?», spurte jeg.

«Champagnemegleren, sesong 2. Champagnemegleren 2.0. Jeg har brukt flere dager på å finne et kult navn som kan ta konseptet videre. Knallbra, ikke sant?», sa Pål stolt.

«Og dette tullet fakturerer du meg for?», avsluttet jeg. «Er det forresten ingen kompetansekrav til bloggmanagere?!»

Idioter hele gjengen…

Truls Lea - Meglerhuset Lea

Truls Lea

Stilling
Daglig og faglig leder / Advokat MNA / Megler
Telefon
Ring Truls Lea på 901 28 086
E-post
Send e-post til Rolf Henry Pedersen på truls@meglerlea.no
Truls Lea er daglig leder, advokat og megler i Meglerhuset Lea & Partnere. I sin livsstilsblogg tar han deg med bak kulissene i sitt glamorøse liv som Champagnemegler. Det er sannheten som svir...

WHITE TRASH

Det er ikke alle som vet at Torunn er oppvokst som såkalt white trash på Karmøy. Folk i disse miljøene skjønner ikke selv hvor kjipt de har det – og det er sikkert like greit. Hun kan ikke ha hatt det godt, stakkars. Torunn vokste opp som en slags askepott – hvis man bytter ut […]

Les mer

GAMMAL ALKIS

Tidlig i morges ringte min aldrende far rett fra frokostbordet. Han hadde visstnok satt kaffen i halsen da han så et bilde av meg i papiravisen. Jeg holder ikke papiravisen – og jeg visste derfor ikke hva han bablet om. Fyren har muligens blitt litt småsenil i det siste. «Du ser ut som en gammal […]

Les mer

FULLMEKTIGEN

Da tiden var inne for å utvide meglerstaben var jeg krystallklar på hva jeg var ute etter: En kjekkas med glimt i øyet på ca. 35 år. For ordens skyld tok jeg inn litt av hvert på intervju – for å ha litt å velge mellom. Etter noen runder med knallharde kryssforhør, endte jeg opp […]

Les mer
Gå til bloggarkivet