Blogg

SO FAR, SO GOOD…

Hei, jeg heter Truls.

Det er nå et halvt år siden jeg kom ut av skapet som middelaldrende brukthusselger i fiskelandsbyen Haugesund.

Men jeg kom ikke ut frivillig.

Champagnemeglerbloggen ble startet etter press fra min designer og bloggmanager Pål Osmundsen hos Appex. Han hadde en skitten og utspekulert plan der han ville at jeg skulle hypnotisere kundene med min egen firmablogg.

«Dialogmarkedsføring er det siste nye», sa Pål.

Jeg var skeptisk.

Min største innvending var at jeg kunne for lite om mote, interiør og oppskrifter til å skrive blogg. Jeg var heller ikke begeistret over å måtte presentere lettkledde private bilder av meg selv til spott og spe på internettet.

Pål påstod derimot at jeg som er høy, mørk, pen, intelligent – og PR kåt – kunne bli den neste toppbloggeren.

Argumentene virket vel funderte, og passet perfekt inn i mitt eget selvbilde.

«Men tror du ikke folk skjønner at bloggen bare er reklame for Meglerhuset Lea & partnere (Haraldsgaten 90, 3. etasje)», sa jeg.

«Nei, nei, nei – vanlige folk er idioter og skjønner ingenting», svarte Pål. «Du kan skrive om hva som helst på bloggen, og de kommer til å tro at du er Norges beste megler. Dessuten er reklame på egen blogg gratis.

Det er en vinn – vinn situasjon.»

I etterpåklokskapens lys er det lett å se at Pål ikke er så dum som alle tror.

I dag er jeg ikke lenger avdanket advokat og brukthusselger. Jeg har forfremmet meg selv til Champagnemegler og Norges beste toppblogger. For to uker siden slo jeg også til med «administrerende direktør».

Forfremmelsene har stått i kø, heldigvis.

Sannheten er at Påls råd om å bli toppblogger var faen så bra.

Jeg føler derfor at jeg skylder Pål både en unnskyldning og en oppmerksomhet. Men han har sluttet å ta telefonen når jeg ringer. Han sender i stedet sms med «Sorry, sitter i møter hele dagen». Liksom.

Hvem er det han prøver å lure?

Dagens ungdom er ikke til å stole på, og mitt beste tips er at han er ute i båten og soler seg.

Jeg gjør det derfor like godt her, via digitale medier, siden Pål er født online:

«Kjære Pål.

Takk for at du presset meg til å bli toppblogger. Vanlige folk er virkelig så dumme som du hevdet, og planen din er enda ikke avslørt. Kundene tror virkelig at jeg er kjempesmart og vi får stadig flere oppdrag. Jeg kommer derfor til å fortsette med bloggingen, men først tar jeg en fullt fortjent bloggferie frem til Sildajazzen.

Det eneste argumentet ditt som har vist seg å ikke være helt riktig er at det er gratis å blogge. Men jeg skal prøve å betale din siste faktura før ferien. Jeg kommer også innom kontoret ditt med en oppmerksomhet på vei til hytten.

Beste hilsen Champagnemegleren.»

God sommer!

 

 

 

 

 

 

Idioter…

Truls Lea - Meglerhuset Lea

Truls Lea

Stilling
Daglig og faglig leder / Advokat MNA / Megler
Telefon
Ring Truls Lea på 901 28 086
E-post
Send e-post til Rolf Henry Pedersen på truls@meglerlea.no
Truls Lea er daglig leder, advokat og megler i Meglerhuset Lea & Partnere. I sin livsstilsblogg tar han deg med bak kulissene i sitt glamorøse liv som Champagnemegler. Det er sannheten som svir...

GAMMAL ALKIS

Tidlig i morges ringte min aldrende far rett fra frokostbordet. Han hadde visstnok satt kaffen i halsen da han så et bilde av meg i papiravisen. Jeg holder ikke papiravisen – og jeg visste derfor ikke hva han bablet om. Fyren har muligens blitt litt småsenil i det siste. «Du ser ut som en gammal […]

Les mer

FULLMEKTIGEN

Da tiden var inne for å utvide meglerstaben var jeg krystallklar på hva jeg var ute etter: En kjekkas med glimt i øyet på ca. 35 år. For ordens skyld tok jeg inn litt av hvert på intervju – for å ha litt å velge mellom. Etter noen runder med knallharde kryssforhør, endte jeg opp […]

Les mer

EVENTMANAGER?

I helgen gjorde jeg enda en eventjobb – denne gang på Sandve, Karmøys ukjente perle. Konseptet mitt består av 50% sludder og 50% tant og fjas. Siden det funker 110% kjører jeg alltid det samme opplegget hver gang. Veni – vidi – vici. Bortsett fra promillen – både min egen og gjestenes – er det […]

Les mer
Gå til bloggarkivet